Current track

Title

Artist

Πάρις Κουρτζίδης: Είμαστε κοντά σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

05/01/2023


«Ζήτησα την παρέμβαση Εισαγγελέα στο περιστατικό με το 6χρονο παιδί στα Γρεβενά που έπαθε ανακοπή καρδιάς, γιατί είναι απαράδεκτο και τραγικό να χαλάει το ασθενοφόρο στη μέση του δρόμου και να χάνεται πολύτιμη ώρα για τη διάσωσή του κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Πάτρας. Έχω καταγγελίες και παράπονα από όλη την Ελλάδα για παρόμοια συμβάντα και, κυρίως, σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Ο Εισαγγελέας πρέπει να εξετάσει εάν επιβαρύνθηκε η υγεία του παιδιού από αυτή την καθυστέρηση, που από ότι φαίνεται αποτελεί μια γενικότερη κατάσταση. Κάθε πότε, για παράδειγμα, γίνεται σέρβις στα ασθενοφόρα;

Σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που ήταν πολύ καιρό εκτός της εργασίας τους, είχα προτείνει, και μάλιστα αυτή η πρόταση ακολουθήθηκε στην Κύπρο, να γίνονται δύο με τρία τεστ Covid την εβδομάδα, αλλά ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, περί άλλων τυρβάζει. Την ώρα που διαλύει το ΕΣΥ και ξεχαρβαλώνει τα πάντα γύρω του, ασχολήθηκε με το εάν κάπνισε ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης σε νυχτερινό κέντρο. Έχουμε μια υποκρισία, σήψη και παρακμή. Πρέπει για όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα να παρεμβαίνει και η Δικαιοσύνη γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Παραιτήθηκε Διευθύντρια μονάδας σε νοσοκομείο της Κρήτης, γιατί δεν μπορούσε άλλο να αντέξει αυτές τις άθλιες συνθήκες και να βρίσκει δικαιολογίες.

Η υφυπουργός Υγείας, κ. Γκάγκα, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων. Μάλλον θα θεωρεί ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και δεν ενδιαφέρεται για τις ακριτικές περιοχές. Γνωστοποιώ για πρώτη φορά δημόσια στην εκπομπή σας ότι υπάρχει πρόβλημα με τις πρώτες ύλες των φαρμάκων. Κίνα και Ινδία που διαθέτουν τις πρώτες ύλες έχουν συμμαχήσει με τη Ρωσία εναντίον της Αμερικής και της Ευρωπαικής Ένωσης γι αυτό υπάρχουν οι ελλείψεις. Στόχος τους είναι να αυξηθούν οι τιμές!

Ως πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Ανατροπή» καλώ κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο να έρθει και να συνεργαστούμε. Δηλώνω μάλιστα πως θα δεχθώ και θέμα ηγεσίας εφόσον τεθεί και θα κάνουμε εκλογές στη βάση, ούτως ώστε ο κόσμος να επιλέξει τον αρχηγό μέσω Διαδικτύου, αλλά και με τη φυσική του παρουσία. Αυτό θα είναι μια απόλυτη δημοκρατική διαδικασία και αποδεικνύω πως δεν έχω καμία εγωιστική διάθεση. Στόχος μου είναι να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων ανά την Ελλάδα όλοι μαζί με απώτερο σκοπό να μπούμε στη Βουλή.

Ο κύριος Μητσοτάκης εργαλειοποιεί όσα κατηγορούσε πως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Του είχαμε προτείνει εδώ και καιρό να κάνει επέκταση 12 ναυτικών μιλίων σε Κρήτη και Αιγαίο, όπως έχουμε το δικαίωμα. Όλα αυτά τα χρόνια το αγνόησε και τώρα διαπιστώνουμε πως πάει να το κάνει την τελευταία στιγμή της θητείας του για να το «παίξει» πατριώτης. Θα είναι μια ψηφοθηρική ενέργεια και ταυτόχρονα θα δώσει το μπόνους στην Τουρκία να μας επιτεθεί. Είμαστε πολύ κοντά σε θερμό επεισόδιο το οποίο δεν θα κρατήσει για λίγα λεπτά και θα μας βάλει σε μια περιπέτεια που κανείς δεν γνωρίζει πως και πότε θα τελειώσει. Είναι ένα επικίνδυνο και σικέ παιχνίδι, γιατί όλα αυτά θα συμβούν σε συννενόηση με την απέναντι πλευρά!

Είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για την τριάδα Μητσοτάκη-Βαίτση-Κατάρ. Ο κύριος Βαίτσης μετά την αποστρατεία του, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια, ενώ ήταν και σύμβουλος στην Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ! Παράλληλα είναι σύμβουλος για ζητήματα εθνικής ασφαλείας του κυρίου Μητσοτάκη. Όταν μιλάμε για Κατάρ ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει πως αυτή η χώρα είναι κομβική σύμμαχος για την Τουρκία. Το Κατάρ κάνει συνεχώς «οικονομικές ενέσεις» στην Τουρκία, είναι πρόθυμο να τους δώσει Rafale, ενώ και Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται σε αυτά τα μαχητικά! Υπάρχουν και τουρκικές βάσεις στη συγκεκριμένη χώρα.

Ο πληθωρισμός το επόμενο διάστημα θα φτάσει στο 15%! Δηλαδή θα χάνουμε 70 ευρώ και ο κύριος Μητσοτάκης θα μας δίνει 20! Την επιδοματική πολιτική του Μητσοτάκη θα την πληρώσουν πολύ ακριβά οι πολίτες. Ο κόσμος χρειάζεται αυτά τα ψίχουλα που του δίνουν, όμως δεν αποτελούν τη λύση. Λύση θα ήταν η κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην ενέργεια, όπως έγινε στην Ισπανία, και φυσικά να ελεγχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων. Είναι εύκολο να σταματήσεις το λαθρεμπόριο, αρκεί να μην παίρνεις μίζες από τον νταβατζή σου…».


Current track

Title

Artist