Current track

Title

Artist

Σπύρος Χαριάτης: Οι Ρομά πρώτα εγγράφονται στο δημοτολόγιο για να ψηφίσουν και μετά πιάνουν δουλειά στο Δήμο!

15/06/2023


«Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και γι αυτό βλέπετε αυτή τη χαώδη και προσβλητική κατάσταση εκεί έξω.

Μέρα με τη μέρα ο Δήμαρχος προσθέτει εμπόδια και πήγε να πάρει 100 ανθρώπους με διαδικασίες ΑΣΕΠ μέσα στο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται να έρθει κανένας και τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο οι ποσότητες σκουπιδιών στους δρόμους θα αυξηθούν! Έτσι θα πάει όλη η καλοκαιρινή περίοδος!

Σε ό,τι αφορά τους αθίγγανους που έχει προσλάβει ο κ. Αρετάκης μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, σας λέω πως αυτοί για να πιάσουν δουλειά στο Δήμο πρώτα εγγράφονται στο δημοτολόγιο του Δήμου. Προσωπικά γνωρίζω τουλάχιστον 20 τέτοιες περιπτώσεις!

Ο κ. Αρετάκης έχει κάνει συμφωνίες μαζί τους και για να τον ψηφίσουν τους φτιάχνει τον δρόμο πίσω από τον καυστήρα, εκεί που έχουν στήσει τον καταυλισμό τους. Αυτά δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας, αλλά μας τα λένε οι ίδιοι οι Ρομά με τους οποίους δουλεύουμε παρέα.

Εγώ δεν έχω τίποτα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ωστόσο πρέπει να πω ότι ο νόμος για τις προσλήψεις είναι ξεκάθαρος, αφού πρέπει να έχεις προϋπηρεσία και δελτίο υγείας.

Επειδή ο κ. Αρετάκης λέει πως έχω φτιάξει κλίκα, του απαντώ ότι αν εγώ είμαι το πρόβλημα που δεν μαζεύει τα σκουπίδια από τους δρόμους, τότε η παραίτησή μου από πρόεδρος των εργαζομένων στο ΦΟΔΣΑ είναι στη διάθεσή του. Δεν έχω πρόβλημα να φύγω αν είναι να βελτιωθεί η κατάσταση. Εξάλλου, δεν αγάπησα και ποτέ την καρέκλα.

Του λέω επίσης πως εδώ και τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι προσπαθούμε να εμβολιαστούμε και δεν τα καταφέρνουμε, γιατί με δική του ευθύνη υπάρχει γιατρός εργασίας μόνο στα χαρτιά. Είχαμε κάνει εξετάσεις και αυτές είναι πάνω στο γραφείο του Διευθυντή Καθαριότητας, κ. Αρβανιτάκη. Κανείς δεν ασχολείται με αυτό.

Έχει αφήσει παροπλισμένα 13 απορριμματοφόρα του Δήμου και θέλει να ενοικιάσει 4 ιδιωτικά για τρεις μήνες, δίνοντας πολλά λεφτά. Από τον Μάρτιο έπρεπε να είχε φτιάξει τα δικά μας, αλλά ουδέν έπραξε.

Μας κατηγορεί επίσης ότι εμείς χαλάμε τα απορριμματοφόρα. Ας το απαντήσουμε κι αυτό: Όταν ένα αμάξι δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και κάνει συνεχώς δρομολόγια, ενώ πάνω σε αυτό ανεβαίνουν τρεις διαφορετικοί οδηγοί και όχι ένας, όπως συμβαίνει με το απορριμματοφόρο στη δημοτική ενότητα Ελατίων, δεν θα χαλάσει; Ξέρει πολλά οχήματα ο κ. Αρετάκης που να μην χαλάνε όταν δεν σβήνουν ούτε δευτερόλεπτο; Ο Δήμαρχος διοικεί με εμμονές και το μόνο που γνωρίζει είναι να σπιλώνει.

Προσθέτω επίσης, ότι τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα είναι μεταχειρισμένα και πέρυσι τα περισσότερα από αυτά έμειναν στο δρόμο! Αυτά θέλει να μας φορτώσει πάλι φέτος. Γενικότερα μας έχει φλομώσει στο ψέμα και το παραμύθι. Με τα όσα κάνει την πληρώνουν οι πολίτες που καταβάλλουν τέλη για καθαριότητα και δεν τους το ανταποδίδουμε.

Και κάτι τελευταίο: Επειδή τον άκουσα να λέει για λαδώματα και «μαρούλια», τον καλώ και τον προκαλώ ταυτόχρονα αν έχει στοιχεία για τον οποιοδήποτε να τα πάει στον Εισαγγελέα. Αυτό πρέπει να κάνει ένας Δήμαρχος και όχι να υιοθετεί ανυπόστατες φήμες. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Εργαζόμαστε 20 και 30 χρόνια στον ΦΟΔΣΑ, κάνουμε μια δύσκολη δουλειά, και απαιτούμε σεβασμό. Είναι σαν τις ατασθαλίες που μας έλεγε ότι υπάρχουν στη ΔΕΥΑΖ και τώρα παραδέχθηκε δημόσια μετά από 3.5 χρόνια πως δεν βρήκε τίποτα…».


Current track

Title

Artist