Current track

Title

Artist

Τάσος Τζίμης: Ο Δήμαρχος υπέγραψε για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών και δεν θα απολογηθούμε εμείς

26/09/2023


«Κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Λαγανά με τον Γιώργο Στασινόπουλο, όχι γιατί είναι φίλος μου, αλλά διότι είναι ικανός να διοικήσει το Δήμο Ζακύνθου τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ήμουν μαζί του έξι χρόνια στο Επιμελητήριο και ξέρω πόσο δραστήριος είναι, ενώ έχει να επιδείξει έργο και ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, αλλά και σαν Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας.

Μέσα σε μια νύχτα φτιάξαμε τον κόμβο στο Καλαμάκι, ένα έργο που το χρωστάμε στον αείμνηστο Αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά, στον Γιώργο Στασινόπουλο και στον πρώην Περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου.

Μέσα στις πρώτες 100 ημέρες θέλουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία των πολιτών όταν αναλάβουμε τη Δημαρχία. Να καθαρίσει από τα σκουπίδια η Ζάκυνθος, να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης των οχημάτων και να ανοίγουμε τη βρύση μας χωρίς να παίρνουν οι πολίτες υφάλμυρο νερό.

Αλοίμονό μας αν χαθεί μια πενταετία ακόμη. Σαν Εμπορικός Σύλλογος καταθέσαμε πολλές προτάσεις στον κ. Σταύρο Κακολύρη, αλλά αυτές μάλλον δεν έφτασαν ποτέ στο γραφείο του Δημάρχου και δεν προχώρησε τίποτα. Η Δημοτική Αρχή δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα 19 έγγραφα που της κάναμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να απολογείται ο κ. Στασινόπουλος για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν σε πλημμυροπαθείς, όταν όλα τα έγγραφα έχουν υπογραφεί από τον προϊστάμενο της Πρόνοιας, κ. Πέττα, καθώς και από τον ίδιο τον Δήμαρχο, κ. Αρετάκη, ο οποίος μέχρι τώρα μόνο τον Άγιο Διονύσιο δεν έχει στιγματίσει με τις ανακοινώσεις του.

Αν η Δημοτική Αρχή θέλει να πάρει πίσω ψυγεία, τηλεοράσεις και πλυντήρια από τους πλημμυροπαθείς, εύκολο είναι ας το κάνει. Ο δικός μας ο συνδυασμός όμως, δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τη λάσπη, διότι στην παρούσα φάση παρουσιάζουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας.

Εκτός των άλλων γιατί αυτά τα ζητήματα δεν βγήκαν στη δημοσιότητα τον Μάρτιο, αλλά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές; Να μας πει ο κ. Αρετάκης για τα έργα που δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, παραπλανώντας τους πολίτες, κι ας αφήσει τα υπόλοιπα.

Το πολιτικό επίπεδο έχει πέσει πολύ χαμηλά. Ρίχνουν πίσσα για άγρα ψήφων και ο κόσμος θεωρώ πως μπορεί εύκολα να βγάλει συμπέρασμα για όλα όσα γίνονται.

Υπόσχομαι ότι από την πρώτη ημέρα θα κάνουμε έργο στο Δήμο. Θα ανοίξουμε το «Ναυάγιο», το οποίο θα φέρει χρήμα στα ταμεία του Δήμου για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες της κοινωνίας.

Πίσω από το νέο θέατρο υπάρχουν 30 κάδοι. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πάρουν δικούς τους κάδους τους οποίους θα βγάζουν το βράδυ και θα φροντίζουν να είναι καθαροί. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνουν μόνο δύο κάδοι στο θέατρο για τα σπίτια. Το εφαρμόσαμε με επιτυχία αυτό που σας λέω στο Καλαμάκι.

Παράλληλα, και εφόσον μας το επιτρέψει η Νομοθεσία, πρόθεσή μας είναι να μην πληρώνουν τέλη για το νερό οι επιχειρήσεις που λειτουργούν μόνο την καλοκαιρινή περίοδο…».


Current track

Title

Artist