Current track

Title

Artist

Νίκη Μαλαφούρη
Φοροτεχνικός, Γραμματέας Επιμελητηρίου Ζακύνθου

Μίλησα με το υπουργείο και καταφέραμε να τροποποιηθεί η διάταξη και οι ηλικιωμένοι & οι ΑμεΑ να μην είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στη δήλωση τους το iban

13/06/2024


“Πριν λίγες ημέρες, μέσα από αυτή την εκπομπή είχαμε θίξει ένα σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τη φετινή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα, ζητάει το σύστημα το iban ηλικιωμένων φορολογουμένων και ΑμεΑ, με αποτέλεσμα να πρέπει να κλείσουν ραντεβού με την τράπεζα τους, το οποίο ραντεβού μπορεί να κλειστεί μετά από ένα, ακόμα και δύο μήνες. Αποτέλεσμα; Να βγει εκπροθεσμη η δήλωση τους!
Επίσης, στη δική σας εκπομπή είπα ότι είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή, τον Γενικό Γραμματέα, ακόμα και με τον υπουργό οικονομικών τον κ. Χατζηδάκη όπου τους ενημέρωσα για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι προχθές έγινε γνωστό από το υπουργείο ότι τροποποιήθηκε η διάταξη και από χθες δεν είναι υποχρεωτικό οι ηλικιωμένοι να συμπληρώνουν το iban τους, εκτός αν έχουν επιστροφή φόρου.

Χαιρόμαστε όταν ακούν στα υπουργεία και προβαίνουν σε διορθωτικές κινήσεις.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής ακούσαμε ότι η Κυβέρνηση σκέπτεται σοβαρά να προβεί σε αλλαγές σε αυτόν τον αναποτελεσματικό, τον αναχρονιστικό φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και έχουμε εναντιωθεί τόσο πολύ όλοι οι λογιστές, όλη η κοινότητα, όλοι οι επιχειρηματίες, όλοι οι δικηγόροι.

Εμείς δεν θέλουμε διαφοροποιήσεις και αλλαγές αυτού του νόμου. Εμείς θέλουμε την κατάργηση του. Δεν είναι δυνατόν σε αυτό το νόμο όσο πιο παλιός επιχειρηματίας είσαι να σε τιμωρεί το κράτος. Δεν είναι δυνατόν όταν έχεις προσωπικό αντί να σου δίνουν μπόνους να σε τιμωρούν “.

 


Current track

Title

Artist