Current track

Title

Artist

Στις 27 Απριλίου καταφθάνει το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στη Ζάκυνθο/ Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από τον θαλάσσιο τουρισμό και πρέπει να διευκολύνουμε τους επισκέπτες μας

03/04/2024


«Εκτός από το κλίμα θερμό είναι και το πολιτικό πεδίο στη Ζάκυνθο, αφού έχουμε ανακοινώσεις και αντεγκλήσεις πολύ συχνά για διάφορα ζητήματα.

Η νέα Δημοτική Αρχή γνώριζε όταν ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, ότι πρέπει να επιλύσει σοβαρά προβλήματα, που αφορούν την καθαριότητα, το νερό και τον βιολογικό.

Τα προηγούμενα 4 χρόνια δεν έγιναν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και επί δεκαετίες η Ζάκυνθος δεν μπορεί να βελτιώσει τις υποδομές της. Σε ό,τι αφορά το νερό θα πω ότι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, κ. Τουρκάκης, είναι αξιόλογος και τρέχει. Προσωπικά είμαι υπέρ της αφαλάτωσης, διότι δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση.

Πρώτιστο θέμα όμως, πρέπει να είναι ο έλεγχος των διαρροών. Είναι επιζήμιο να χάνεται το 70% του νερού. Το δεύτερο ζήτημα που κάποια στιγμή πρέπει να εξετάσουμε είναι η φέρουσα ικανότητα του νησιού. Συνεχώς φτιάχνονται μεγάλες τουριστικές μονάδες, όμως το νησί δεν «σηκώνει» άλλες κατασκευές και αυτό το έχει πει και ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κώστας Καποδίστριας. Τρίτο στοιχείο είναι πως και εμείς οι ίδιοι, ως πολίτες αυτού του τόπου, πρέπει να κάνουμε οικονομία στο νερό. Να μην το σπαταλάμε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό, φέτος θα είναι μια καλή χρονιά. Θα έχουμε μια αύξηση του 3% περίπου. Θα έρθουν λιγότερα κρουαζιερόπλοια όμως. Πιο συγκεκριμένα από 75 πέρυσι, τώρα θα έχουμε 64.

Ήδη καταφθάνουν μικρά κρουαζιερόπλοια με 50 άτομα, όμως η επίσημη έναρξη του θαλάσσιου τουρισμού θα γίνει στις 27 Απριλίου με το κρουαζιερόπλοιο «ARMONIA», που θα φτάνει στο νησί μας κάθε Σάββατο και θα φέρνει 2.500 τουρίστες.

Δρομολόγια θα γίνονται μέχρι 9 Νοεμβρίου και από ότι φαίνεται κρουαζιερόπλοια θα έχουμε και τον Δεκέμβριο. Αυτό είναι πολύ καλό για την πόλη μας. Το πλοίο «ARMONIA» φέρνει τουρίστες από τη Νότια Ιταλία που ανήκουν στη μεσαία τάξη οικονομικά. Πίνουν καφέ, τρώνε, ενώ αγοράζουν και σουβενίρ. Αφήνουν εισόδημα στον τόπο μας και επιλέγουν εκδρομές προς Ναυάγιο και Γαλάζιες Σπηλιές.

Η πόλη μας στην παρούσα χρονική στιγμή εμφανίζει μια καλύτερη εικόνα στην καθαριότητα και αυτό με χαροποιεί, ενώ γίνονται επισκευές και στην πλατεία Σολωμού. Το γκαζόν είναι περιποιημένο και ανακατασκευάζονται οι δημοτικές τουαλέτες πίσω από το Πνευματικό Κέντρο.

Επίσης η εταιρεία «Costa» φέρνει ηλικιωμένους τουρίστες που έχουν μεγάλη οικονομική άνεση. Είπα στον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, κ. Βίτσο, ότι χρειάζεται σήμανση για τις τουαλέτες, αλλά και για περιοχές που θέλουν να επισκεφθούν οι τουρίστες, όπως είναι η Μπόχαλη, η Συναγωγή των Εβραίων, το Εβραϊκό νεκροταφείο, αλλά και το Αγγλικό κοιμητήριο.

Πρέπει να επενδύσουμε στην κρουαζιέρα και να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που μας επισκέπτονται σε όλα. Επίσης, σημαντικό κομμάτι για την πόλη μας, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε περισσότερο είναι η πλαζ του ΕΟΤ.

Τουρίστες που έρχονται από τη Μύκονο εκφράζουν πολλά παράπονα για τις ακριβές τιμές που επικρατούν εκεί και για τις παραλίες που δεν είναι μεγάλες.

Αντίθετα, για τη Ζάκυνθο τα σχόλιά τους είναι θετικά και ιδιαίτερα για το Τσιλιβί και το Καλαμάκι. Το νησί μας είναι ευλογημένο και οφείλουμε να αναδείξουμε όλες μας τις δυνατότητες…».


Current track

Title

Artist