Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Αβράμης: Ο Δήμαρχος αναγνώρισε έστω και αργά πως δεν υπάρχουν ατασθαλίες στη ΔΕΥΑΖ

08/06/2023


«Ο κ. Αρετάκης για πρώτη φορά μίλησε χωρίς λαϊκισμούς και εκτόξευση λάσπης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ. Συνεπώς, δεν θεωρώ ότι πρόκειται για αποκαλύψεις, αλλά για την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που έχει καταγραφεί και στα πορίσματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των ορκωτών ελεγκτών, οι οποίοι έλεγξαν τη θητεία μας στη διοίκηση της ΔΕΥΑΖ και δεν βρήκαν το παραμικρό, καμία απολύτως ατασθαλία.

Κάναμε μια χρηστή διοίκηση και ο Δήμαρχος το γνώριζε εξ’ αρχής αυτό. Προέβαινε όμως σε αόριστες καταγγελίες και εμείς επιχειρούσαμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες. Πλέον το παραδέχθηκε δημόσια πως όλα είναι εντάξει. Έφτασε στο τέλος της θητείας του για να το αναγνωρίσει.

Εγώ του εύχομαι να ξεμπερδέψει χωρίς προβλήματα στις 52 μηνύσεις που έχει δεχθεί μέχρι τώρα για διάφορα θέματα στο Δήμο.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που θα ήθελα να αναφέρω: Ο κ. Αρετάκης ψέλλισε χθες ότι θέλει να κλείσει τη ΔΕΥΑΖ, ενώ μαθαίνω πως ετοιμάζει εισήγηση για να ψηφίσουμε κάτι τέτοιο σε συνεδρίαση που θα γίνει δια περιφοράς, δηλαδή με τηλεφωνικές κλήσεις. Μάλιστα θα επικαλεστεί σχετικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Ρωτάω: Ο Βουλευτής, κ. Ακτύπης, και οι υπόλοιποι υποψήφιοι της ΝΔ συμφωνούν με αυτό; Επειδή ο κ. Αρετάκης παρέστη στην παρουσίαση του προγράμματος του κ. Μητσοτάκη, λειτουργεί ως «λαγός» της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού; Πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες θέσεις γιατί είμαστε υποψιασμένοι.

Τέτοιες σοβαρές αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν μέσα σε προεκλογική περίοδο. Παράλληλα, χρειάζεται οικονομοτεχνική μελέτη. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; Θα απολυθούν; Θα γλιτώσει λεφτά η ΔΕΥΑΖ;

Είναι τέτοιο το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τη ΔΕΥΑΖ ο Δήμαρχος, που κάνει σπασμωδικές ενέργειες. Σε ό,τι με αφορά αν κληθώ να απαντήσω για το κλείσιμο της ΔΕΥΑΖ, θα πω ΟΧΙ.

Ο κ. Αρετάκης δεν έκανε καμία εξυγίανση στη ΔΕΥΑΖ. Αντίθετα αύξησε κατά 20% την τιμή του νερού, δεν προέβη σε καμία πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ δεν έβαλε υδρομετρητές σε 3.000 ρολόγια.

Ακόμη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΖ τον ψέγουν για την αδράνειά του όλα αυτά τα χρόνια, διότι εκτός των άλλων έχασε κι έργα, όπως η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, το δίκτυο υδροδότησης στη Λούχα και το Γύρι, ενώ δεν «τρέχει» καμία απολύτως μελέτη για τίποτα.

Και όλα αυτά την ώρα που το κράτος επιχορήγησε τη ΔΕΥΑΖ με 4 εκ. ευρώ. Καμία άλλη διοίκηση στο παρελθόν δεν έλαβε τόσα χρήματα. Αντί να μειώσει τα χρέη, τα αύξησε και αυτό αποδεικνύει πως δεν υπήρξε σχέδιο. Το μόνο που ξέρει είναι να λέει κλέφτες όλους τους Ζακυνθινούς για τα ζητήματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Χωρίς ίχνος ντροπής χαρακτηρίζει έτσι αυτούς που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον έκαναν Δήμαρχο…».


Current track

Title

Artist