Current track

Title

Artist

Παναγιώτης-Θεοδόσης Καψαμπέλης: Το Τοπικό Συμβούλιο Βολιμών διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν/ Δεν με προσκάλεσε κανένας στην αυτοψία που θα γίνει για το Ναυάγιο από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο

30/01/2024

«Έχω εκλεγεί πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βολιμών και μέχρι τώρα έχω άψογη συνεργασία τόσο με την κ. Σοφία Σιοκόλη που έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του κ. Στασινόπουλου, όσο και με τον κ. Δραγανίγο Ζουρμπάνο που κατήλθε με τη Λαική Συσπείρωση. Οι εκλογές τελείωσαν και προχωράμε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα του χωριού μας.

Αποφοίτησα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ασχολήθηκα με τα κοινά λόγω της αγάπης που έχω για τον τόπο μας, με τα στραβά του και τα καλά του.

Συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του κ. Αρετάκη, στον οποίο πρέπει να πιστώσουμε ότι ζήτησε από τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική, ενώ το ίδιο έπραξε προς τιμήν του και ο πρώην πρόεδρος των Βολιμών, κ. Νίκος Θεοδόσης.

Στον πρώτο μήνα της θητείας προέκυψε ένα πρόβλημα με μια πόρτα σε τολ, την οποία επισκεύασε έγκαιρα ο Δήμος, ενώ ζήτημα υπάρχει και με τον φωτισμό στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών.

Θέλω να πω ότι η απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου, κ. Στασινόπουλου, να ορίσει Θεματικούς Αντιδημάρχους και όχι Χωρικούς, κατά την άποψή μου ήταν απόλυτα σωστή. Έχω πολύ καλή συνεργασία και οφείλω ένα ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο, κ. Τάκη Κόκλα.

Για το Ναυάγιο θα σας πω ότι τόσο κάτω στην παραλία, όσο και πάνω στο πλάτωμα, έχουμε φτάσει σε ένα τέλμα. Είμαι 33 ετών και όλα αυτά τα χρόνια έχω ακούσει πολλά, όμως δεν βλέπω τίποτα να γίνεται. Μακάρι τώρα να βρεθεί μια λύση.

Υπάρχουν πολλά παράπονα από τον κόσμο που μένει στα ορεινά, αλλά και από τους τουρίστες. Δεν είναι δυνατόν το 2024 να μην υπάρχει τουαλέτα για να κάνει κάποιος την ανάγκη του, να μην έχουμε πάρκινγκ, να μην υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και να μην είναι ασφαλής ο χώρος.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο διαφυγής είμαι αντίθετος στο να σπάσουμε δύο βουνά, διότι αφενός είναι μια κοστοβόρα λύση και αφετέρου δημιουργείται μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά.

Προσωπικά προτείνω είτε να γίνει Α κατηγορίας ο υπάρχον δρόμος, από Γ κατηγορίας που είναι σήμερα, είτε να κατασκευάσουμε έναν άλλον από τη Μονή του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών έως το πλάτωμα. Με αυτές τις ενέργειες δεν θα υπήρχαν αντιπαραθέσεις και θα δίναμε ουσιαστική λύση.

Δεν είναι μόνο το καράβι που μας απασχολεί. Υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να δούμε, όπως η πυρασφάλεια της περιοχής, η επέκταση του νεκροταφείου στις Βολίμες, η πεζή καθαριότητα, η παραλία του Σέλληνα, οι μπάρες που πρέπει να μπουν προς το Κορίθι, αλλά και το δίκτυο υδροδότησης που πρέπει να επεκταθεί επίσης. Στην περιοχή μας έχουν φτιαχτεί βίλες εκατομμυρίων ευρώ και δεν έχουμε νερό σε πολλά σημεία.

Μπορούμε να αποφύγουμε τις διαμάχες και να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στα ορεινά. Άκουσα κι εγώ πως την Πέμπτη θα έρθουν επιστήμονες από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο για το Ναυάγιο, ωστόσο δεν έχω προσκληθεί για να συμμετάσχω στην αυτοψία που θα γίνει.

Για την αγοραπωλησία των ορεινών, η υπόθεση είναι στα δικαστήρια και θα αναμένουμε τις αποφάσεις. Εξ’ όσων γνωρίζω το δικαστήριο αναμένεται να γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου του 2024…».


Current track

Title

Artist