Current track

Title

Artist

Τρύφων Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπάτησε τους ελεύθερους επαγγελματίες

21/11/2023


«Στην πολιτική δεν είναι δίκαια όλα τα αιτήματα που υποβάλλονται, ωστόσο η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων είναι πέρα για πέρα δίκαιη, διότι η κυβέρνηση τους εξαπάτησε. Τους έταξε προεκλογικά μείωση φόρων και τώρα τους αυξάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα για τη φορολογία και το ασφαλιστικό. Δικαιωνόμαστε, γιατί τώρα βλέπουμε να πλήττονται οριζόντια τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, μέσω ενός ψευδεπίγραφου τίτλου που έχει το φορολογικό νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή.

Οι ταξιτζήδες της Ζακύνθου θα πληρώσουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με μια εταιρεία που έχει ταξί, ενώ τρεις ηλεκτρολόγοι που φτιάχνουν μια ΑΕ ή μια ΕΠΕ δεν θα καταβάλλουν τους ίδιους φόρους, που θα κληθεί να πληρώσει μεμονωμένα ο κάθε ηλεκτρολόγος.

Συνεπώς, θίγονται οι ατομικές επιχειρήσεις και αυτό είναι άδικο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να υπάρξει δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Όταν εμείς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίναμε στα κανάλια και μιλούσαμε για μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η κυβέρνηση απαντούσε πως αυτά είναι οριζόντια μέτρα. Τώρα όμως, η ίδια εφαρμόζει οριζόντια φορολόγηση.

Υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, όπως και λαθρεμπόριο. Η χώρα μας χάνει από 10 έως 15 δις ευρώ το χρόνο και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Φορολογικό νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή, ώστε να δούμε και τις διατάξεις. Ο διάβολος της φορολογίας κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες. Η δική μας στάση στη Βουλή θα καθοριστεί από αυτές τις διατάξεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά ζητήματα της φορολογίας των πολιτών και της ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα.

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής του ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε σφοδρή κριτική. Αλήθεια, αυτοί που διαφωνούν με τον κ. Κασσελάκη, έχουν να μας πουν κάτι για το φορολογικό νομοσχέδιο; Ποια είναι η θέση τους;

Τι λένε για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και προβλέπει φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των πολιτών; Η παρουσία αυτών των στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε. Τελικά το 17% που πήραμε στις τελευταίες εκλογές ήταν πολύ, αν αναλογιστεί κανείς την εσωτερική υπονόμευση που υπήρξε.

Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μετακινηθεί ούτε κατ’ ελάχιστον από τις αποφάσεις που λάβαμε στο Συνέδριο και από το Καταστατικό του κόμματος. Το κείμενο των στελεχών της «Ομπρέλας» μας λέει ότι διαφωνούν με την εκλογή του Προέδρου από τη βάση, που είναι μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία.

Από τη στιγμή που συμμετείχαν σε αυτή και στέλεχός τους έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, οφείλουν να σεβαστούν τα χιλιάδες μέλη και φίλους του κόμματος που πήγαν και ψήφισαν.

Ο κ. Κασσελάκης τοποθετείται παντού με πολιτική οξύτητα και επάρκεια για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Έκανε πολύ καλά που από την αρχή γνωστοποίησε στον κόσμο τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και αυτοί που του κουνούν το δάκτυλο για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα ήταν καλύτερο να ασχοληθούν με τα του οίκου τους.

Στο παρελθόν έφυγαν 48 Βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαφανίστηκαν από το πολιτικό προσκήνιο. Δεν επανεκλέχθηκαν. Δεχόμαστε την πολιτική διαφωνία, αλλά όχι την υπονόμευση. Να είναι όλοι βέβαιοι ότι το κόμμα μας όχι μόνο δεν διαλύεται, αλλά αντίθετα θα δυναμώσει το επόμενο διάστημα και θα βρει τον δρόμο του…».


Current track

Title

Artist