Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Αβράμης: Αυθαιρετεί ο απερχόμενος Δήμαρχος στο υπαίθριο θέατρο/ Παραμένω ενεργός πολίτης και θα συνεχίσω να προσφέρω στην κοινωνία

06/12/2023


«Σύμφωνα με τον Δημοτικό Κώδικα του 2010 ήταν υποχρεωτική η παραχώρηση χώρων σε δημοτικά καταστήματα προς τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης και μάλιστα προέβλεπε και γραμματειακή υποστήριξη.

Το 2020 όμως, με το Νόμο 4674 τη συγκεκριμένη υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, την μετέτρεψε σε δυνητική ευχέρεια.

Το 2021 ως συνδυασμός «Ανάδραση» είχαμε ζητήσει από τον κ. Αρετάκη να μας δώσει χώρο, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα ως δημοτική παράταξη, όμως ο κ. Αρετάκης δεν είχε καν απαντήσει γραπτώς και προφορικά είχε πει ότι το ερευνά το θέμα.

Κάποια στιγμή είχε ακουστεί πως θα πηγαίναμε στο γραφείο της Ποιότητας Ζωής, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Δημαρχείου, αλλά δεν έγινε τίποτα.

Τώρα που ο κ. Αρετάκης έχασε τις εκλογές και θα είναι αντιπολίτευση, ενημερωθήκαμε ότι φτιάχνει γραφεία για τους τρεις συνδυασμούς της αντιπολίτευσης στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, χωρίς να έχει πάρει σχετική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται.

Μου προκαλεί εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο απερχόμενος Δήμαρχος, αλλά και το γεγονός πως δεν έχει αντιδράσει με αυτό ο νεοεκλεγέντας, κ. Στασινόπουλος, γιατί ουσιαστικά δεσμεύεται ένας χώρος πολιτισμού για να παραχωρηθεί σε δημοτικές παρατάξεις.

Στο Νόμο 3463 του 2006 υπάρχει ρητή αναφορά ότι η όποια παραχώρηση γίνει, περνά μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ίδιο ισχύει για τις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους.

Η «Λαική Συσπείρωση» συνεχίζει ως παράταξη, όμως η «Δύναμη Ελπίδας» με επικεφαλής τον κ. Τσουρουνάκη, δεν έχει ακόμη αποκτήσει τη νομική υπόσταση μιας παράταξης. Αυτό θα συμβεί από 1/1/2024 και δεν γνωρίζουμε αν θα αιτηθεί παραχώρηση χώρου.

Με την εκδηλωθείσα πρόθεση του κ. Αρετάκη θα έπρεπε ήδη να είχαν διαφωνήσει και πολιτιστικοί φορείς του τόπου μας, που ψάχνουν χώρους να στεγαστούν και δεν βρίσκουν.

Αυθαιρετεί ο κ. Αρετάκης με αυτή την ενέργεια και θεωρώ ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει όλους τους εμπλεκόμενους. Αγνοήθηκε για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι πολλά τα ζητήματα που καλείται να επιλύσει η νέα Δημοτική Αρχή και απαιτείται πολλή δουλειά. Πέρα από αυτά της καθημερινότητας, υπάρχουν και τα διαχρονικά που έχουν να κάνουν με τις υποδομές μας.

Ευχή όλων μας είναι να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις και να υπάρξουν εξελίξεις στα κρίσιμα, όπως στο βιολογικό, στα σχολεία, στην καθαριότητα, κλπ.

Σε ό,τι με αφορά δεν θα είμαι δημοτικός σύμβουλος από 1/1/2024, όμως παραμένω ενεργός πολίτης. Συμμετέχω στα κοινά 20 χρόνια είτε από την αντιπολίτευση, είτε από τη διοίκηση του Δήμου, όπως συνέβη την τετραετία 2011-2014.

Όλα αυτά τα χρόνια έκανα ενέργειες για τη διαφθορά με τα παράνομα δάνεια στο Δήμο, ενώ ήμουν αρνητικός στο εργοστάσιο αφαλάτωσης, που θα επιβάρυνε το περιβάλλον.

Οι Ζακυνθινοί με τίμησαν και αυτή τη φορά με την ψήφο τους και θα συνεχίσω να προσφέρω με όποιον τρόπο μπορώ.

Λέω επίσης ότι στη ΔΕΥΑΖ υπάρχει προοπτική, ενώ η επιχείρηση διαθέτει και αξιόλογο εργατικό δυναμικό. Πρέπει η νέα Δημοτική Αρχή να δει το έργο στη Φιλικών που έχει βαλτώσει, τον αγωγό ύδρευσης Λούχα-Γύρι-Κοιλιωμένο, τις νέες γεωτρήσεις που είναι απαραίτητες και τον βιολογικό.

Υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί και η ποιότητα του νερού, αλλά και η ποσότητα. Δεν το λέμε εμείς που είμαστε πολιτικά όντα, αλλά οι ειδικοί, τους οποίους έφερε την προεκλογική περίοδο ο κ. Τσουρουνάκης και ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας», παρουσιάζοντας σχετική μελέτη.

Πρέπει να γίνουν αρκετές παρεμβάσεις και κλείνοντας τονίζω πως τα αποχετευτικά δίκτυα λειτούργησαν με το φιλότιμο που επέδειξαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΖ, τους οποίους η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να στηρίξει…».


Current track

Title

Artist