Current track

Title

Artist

Στάθης Μπετίνης: Όταν εμείς στραφήκαμε κατά της Πειραιώς κάποιοι άλλοι έκαναν τις… κότες

01/06/2023


«Ακούω την εκπομπή σας με τα παράπονα των κατοίκων για τα όσα συμβαίνουν στην Μπόχαλη που ο Δήμος θέλει να κλείσει το χώρο που παρκάρουν τα οχήματα, και πραγματικά λέω πως όλα αυτά αποτελούν ντροπή για τη Δημοτική Αρχή.

Η Μπόχαλη είναι το μπαλκόνι των Επτανήσων. Πουθενά αλλού, ούτε σε Κεφαλονιά, ούτε στη Λευκάδα, αλλά ούτε και στην Κέρκυρα, δεν έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να βλέπει «πιάτο» το νησί.

Το 2004, που εγώ ήμουν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οικόπεδο αυτό που βρίσκεται κάτω από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, αγοράστηκε με χρήματα που προήλθαν από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

Και τώρα διαπιστώνω πως αυτόν το σημαντικό χώρο για την περιοχή, ο κ. Αρετάκης όχι μόνο δεν τον καθαρίζει και δεν τον διαμορφώνει, αλλά θέλει και να την κλείσει από πάνω με απόρριψη μπαζών.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως εκ τούτου ας όψεται η προεκλογική ύβρη ότι άπαντες έτρωγαν λεφτά, την οποία και χρησιμοποίησε ο κ. Αρετάκης για να πείσει τον κόσμο να τον ψηφίσει. Όχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά μπορώ να παραθέσω πλειάδα έργων και παρεμβάσεων κατά την τριετία που Νομάρχης στο νησί ήταν ο Γιάννης Τουρίκης. Αν θέλουν το κάνω, όμως μετά θα πρέπει να κρυφτούν!

Δεν τη γνωρίζει τη Ζάκυνθο ο κ. Αρετάκης. Έμεινε εδώ μέχρι το Γυμνάσιο και μετά έφυγε. Όπως δεν έχει ιδέα και το τι έχει συμβεί με τα 14 εκ. ευρώ τα οποία παρακρατούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το δάνειο της Πειραιώς.

Ούτε ζήτησε και ποτέ να τον ενημερώσουμε. Ας του πούμε τα εξής: Από 1/1/2008, την περίοδο δηλαδή που Δήμαρχος διετέλεσε ο σημερινός Βουλευτής, Διονύσης Ακτύπης, καταθέτουμε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στο Εφετείο Πατρών εκδικάζεται η υπόθεση με τις πέντε μηνυτήριες αναφορές που είχαμε κάνει τότε επτά δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν διστάσαμε να στραφούμε κατά της Τράπεζας, όταν όλοι οι υπόλοιποι έκαναν τις… κότες! Αλλά κάποιοι είναι κομπλεξικοί απέναντί μας και δεν αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας και το ρίσκο που πήραμε!

Στην υπόθεση αυτοί ήταν δύο κατηγορούμενοι, όμως ο ένας όπως ξέρετε απεβίωσε. Ο άλλος έκανε έφεση, η οποία θα εκδικαστεί στις 23 Οκτωβρίου. Αν ο κατηγορούμενος καταδικαστεί έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, κάτι που σημαίνει πως θα καθυστερήσει για αρκετά χρόνια ακόμη η τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Επίσης, το 2008 είχε εκδικαστεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης, που ήταν η αγωγή του Δήμου κατά της Τράπεζας Πειραιώς και είχε αποφασιστεί ο Δήμος να καταβάλλει 90.000 ευρώ μηνιαίως που αφορούν την τοκοχρεολυτική δόση και τα υπόλοιπα χρήματα να πηγαίνουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών! Μετά από τόσα χρόνια έχουν συγκεντρωθεί 14 εκ. ευρώ και θα δούμε σε ποιον θα καταλήξουν.
Δεν θα επιτρέψουμε στους εμπόρους του χρήματος να παίξουν μαζί μας!

Αυτά τα λεφτά δεν ανήκουν στον κ. Αρετάκη για να κομπάζει ότι έχει 30 εκ. ευρώ στο ταμείο του. Ανήκουν σε όλο τον Ζακυνθινό λαό και καλά θα κάνει να μην εμπαίζει τους πολίτες! Τον προκαλώ δε, να μιλήσουμε δημόσια οπότε θέλει και όπου θέλει, για να μας πει ποιες είναι οι ενέργειες που ο ίδιος έκανε για την υπόθεση αυτή, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου. Ας πάνε καλύτερα στα σπίτια τους…».


Current track

Title

Artist