Current track

Title

Artist

Σταύρος Κοντονής: Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει και νέα εκλογική ώθηση

20/06/2023


«Το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου θεωρώ πως δεν θα έχει εκπλήξεις. Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου το ΠΑΣΟΚ θα ενισχυθεί και θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό.

Ήδη το κόμμα μας έλαβε την εκλογική ώθηση που ζητούσαμε, διότι ο κόσμος αντιλήφθηκε πως εμείς βάλαμε στον πολιτικό διάλογο το πρόγραμμα και τις θέσεις μας, αφήνοντας στην άκρη την τοξικότητα, την οποία ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό βλέπετε να βρίσκεται σε πτώση και αποδρομή.

Δεν θέλω να ασχοληθώ με τα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ και αν θα υπάρξει αλλαγή ηγεσίας που με ρωτάτε. Αυτό που θα πω είναι πως εδώ και καιρό κάνουν μια ανεύθυνη αντιπολίτευση με ακραίο και μηδενιστικό λόγο. Οι πολίτες ενοχλήθηκαν από όσα άκουγαν και το έδειξαν στην κάλπη.

Λαμβάνουμε μηνύματα αισιοδοξίας για το ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο. Υπενθυμίζω πως πριν μερικούς μήνες κάποιοι είχαν ξεγράψει τοπικά την πολιτική επιβίωση του κόμματος. Τελικά, και σε σχέση με το 2019, υπερδιπλασιάσαμε τα ποσοστά και φέραμε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα!

Εις το εξής θα παρακολουθώ, όπως έκανα και μέχρι τώρα, την πολιτική πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη και είμαι πεπεισμένος πως μπορεί να κάνει μια σοβαρή αντιπολίτευση, παρουσιάζοντας εναλλακτική λύση για τα προβλήματα του κόσμου. Αυτό δεν μπορεί να το πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με το μυαλό που έχει!

Έρχονται δύσκολες ημέρες για τη νέα κυβέρνηση και το λέω αυτό γιατί μπροστά μας έχουμε το σύμφωνο της δημοσιονομικής σταθερότητας, το οποίο λόγω πανδημίας είχε παγώσει, όμως τώρα θα επανέλθει η κανονικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης τα προηγούμενα χρόνια διαχειρίστηκε τα οικονομικά, δίνοντας μια νότα ευχαρίστησης στην κοινωνία, εις το εξής όμως το πλαίσιο αλλάζει.

Δεν είμαστε μακριά από μια παγκόσμια οικονομική ύφεση και θα πρέπει η ελληνική οικονομία να θωρακιστεί απέναντι και στην αγορά των ομολόγων, που όπως γνωρίζετε έχει τους δικούς της κανόνες. Δεν πρέπει η οικονομία μας να μπει ξανά σε μια περιδίνηση και χρειάζεται να αποφύγουμε μια στάση πληρωμών. Όπως έλεγε παλιότερα ο κ. Ανδρουλάκης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πετάνε λεφτά από το ελικόπτερο.

Το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου ήταν ένα τραγικό γεγονός, που μας στεναχώρησε όλους, γιατί έχασαν άδικα τη ζωή τους εκατοντάδες μετανάστες. Από κει και πέρα πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα που θα βγάλει η έρευνα, ώστε να αποδοθούν και τυχόν ευθύνες.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το τι συνέβη. Τα όσα λέγονται είναι αντιφατικά, αλληλοσυγκρουόμενα και αλληλοαναιρούμενα. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα πάρει καταθέσεις από τους λιμενικούς που ενεπλάκησαν, αλλά και από τους μετανάστες που επέζησαν.

Όλος αυτός ο θόρυβος που υπάρχει είναι έλλειψη σεβασμού προς τους νεκρούς και τονίζω πως να μην προτρέχει κανείς έναντι οποιουδήποτε, γιατί αυτό αποτελεί ανευθυνότητα. Την κύρια ευθύνη την έχουν τα κράτη και οι διακινητές, οι οποίοι πολλές φορές εγκαταλείπουν τα πλοία και βρίσκονται στη στεριά…».


Current track

Title

Artist