Current track

Title

Artist

Γιώργος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο»

Σκοπίμως η Δημοτική Αρχή δημιουργεί εντυπώσεις για να ξεχνάει τα προβλήματα ο κόσμος/ Ο Δήμαρχος ενοχλείται από τις ανακοινώσεις μας και επιχειρεί τη φίμωσή μας

17/06/2024


«Θα πω τα γεγονότα έτσι όπως έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο κ. Στασινόπουλος έβγαλε ένα λογύδριο παρωδία και αναφέρθηκε επτά με οκτώ φορές στο όνομά μου, αλλά και στον συνδυασμό μου γιατί ενοχλείται από τις ανακοινώσεις μας. Είναι προφανές ότι θέλει να μας φιμώσει. Δεν θέλει κριτική.

Μας λέει πως για ό,τι θέλουμε να τοποθετούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε ραδιόφωνα και εφημερίδες. Όταν ζήτησα όμως τον λόγο για να του απαντήσω στα όσα φαιδρά έλεγε, μου το απαγόρευσαν. Ήθελα να μιλήσω για ένα λεπτό και όχι επί 20 λεπτά, όπως έκανε εκείνος. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας αφαιρείται αυτή η δυνατότητα.

Με τον «μανδύα» της διαδικασίας δεν με αφήνουν να μιλήσω εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός από τους Νόμους, υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι της ηθικής, που απ’ ότι φαίνεται στη Δημοτική Αρχή τους αγνοούν. Κάνουν επίθεση και δεν δέχονται απάντηση.

Όλα αυτά εντάσσονται σε μια σκοπιμότητα για δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά τους, ώστε οι συμπολίτες μας να ξεχάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος νομίζει πως βρίσκεται ακόμη στην προεκλογική περίοδο και δεν είπε ούτε μία λέξη για τα προβλήματα και αυτά είναι πολλά. Τα λύματα στα ποτάμια, η έλλειψη νερού σε πολλές περιοχές, η ανύπαρκτη καθαριότητα σε αρκετά σημεία και τα άκοπα χόρτα στους δρόμους.

Πολλοί συμβασιούχοι εργαζόμενοι από τους 202 που προσέλαβε ο κ. Στασινόπουλος, δεν πάνε στο Δήμο. Όλος ο κόσμος συζητά πως μόλις 30 άτομα πήγαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων και οι υπόλοιποι δεν ξέρουν οι υπεύθυνοι που είναι.

Να μας δώσει λίστα ο κ. Στασινόπουλος για το που έχουν τοποθετηθεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι και να μας απαντήσει για ποιον λόγο δεν έχει βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Ζούμε σε μικρό μέρος και όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Έχουμε τεράστια προβλήματα στο νησί, αλλά ο κ. Στασινόπουλος επέλεξε να ξεκινήσει από την ανακαίνιση του γραφείου του με χιλιάδες ευρώ. Δεν έγιναν εργασίες σε κανένα γραφείο των υπαλλήλων, παρά μόνο στο δικό του, συνεπώς τα όσα υποστηρίζει είναι ανούσιες δικαιολογίες και οι συμπολίτες μας το καταλαβαίνουν αυτό. Εξάλλου, ο Δήμος δεν είχε κανένα… χωροταξικό ζήτημα.

Στη ΔΕΥΑΖ δεν προσελήφθη ένας χημικός για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Να ξέρετε πως δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην έχει λύση. Το 90% της λυματολάσπης μπορεί να εξαφανιστεί με μικροοργανισμούς, όπως είχε συμβεί όταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ ήταν ο κ. Κόκκορης. Το είχαμε συζητήσει και εφαρμόστηκε. Μετά έφυγα εγώ από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και δεν γνωρίζω γιατί σταμάτησε αυτή η διαδικασία.

Για να βρει κάποιος λύσεις είναι απαραίτητο να απευθυνθεί σε ειδικούς επιστήμονες. Η παράταξη της «Δύναμης Ελπίδας» το έκανε αυτό προεκλογικά και παρουσίασε μελέτες σε ειδικές ημερίδες για όλα τα καυτά ζητήματα του τόπου μας. Έχουμε επίσης έμπειρους συνεργάτες που μας δίνουν τα «φώτα» τους σε ό,τι προκύπτει.

Δυστυχώς, ο κ. Στασινόπουλος δεν έχει πάρει δίπλα του ειδικούς επιστήμονες για να τον συμβουλεύουν. Οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν χρειάζονται… κομματικοί μηχανισμοί στο Δήμο, αλλά άνθρωποι που θα εργαστούν για την κοινωνία.

Μας είπε ο κ. Στασινόπουλος ότι έχει αφήσει στην άκρη την κομματική του ταυτότητα. Τρέχει όμως σε κομματικά γραφεία για να κόβει πίτες. Δεν έχω πρόβλημα με τη ΝΔ, διότι το κάθε κόμμα θέλει να κάνει τη δουλειά του, ωστόσο ο Δήμος πρέπει να μην εμπλέκεται σε όλο αυτό. Το ίδιο θα έλεγα για ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κλπ.

Ο συνδυασμός μας έχει επιστημονικές λύσεις για τα κρίσιμα θέματα. Ακόμη και όταν μπήκε το πετρέλαιο στον αγωγό της υδροδότησης, κάναμε προτάσεις τις οποίες εφάρμοσε με καθυστέρηση η ΔΕΥΑΖ.

Σε αλλά ζητήματα βέβαια έκαναν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που εμείς λέγαμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αγωγός στο Κυδώνι που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με νερό τον Άγιο Λάζαρο, όμως μας απάντησαν πως δεν έχει αρκετή πίεση και προτίμησαν να αγοράσουν νερό με 600.000 ευρώ. Αδιανόητα πράγματα, γιατί αυτός ο αγωγός έδινε νερό και μάλιστα άνετα σε Μπόχαλη και Φιλικών.

Να προσθέσω επίσης ότι όσοι στη Ζάκυνθο μιλούν για αφαλάτωση, είναι προδοσία! Το νησί έχει άφθονο νερό και το μόνο που χρειάζεται είναι συνεργασία με τον Σύλλογο Υδραυλικών για να μας βοηθήσουν και να περιοριστούν οι διαρροές.

Παράλληλα, αν πράγματι θέλουν να ανακουφιστεί ο βιολογικός της ΔΕΥΑΖ, καλό είναι να φροντίσουν να λειτουργούν οι βιολογικοί καθαρισμοί των ξενοδοχείων, που είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο…».

 


Current track

Title

Artist