Current track

Title

Artist

Τάκης Κόκλας: Μέχρι το τέλος του Μάρτη θα έχουμε τελειώσει με το Τεχνικό Πρόγραμμα/ Ο Ν. Αρετάκης υπέγραψε τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών αλλά πήγε τους φακέλους με τα προσωπικά τους στοιχεία στον Εισαγγελέα

10/01/2024


«Στην παρούσα φάση ως Αντιδήμαρχος παρακολούθησης και εφαρμογής του τεχνικού προγράμματος, έχω έρθει σε επαφή με όλους τους προέδρους των χωριών μας και τους έχω ζητήσει να μας δώσουν ομαδοποιημένες τις προτάσεις τους για τα έργα που θέλουν να δουν στην περιοχή τους.

Ήδη επτά πρόεδροι, μετά και από τις αποφάσεις που πήραν τα τοπικά τους συμβούλια, μου έχουν φέρει εγγράφως τις προτάσεις τους, οι οποίες αφορούν, κυρίως, αντιπλημμυρικά, οδοποιία, αγροτικούς δρόμους, τον ηλεκτροφωτισμό και τα σχολεία. Μιλάμε για βασικά ζητήματα, τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο κάποιες ασφαλτοστρώσεις έκανε η Δημοτική Αρχή Αρετάκη.

Μόλις πάρω όλες τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων στα χέρια μου, θα μιλήσω με τον κ. Δήμαρχο και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε στη συνέχεια μαζί με πολιτικό μηχανικό να γίνουν επισκέψεις στα χωριά και να δούμε τα προβλήματα από κοντά.

Μέχρι τέλος του Μάρτη πρέπει να έχουμε προχωρήσει με το τεχνικό πρόγραμμα, συνεπώς οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

Ήδη η Δημοτική Αρχή προσέλαβε κάποιους οδηγούς με δίμηνες συμβάσεις. Υπεύθυνος του προσωπικού είναι ο συνάδελφος, κ. Διονύσης Τουρκάκης, και το σίγουρο είναι πως θα χρειαστούμε άτομα ως εργάτες καθαριότητας, ενώ πρέπει να στελεχωθούν οι Τεχνικές και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου, όπως και η ΔΕΥΑΖ. Εκτός από τις δίμηνες υπάρχουν και οι 8μηνες συμβάσεις, ενώ για τις ηλικίες από 55 έως 67 υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα στον ΟΑΕΔ, το οποίο και θα αξιοποιήσουμε.

Για το «Ναυάγιο» θα μας ενημερώσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος και ο Βουλευτής Ζακύνθου, που είχαν κάποιες επαφές στην Αθήνα.

Είναι αλήθεια πως ο τέως Δήμαρχος, κ. Αρετάκης, την τελευταία ημέρα της θητείας του πήγε στον Εισαγγελέα Ζακύνθου 418 φακέλους συμπολιτών μας με τα προσωπικά τους στοιχεία και με τα ποσά που πήραν ως αποζημίωση από τις πλημμύρες του προηγούμενου έτους.

Θέλει να δει αν υπάρχει κάποια παρανομία. Τονίζω όμως, ότι όλα είναι νόμιμα και έχουν υπογραφεί από τον ίδιο τον κ. Αρετάκη! Δεν νομίζω πως θα καταφέρει κάτι με αυτή την ενέργεια.

Οι πληγέντες έκαναν αίτηση, πέρασαν από Επιτροπή, δόθηκε έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση, υπέγραψε ο κ. Αρετάκης, και έδωσε το «πράσινο φως» το υπουργείο Εσωτερικών.

Η καινούρια Δημοτική Αρχή ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αρετάκης πήρε όλους αυτούς τους φακέλους από την Πρόνοια, διότι όταν υπάρχουν προσωπικά στοιχεία αυτά δίνονται μόνο με εισαγγελική παραγγελία. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλα έγιναν σωστά. Έχουν θεωρηθεί και εγκριθεί από όλες τις Υπηρεσίες.

Στη Δημοτική Αστυνομία έχει έρθει ένας συνάδελφος από την Άρτα και θα μείνει για 2 χρόνια. Η σύζυγός του είναι εκπαιδευτικός και πήρε μετάθεση για το νησί μας. Από ‘κει και πέρα περιμένουμε άλλα τρία άτομα, τα οποία όμως θα στελεχώσουν την Υπηρεσία σε 1.5 περίπου χρόνο, αφού θα ακολουθηθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ και στη συνέχεια θα πάνε σε σχολή για να κάνουν πρακτική.

Η Δημοτική Αστυνομία είναι η βιτρίνα κάθε Δήμου και λυπάμαι που θα το πω, αλλά με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε υποβαθμιστεί η Υπηρεσία. Θα προσπαθήσουμε μήπως πάρουμε φέτος συναδέλφους με απόσπαση, αλλά θα πρέπει να τους παρέχουμε φαγητό και ύπνο.

Ό,τι έχει σχέση με το οδόστρωμα υπεύθυνη για να κάνει παρέμβαση είναι η Ελληνική Αστυνομία. Για τα πεζοδρόμια αρμόδια είναι η Δημοτική Αστυνομία, ενώ έχει τη δυνατότητα να επιλαμβάνεται και η Αστυνομία.

Θα κουβεντιάσουμε με τους φορείς και θα δούμε αν χρειάζεται νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους. Το σίγουρο είναι ότι θα ασχοληθούμε και με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που υπάρχουν στην πόλη και στα χωριά μας, τα οποία είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε κάνει πρόσκληση σε εταιρείες για να τα πάρουν, αλλά δεν έδειξαν ενδιαφέρον.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις αρμοδιότητες που μου ανέθεσε ο κ. Στασινόπουλος και προχωράμε μπροστά για να επιλύσουμε τα πολλά προβλήματα του τόπου μας…».


Current track

Title

Artist