Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Σοφός
Περιφερειακός Σύμβουλος «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Υπεκφυγές από την Περιφερειακή Αρχή για το νερό, την πυροπροστασία και τη μεταφορά των μαθητών/ Ο Βουλευτής έχει λύσει τα προβλήματα μόνο για την κομματική του πελατεία

23/04/2024


«Θέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το ζήτημα με το μάστερ πλαν της υδροδότησης του νησιού μας, για το οποίο όμως ακούσαμε υπεκφυγές από την Περιφερειακή Αρχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κώστας Καποδίστριας, ανέφερε ότι δεν έγινε επίσημη πρωτοκόλληση της εκδήλωσης για την παρουσίαση του μάστερ πλαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και συνεπώς δεν υπάρχει ενημέρωση.

Εμείς αυτό το χαρακτηρίζουμε ανευθυνότητα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα προβλήματα για το νερό είναι πολλά με τελευταίο την εισροή του πετρελαίου στο δίκτυο της υδροδότησης.

Βάλαμε επίσης το θέμα της πυροπροστασίας, γιατί διαπιστώνουμε πως παρά τις ανακοινώσεις που εκδίδονται και τα πομπώδη που λέγονται, οι αγροτικοί και δασικοί δρόμοι της Ζακύνθου είναι ακαθάριστοι. Ούτε τα χόρτα δεν έχουν κοπεί σε πολλά σημεία.

Δεν είχε κάτι να μας απαντήσει η Περιφερειακή Αρχή και επισημαίνω ότι το νησί είναι ανοχύρωτο, κυρίως στον ορεινό όγκο.

Ένα ακόμη θέμα είναι και η μεταφορά των μαθητών, για την οποία η κυβέρνηση αυξάνει το κόστος, κάνοντας τα χατήρια των ιδιοκτητών λεωφορείων, των ΚΤΕΛ και των ταξί. Θα χρειαστούν επιπλέον 30 εκ. ευρώ με υπουργική απόφαση που εξεδόθη στις 5 Απριλίου.

Το κράτος δεν δίνει τα χρήματα των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) στις Περιφέρειες, και δύο πράγματα θα συμβούν: Α) Είτε θα περικοπούν δρομολόγια εις βάρος των μαθητών ή Β) Οι γονείς τους θα κληθούν να βάλουν ακόμη περισσότερο το χέρι στην τσέπη για να πληρωθεί αυτό το κόστος.

Στην ορεινή Ζάκυνθο έχει κλείσει το 70% των σχολείων και τα παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν με τα λεωφορεία σε άλλα διδακτήρια. Το κράτος περιορίζει τις δαπάνες για τις ανάγκες του λαού, όμως τα δίνει όλα στο επιχειρείν. Τα πάντα μετατρέπονται σε εμπόρευμα και φορτώνουν το λαό με νέα χαράτσια.

Στις 20 Μαρτίου το Σωματείο Συνταξιούχων παρέδωσε υπόμνημα και έκανε κινητοποίηση για τα προβλήματα του νοσοκομείου, που αφορούν την υποστελέχωση κλινικών. Κανείς γιατρός δεν θα έρθει για να δουλεύει επί 24ωρου βάσεως.

Ιδιωτικά εργαστήρια και ιατρεία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στη Ζάκυνθο, όμως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική. Οι πολίτες και οι συνταξιούχοι αναγκάζονται να φεύγουν εκτός νησιού για να βρουν την υγεία τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα τις θέσεις μας, αλλά ο Δήμαρχος του νησιού ισχυρίζεται πως δεν κλείσαμε ραντεβού μαζί του για να τον ενημερώσουμε, λες και εκείνος δεν έχει τηλέφωνο να μας πάρει εφόσον ενδιαφέρεται. Από την άλλη ο Βουλευτής θεωρεί πως παίζουμε πολιτικά παιχνίδια και ότι έχει λύσει τα προβλήματα. Μπορεί αυτό να το έπραξε για την κομματική του πελατεία, όχι όμως για όλο τον Ζακυνθινό λαό.

Τώρα μας προέκυψαν και τα απογευματινά χειρουργεία. Αλίμονο στον φουκαρά που πρέπει να χειρουργηθεί και δεν έχει λεφτά..».


Current track

Title

Artist