Current track

Title

Artist

Νίκη Μαλαφούρη
Φοροτεχνικός - Γραμματέας Επιμελητηρίου Ζακύνθου

Δώστε στον επιχειρηματία το περιθώριο να γίνει η διασύνδεση και όχι τέτοια πιεστικά και καταπιεστικά χρονοδιαγράμματα και απειλές του τύπου “θα έχετε 10.000€ πρόστιμο”

06/06/2024


“Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον την εκπομπή σας με καλεσμένο τον κ. Θεοδωρίτση σ.σ. εκπρόσωπος”ΛΥΣΗ Πληροφορική “) και να σας πω ότι εδώ και μήνες είμαστε σε στενή επαφή και ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας και τα προβλήματα μας. Έχουμε καταγράψει το τι συμβαίνει εδώ και μήνες με τον κόσμο. Τον κόσμο που είναι στα κάγκελα με το περιβόητο αυτό πρόγραμμα με τα pos, τις αναβαθμίσεις και τις ταμειακές μηχανές.

Δυστυχώς είναι ένα πρόγραμμα το οποίο δεν μπορούσε και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί έτσι όπως τα έχει κάνει, έτσι όπως τα έχει προβλέψει το υπουργείο Οικονομικών διότι στην υλοποίηση του (όπως σας τα είπε και ο κ. Θεοδωρίτσης) είναι τεράστια τα προβλήματα, όπως επίσης δεν υπάρχουν και στην αγορά οι μηχανισμοί οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν τους επιχειρηματίες.

Οι επιχειρηματίες δεν έχουν ενημερωθεί με σεμινάρια για το πως θα λειτουργήσουν. Ακόμα και να έχουν τους μηχανισμούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί υπάρχουν κενά στη λειτουργία τους και γι αυτό έχουμε ζητήσει από την 1η Απριλίου, μάλιστα, από τον κ. Χατζηδάκη (και σαν Επιμελητήριο Ζακύνθου, αλλά και ως Λογιστές) ακριβώς και αναλυτικά, τι και πως συμβαίνει με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Μάλιστα ζητήσαμε παράταση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών, αναφέροντας όσα προβλήματα είχαμε αντιμετωπίσει και εντοπίσει και βεβαίως ζητάμε, επιτακτικά, από τον κ. Χατζηδάκη και παράταση των προστίμων να δώσει, αλλά και παράταση για να μπορεί να προσαρμοστεί ο κόσμος σε αυτή τη νέα διαδικασία και βεβαίως να διευκρινησουμε ότι όλα αυτά γίνονται για τη φοροδιαφυγή.

Το 99% των επιχειρηματιών μας, θέλουν και είναι διαθέσιμοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Όμως, όταν κάνεις μία προσπάθεια να μπεις σε αυτό το πρόγραμμα ο επιχειρηματίας ο οποίος πραγματικά τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ, για όλα τα άλλα προβλήματα που ξέρετε, πρέπει να πάρει το περιθώριο να ενημερωθεί και να προσαρμοστεί για να μπορέσει να το λειτουργήσει και να το υλοποιήσει.

Δώστε στον επιχειρηματία το περιθώριο να γίνει η διασύνδεση και όχι τέτοια πιεστικά και καταπιεστικά χρονοδιαγράμματα και απειλές του τύπου “θα έχετε 10.000€ πρόστιμο”. Πελάτης μου έχει φάει το συγκεκριμένο πρόστιμο ΧΩΡΙΣ να φταίει!!! Είχε όλη την καλή διάθεση. Είχε πάρει έναν μηχανισμό από έναν άνθρωπο που έχει “φύγει” από τη ζωή και κανείς άλλος πάροχος δεν μπορούσε, γιατί υπάρχουν και λεπτομέρειες για να λειτουργήσει αυτό και πήγε η εφορία στην επιχείρηση του και τον έγραψε για 10.000€. Παραμονές Πάσχα!!!

Ζητάμε επιτακτικά να δωθεί ο χρόνος, θέλουν όλοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, θέλουν όλοι να λειτουργήσουν νόμιμα, όμως δεν μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από το κράτος της τρομοκρατίας του προστίμου εφόσον η αγορά δεν είναι έτοιμη”.

 


Current track

Title

Artist