Current track

Title

Artist

Τάσος Τζίμης: Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου διεκδικεί και δημιουργεί κίνητρα

27/03/2023


«Κατ’ αρχήν να πω ότι σε 20 ημέρες αρχίζει η τουριστική σεζόν στο Καλαμάκι και η περιοχή μας είναι απροετοίμαστη. Αυτό σαν γενικό σχόλιο, πιο ειδικά θα μιλήσουμε σε άλλη εκπομπή.

Έγινε η γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου και οι αποφάσεις μας ήταν ομόφωνες.

Εμείς προτείνουμε στους επιχειρηματίες τα καταστήματα να είναι τρία απογεύματα την εβδομάδα κλειστά, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές. Βέβαια υπάρχει υπουργική απόφαση που λέει ότι μπορούν να τα λειτουργούν καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει την απόφασή μας και αντέχει τόσες ώρες, ας το πράξει. Από 1η Νοεμβρίου έως την 31η Μαρτίου κάθε χρόνου ισχύει το μέτρο για τα τρία απογεύματα.

Από κει και πέρα κάποιοι μας κοροϊδεύουν για τις κανονιστικές μελέτες και ο Εμπορικός Σύλλογος δεν θα το αφήσει το θέμα έτσι. Ήδη πιέζουμε την Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση και μπορούμε με μόλις 24.000 ευρώ οι μικροί δρόμοι στην πόλη να γίνουν πεζόδρομοι. Μάλιστα ο Εισαγγελέας Ζακύνθου επικοινώνησε με τον Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου, Σάκη Γεωργάνο, για το αν είμαστε ικανοποιημένοι με τα έργα που γίνονται στην πόλη.

Τονίζω πως δεν μας αρέσει ό,τι γίνεται, διότι αντί να μπουν κυβόλιθοι επίπεδοι, πήγαν κι έβαλαν αυτούς που μπαίνουν στους τοίχους. Με τον αείμνηστο Αντιπεριφερειάρχη Μυλωνά και τον Στασινόπουλο, τον κόμβο στο Καλαμάκι τον φτιάξαμε μέσα σε τρεις μόλις μήνες. Συνεπώς, οι καθυστερήσεις που υπάρχουν σε τέτοιου είδους έργα δεν δικαιολογούνται, ακόμη κι αν το υλικό πρέπει να έρθει από την Κίνα, όπως λέει ο Δήμαρχος.

Θέλουμε να φύγουν οι παλέτες και τα παλιά αυτοκίνητα από τους δρόμους της πόλης και φυσικά να υπάρξει πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αν και το ιδανικό θα ήταν να είναι κλειστή για τα οχήματα όλο τον χρόνο.

Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα και καταστήματα αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, εξαιτίας και της ενεργειακής κρίσης. Ο συνάδελφος που μένει άνεργος πρέπει να μπαίνει στο ταμείο ανεργίας επί 12 μήνες και αυτό είναι ένα αίτημα, που θα υποβάλλουμε και στην επόμενη κυβέρνηση.

Επίσης, στις 7 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου θα διοργανώσει ένα πάρτι για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου με κλόουν και face painting, ενώ σε αυτό θα συμμετέχει και το ΚΔΑΠΜΕΑ.

Παράλληλα, πήραμε την απόφαση να μοιράσουμε 500 ευρώ σε όσους συμπολίτες μας κάνουν τα ψώνια τους το Μεγάλο Σάββατο από καταστήματα που οι ιδιοκτήτες τους είναι ταμειακά ενήμεροι στον Εμπορικό Σύλλογο.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Οι 20 πρώτοι που θα μας φέρουν τις πρώτες αποδείξεις από τα συγκεκριμένα καταστήματα με αξία αγορών άνω των 100 ευρώ, την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, θα πάρουν από εμάς, ως επιστροφή, 25 ευρώ. Θα μας καλέσουν στο τηλέφωνο και θα λάβουν αμέσως τα χρήματα. Προσπαθούμε να τονώσουμε την αγορά της Ζακύνθου και να δώσουμε ένα κίνητρο…».


Current track

Title

Artist