Current track

Title

Artist

Θοδωρής Μάργαρης: Δεν ζούμε στον παράδεισο αλλά η προσπάθεια της κυβέρνησης αναγνωρίζεται διεθνώς/ Η στελέχωση των Υπηρεσιών με προσωπικό είναι αρμοδιότητα των Υπουργείων και όχι του Βουλευτή

29/12/2023


«Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά, όμως η χώρα μας άντεξε απέναντι στη διεθνή κρίση και κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Οι συνθήκες ήταν αντίξοες μετά την υγειονομική κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση τη νέα χρονιά, είναι η στήριξη της δημόσιας υγείας. Δεν θα προσπαθήσω να εξωραίσω τα πράγματα και να πω ότι ζούμε στον παράδεισο, γιατί σίγουρα δεν είναι έτσι.

Όμως, τα διθυραμβικά άρθρα του Economist και της Bild για την ελληνική κυβέρνηση, δείχνουν πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε πως το μείγμα της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση το 2022 για τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών, ήταν πετυχημένο.

Εμείς, δεν επιλέξαμε να μειώσουμε τους έμμεσους φόρους, αλλά επιδοτήσαμε τα ελληνικά νοικοκυριά με 9 δις ευρώ. Η χώρα μας ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρωζώνη και μας ξεπέρασε μόνο η Σουηδία.

Επειδή είμαστε ρεαλιστές και όχι μάγοι για να εξαφανίσουμε την ακρίβεια όπως κάνουν στην αντιπολίτευση, θα σας πω ότι το σούπερ μάρκετ είναι πανάκριβο και ότι οι Έλληνες πολίτες τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Μέσα σε αυτή την κατάσταση όμως, η πολιτική που ακολουθήσαμε ήταν η πιο σωστή και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού σε κρίσιμες Υπηρεσίες στο νησί μας. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις προσπάθειες που κάνει ο Βουλευτής, κ. Ακτύπης, όμως πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τέτοιου είδους ζητήματα είναι στην αρμοδιότητα των Υπουργείων και όχι του Βουλευτή.

Ήρθαν πολλά χρήματα στο Δήμο της Ζακύνθου από την Πολιτεία, όμως δεν αξιοποιήθηκαν. Τώρα έχουμε μια νέα Δημοτική Αρχή και πρέπει ο κ. Στασινόπουλος να δει αρκετά ζητήματα, ενώ πιστεύω πως και ο κ. Τσουρουνάκης θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση ως αντιπολίτευση.

Γνωρίζω επίσης και τον κ. Κώστα Καποδίστρια. Πιστεύω ότι σε συνεργασία με τον Βουλευτή και τον Δήμαρχο μπορεί η Αντιπεριφέρεια να συμβάλλει θετικά. Στη Ζάκυνθο πρέπει να έχουν κοινό βηματισμό οι θεσμικοί παράγοντες και να μένουν στην άκρη οι προσωπικές πικρίες.

Δεν μπορώ να καταλάβω που δεν βοηθήθηκε ο κ. Αρετάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του. Εν πάση περιπτώσει ο Ζακυνθινός λαός ψήφισε και έκανε τις επιλογές του.

Θα σχολιάσω μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο, με την οποία μιλούν για καλύτερες ημέρες και θεωρούν τους πολίτες αφελείς.

Οι καλύτερες ημέρες ήταν ένα σύνθημα της δεκαετίας του ‘80 και τώρα βρισκόμαστε στο 2023. Ας καταλάβουν ότι δημιούργησαν ελλείμματα στη χώρα και κινδυνέψαμε με χρεοκοπία. Οι νεότερες γενιές είναι αυτές που πληρώνουν τις επιλογές του ‘80 όταν κυβερνούσε τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Και επειδή κάποιοι μας λένε ότι στην κυβέρνηση συμμετέχουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, απαντώ ότι εμείς έχουμε επιλέξει τους πιο άξιους από πολλούς κομματικούς χώρους…».


Current track

Title

Artist