Current track

Title

Artist

Σπύρος Ξένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει δικαιοσύνη παντού

10/05/2023


«Τρέχουμε σε ρυθμούς ασυνήθιστους για εμένα κατά τη διάρκεια της παρούσας προεκλογικής περιόδου, όμως από την άλλη πλευρά είναι μεγάλη μου χαρά που έρχομαι σε επαφή με τους συμπολίτες μου και ακούω τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτάσεις τους.

Ζήσαμε μια υγειονομική κρίση και ο κόσμος υπέφερε τα μνημονιακά χρόνια, ενώ οι νεότερες ηλικίες δεν ξεχνούν το δυστύχημα στα Τέμπη, κάτι που είναι απολύτως λογικό.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των πολιτών στις κοινές περιοδείες που κάνουμε οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες περιοχές του νησιού μας.

Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος είναι αυτά της ακρίβειας κυρίως, και ζητάει να δημιουργηθεί ένα κράτος δικαίου, που είναι η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μιλάει για δικαιοσύνη παντού. Παράλληλα, απασχολούν και τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού για πάνω από 40 χρόνια θέματα, όπως το νερό, η αποχέτευση και τα σκουπίδια δεν έχουν επιλυθεί.

Ήρθε η ώρα κάποιος να μιλήσει για όλα αυτά και να προωθήσει λύσεις. Πρέπει να ασχοληθούμε και με τον χωροταξικό σχεδιασμό. Διαπιστώνω πως οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι, αφού η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί δραματικά.

Δεν λέω πως οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες. Σίγουρα όμως, αδυνατούν να καταγράψουν τα στατιστικά στοιχεία εκείνα, που όλοι γύρω μας αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητά μας. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γνωστοποιήσει τις θέσεις του σε κάθε Ζακυνθινό πολίτη.

Κατά την επίσκεψή μου σε Μουζάκι, Παντοκράτορα και Άγιο Σώστη, είδα αρκετούς τουρίστες στις πολύ καλές επιχειρήσεις που υπάρχουν εκεί, ωστόσο η εικόνα με τα σκουπίδια ήταν απογοητευτική. Ελπίζω ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση στο θέμα αυτό θα βελτιωθεί.

Για όσους γνωρίζουν την τοπική ιστορία, το γιοφύρι που υπέστη ζημιά στην οδό Φιλικών, είχε φτιαχτεί επί Βρετανικής προστασίας. Υπάρχει λάθος από την πλευρά της εργολαβίας και πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση, σε συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την 20η Εφορεία.

Η κυβέρνηση δεν μείωσε τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, αλλά ούτε και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα. Αποτέλεσμα είναι να βιώνουμε όλοι μια εσκεμμένη θα έλεγα αισχροκέρδεια.

Ουσιαστικά έχουμε μια έμμεση υπερφορολόγηση ύψους 4,5 δις ευρώ και η ΝΔ έδωσε στον κόσμο κουπόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε «μαξιλάρι» 37 δις ευρώ, επιλέγοντας να μείνει η φορολογία για να βγούμε από τα μνημόνια και να μη γίνουν οριζόντιες περικοπές, που θα δημιουργούσαν μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία.

Επίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ υποτάχθηκε πλήρως στα αμερικανικά σχέδια και ενέπλεξε τη χώρα μας στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, στέλνοντας όπλα τα οποία υπήρχαν για την ασφάλεια των νησιών μας. Ακόμη και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που προεκλογικά λοιδόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, είδαμε ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, αποδεχόμενη πως όλα έγιναν σωστά.

Η θητεία του πρώην Βουλετή, Διονύση Ακτύπη, είχε τα ίδια στοιχεία με τη δεξιά πολιτική, που δεν κατάφερε να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η άγρα ψήφων.

Τον είδαμε να ασχολείται, επί παραδείγματι, με το κόψιμο ενός δέντρου για να περνάει λεωφορείο, καθώς και να φτιάχνει παιδικές χαρές σε σχολεία, χωρίς ποτέ να καταλάβω για ποιον λόγο ασχολήθηκε με ζητήματα μη αρμοδιότητάς του.

Αντίθετα, τον είδαμε να μην υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο σε κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο, όπως ήταν η Ανώνυμη Εταιρεία και η Επιτροπή για το Ναυάγιο, ο αιγιαλός και η παραλία στο Λαγανά, οι δασικοί χάρτες και η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Για όλα αυτά ο κ. Ακτύπης κλήθηκε να πιέσει την κυβέρνηση για να δοθούν λύσεις, αλλά εκ του αποτελέσματος απέτυχε!

Για τον Σταύρο Κοντονή θα πω ότι δεν έχω ιδιαίτερη προσωπική σχέση μαζί του. Όταν χρειάστηκε όμως να συνεργαστούμε την περίοδο που ήταν υπουργός, άλλα ζητήματα προχώρησαν κι άλλα όχι, χωρίς να γνωρίζω αν η ευθύνη ήταν του ιδίου ή της τότε κυβέρνησης.

Αναφέρω για παράδειγμα πως δεν έγινε το κλειστό κολυμβητήριο, παρά το γεγονός πως παραχωρήθηκε οικόπεδο, όπως και το αθλητικό κέντρο στο Φιολίτι. Εκείνο που έλαβε χώρα ήταν η τοποθέτηση της γέφυρας στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, σε συνεργασία και με το Λιμενικό Ταμείο.

Το βράδυ του Σαββάτου, ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Μάρκου, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Διονύση Τεμπονέρα, που είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και εργατολόγος.

Οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνουμε χαιρετισμό. Επιλέξαμε την πλατεία Αγίου Μάρκου και όχι κάποιον κλειστό χώρο, όπως κάνουν άλλοι, γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να έρθουμε σε επαφή με όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε…».


Current track

Title

Artist