Current track

Title

Artist

Σπύρος Πλαρινός: Η «ΑΝΑΣΑ» έχει αποδείξει πως κάνει έργα στα Ιόνια Νησιά

20/09/2023


«Είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΝΑΣΑ» και επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, γιατί έχει αποδείξει πως ξέρει να παράγει έργο.

Την περίοδο που ήταν Περιφερειάρχης ο κ. Γαλιατσάτος και στη Ζάκυνθο Αντιπεριφερειάρχης ήταν ο αείμνηστος, Λευτέρης Νιοτόπουλος, έγιναν σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, επισκευάστηκαν δρόμοι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, δόθηκε επιδότηση σε επικουρικούς γιατρούς για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, χρηματοδοτήθηκαν έργα ύδρευσης, όπως ο αγωγός από τη Λιθακιά μέχρι την Μπόχαλη, εγκαταστάθηκε σύστημα τηλεδιοίκησης στη ΔΕΥΑΖ, κατασκευάστηκε το Ειδικό Σχολείο στην Μπόχαλη και αναδείχθηκαν τα τοπικά μας αγροτικά προϊόντα. Όλα αυτά είναι μερικά μόνο από όσα έγιναν.

Την τελευταία τετραετία, παρά το γεγονός πως η κ. Κράτσα είχε ευρεία πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δυστυχώς δεν προχώρησαν σημαντικά έργα. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Αρμενιάκου, ο οποίος έκανε λόγο για χαμηλή απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ ούτε και για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών έπραξαν κάτι, αν και υπήρχε μελέτη για αξιοποίηση 8,8 εκ. ευρώ. Απέτυχε η κ. Κράτσα.

Η «ΑΝΑΣΑ» θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο συνδυασμός του κ. Γιάννη Τρεπεκλή αποτελείται από τα μέχρι πρότινος στελέχη του συνδυασμού της κ. Κράτσα, τα οποία τώρα τελευταία θυμήθηκαν να την καταγγείλουν, ενώ ούτε και η ίδια είχε πει κάτι για αυτούς το προηγούμενο διάστημα.

Βασικά προβλήματα στη Ζάκυνθο μένουν στάσιμα, γιατί Περιφέρεια και Δήμος δεν κατάφεραν να συνεργαστούν. Φταίνε και οι δύο για αυτό που συμβαίνει.

Εργάζομαι στην Πυροσβεστική και σας διαβεβαιώ ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Επεμβαίνουμε παντού, όπως σε τροχαία ατυχήματα, αλλά και στις πλημμύρες.

Για να μην φανούν οι ελλείψεις εργαστήκαμε περισσότερες ώρες, όλο το καλοκαίρι είμαστε σε γενική επιφυλακή και όλα αυτά χωρίς να παίρνουμε επιπρόσθετη αμοιβή.

Αύριο υπάρχει διαμαρτυρία των εποχικών πυροσβεστών στην Αθήνα, την οποία στηρίζει το συνδικαλιστικό μας όργανο με αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Είναι 2.500 άτομα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 65 στη Ζάκυνθο.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Στέφανο Κασσελάκη θα πω ότι ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας. Όλο αυτό που έγινε είναι προσωπική του επιτυχία και της δυναμικής των social media.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να είναι ισχυρή. Αυτή η κυβέρνηση έχει διαλύσει τα πάντα. Μπορεί το νερό στη Θεσσαλία να ήταν πολύ και οι φωτιές στον Έβρο μεγάλες, όμως είναι επιλογή της ΝΔ να μην ενισχύονται με προσωπικό οι Υπηρεσίες.

Την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσαν να γίνουν πολλές προσλήψεις, γιατί δεν το επέτρεπε η Τρόικα. Τώρα που βγήκαμε από την εποπτεία, η ΝΔ δεν πράττει αυτό που πρέπει.

Στη Θεσσαλία δόθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά και οι αιρετοί εκεί πρόσκεινται στη ΝΔ. Δυστυχώς, δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα και ο κόσμος καταστράφηκε.

Κλείνω με το ζήτημα της παράνομης αγοραπωλησίας στα ορεινά. Από το 2014 συμπολίτες μας έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Τόσο ο κ. Γαλιατσάτος, όσο και εμείς, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε, υπερασπιζόμενοι τη γη και την αξιοπρέπειά μας, απέναντι σε αυτούς που λυμαίνονται τον τόπο μας. Το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι παραπέμφθηκαν για κακούργημα και το δικαστήριο θα γίνει στα τέλη του Γενάρη του 2024, αποδεικνύει το μέγεθος της λεηλασίας…».


Current track

Title

Artist