Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Προβατίδης: “Αυτό που έγινε στην πλατεία Αγίου Λουκά είναι κάτι άσχημο και δείγμα ασέβειας”

08/03/2024


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιρρήσεις των κατοίκων (και όχι μόνο) της πλατείας του Αγίου Λουκά για την τοποθέτηση μίας παιδικής χαράς από τη νέα δημοτική αρχή. Στην εκπομπή “Καλημέρα Ζάκυνθος” μίλησε σήμερα το πρωί (08/03) ο κάτοικος της περιοχής, Παναγιώτης Προβατίδης.

“Προ δύο ημερών μας έπιασε εξαπίνης ένα συνεργείο από τον Πύργο και απλά μας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να φτιαχτεί μία παιδική χαρά. Να πούμε ότι η πλατεία Αγίου Λουκά είναι μία ιστορική πλατεία εκεί που υπήρχε μία εκκλησία για πολλές δεκαετίες, μία από τις ωραιότερες εκκλησίες της Ζακύνθου. Δυστυχώς η συγκεκριμένη εκκλησία γκρεμίστηκε με τον σεισμό του ’53, οπότε το αρχιτεκτονικό συμβούλιο τότε, ο κ. Σκαρτσής με τον κ. Φοινινη έκαναν ένα εικονοστάσι και έκαναν ένα περίγραμμα, εκεί που ήταν η εκκλησία.

Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν. Έχουν ρίξει τσιμέντο από πάνω και έφτιαξαν μία παιδική χαρά, η οποία και αισθητικά δεν είναι ότι το καλύτερο. Έχουν βάλει κάτι γαλβανιζέ σίδερα τα οποία παραπέμπουν σε φυλακή.

Να τονίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε εναντίον των παιδικών χαρών. Αν μη τι άλλο εγώ έχω ένα κοριτσάκι πέντε (5) ετών και θα ήταν ότι καλύτερο να την κατεβάζω για να παίζει.

Απλά δεν πρέπει να γίνεται παντού και χωρίς καμία μελέτη (η τοποθέτηση παιδικών χαρών) και χωρίς καμία ενημέρωση των κατοίκων. Από τη μία καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και από γειτονιά σε γειτονιά. Θα μπορούσαν να βγάλουν ένα δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ προκειμένου να μας ενημερώσουν ότι διατίθενται να φτιάξουν μία παιδική χαρά. Αντ’ αυτού έβγαλαν ένα δελτίο τύπου χθες το οποίο είχε ένα χαρακτήρα σαρκαστικό, υπεροπτικό;

Δεν έχει καθαριστεί η πλατεία. Εμείς προσπαθούμε εδώ και πολλά χρόνια να την φέρουμε στα ίσια, με συνεχής οχλήσεις και στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Προς το παρόν το συντριβάνι και λόγω του προβλήματος με την εισροή πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης εδώ και κάτι μήνες έχουν μείνει στάσιμα τα νερά. Εγώ προσωπικά έχω πάρει τρεις φορές τηλέφωνο όμως δεν εμφανίστηκε κανείς. Έχει γίνει βούρκος, μυρίζει έντονα και είναι καθαρά εστία μόλυνσης.

Όσον αφορά η αναφορά στον Βούδα, παραπέμπει αυτός ο σαρκαστικός τόνος στον Κομφούκιο, τον οποίο ούτε εμείς τον θέλαμε. Τώρα το σχέση μπορεί να έχει ένας Κινέζος φιλόσοφος με την πολιτιστική παράδοση της Ζακύνθου;

Εμείς θα περιμένουμε την αντίδραση της δημοτικής αρχής, γιατί δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο συντάκτης αυτού του δελτίου τύπου, και δεν μας καλύπτει. Όπως σωστά είχε πει ο πρώην Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου και νυν δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Πέττας η πρόταση του τοπικού συμβουλίου ήταν η παιδική χαρά να τοποθετηθεί μπροστά και να σας πω και κάτι; Να έφευγε και το άγαλμα του Κομφούκιου από κει γιατί δεν ταιριάζει.

Δεν μπορείς να καταστρέφεις κάτι για να φτιάξεις κάτι άλλο. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαμε να πάμε στην πλατεία της Φανερωμένης, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, στην πλατεία Σολωμού κοκ και να τοποθετήσουμε παιδικές χαρές.

Επίσης κάποιοι συνδημότες μας γράφουν ότι η πλατεία έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ. Απ’ότι βλέπω, προς τιμή της δημοτικής αρχής, έχει ενεργοποιήσει πάλι την δημοτική αστυνομία, οπότε μπορεί να πράξει τα δέοντα και να υπάρξουν κυρώσεις.

Αυτό που έγινε είναι κάτι άσχημο και δείγμα ασέβειας. Και ας πούμε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος και έγινε εκ παραδρομής από πλευράς της δημοτικής αρχής. Όλα διορθώνονται. Αλλά να μην επικρατήσει αυτό το αλαζονικό και υπεροπτικό ύφος όπως ήταν στο δελτίο τύπου γιατί ναι θα προβούμε σε κάποιες ενέργειες”.


Current track

Title

Artist