Current track

Title

Artist

Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Ο Βουλευτής δεν είναι «σάκος του μποξ» και δεν φταίει για όλα τα προβλήματα στη Ζάκυνθο/ Θα αλλάξουν τα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά αν διαπιστωθεί πως δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους

14/06/2024


«Για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης θα πω ότι αυτή είναι μια διαδικασία υπό την ευθύνη του Πρωθυπουργού, ο οποίος μαζί με κάποιους συνεργάτες του, επιλέγει τους καταλληλότερους για τους υπουργικούς θώκους, ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κυβερνητικό έργο.

Είναι γεγονός πως κάποια πράγματα δεν πήγαν γρήγορα. Γίνεται ένα νέο ξεκίνημα πλέον και τον απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος της θητείας.

Τοποθετήθηκαν στα Υπουργεία έμπειρα στελέχη και θα αναφερθώ ιδιαίτερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπουργός είναι ο κ. Κώστας Τσιάρας και Υφυπουργός ο κ. Χρήστος Κέλλας. Έχουμε μεγάλα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και πιστεύω πως θα δρομολογηθούν λύσεις.

Κατάγομαι από οικογένεια με μικρό κλήρο και μπορώ να καταλάβω πλήρως τους κόπους και τις ανησυχίες των αγροτών μας στη Ζάκυνθο. Θα παλέψουμε ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Εκεί που «πόναγε» η κυβέρνηση έγιναν αλλαγές. Ο κ. Βασίλης Οικονόμου, με τον οποίο συνεργάζομαι στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είναι έμπειρος και ικανός. Πλέον η συνεργασία μου μαζί του θα είναι πιο στενή και μέσα από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών που κατέχει, θα συζητήσω θέματα που απασχολούν το νησί μας.

Επίσης, τηλεφώνησα στον Βουλευτή Κερκύρας, κ. Στέφανο Γκίκα, προκειμένου να τον συγχαρώ για την υπουργοποίησή του, μιας και ανέλαβε τη θέση του Υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

ΠΛΩΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Την προηγούμενη εβδομάδα, υπογράφηκε σύμβαση, συνολικού ύψους 6.598.900 ευρώ, η οποία συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Viking Norsafe Life-Saving Equipment Hellas για την προμήθεια 11 σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό.

Στην αρχή η σύμβαση προέβλεπε προμήθεια 10 σκαφών και η Ζάκυνθος είχε εξαιρεθεί, ωστόσο κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς, τον Γενικό Γραμματέα και το Υπουργείο πετύχαμε την αγορά ενός ακόμη ειδικά διαμορφωμένου σκάφους το οποίο θα έρθει στη Ζάκυνθο.

Το Λιμενικό Σώμα αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, έτσι η ενσωμάτωση αυτού του εξοπλισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στο να σωθούν και άλλες ζωές.

Παράλληλα, ενισχύεται η δυνατότητα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να παρέχει, επικουρικά, υγειονομική φροντίδα στις περιοχές που βρίσκονται μακριά από τις κεντρικές υγειονομικές δομές της χώρας μας και θωρακίζει ακόμη περισσότερο τα νησιά μας.

Είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν ότι ανάμεσα στα νησιά που ενισχύονται με τα ειδικά διαμορφωμένα σκάφη βρίσκεται και η Ζάκυνθος, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα, το αίσθημα ασφαλείας πολιτών και τουριστών.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη , τον Υφυπουργό, Γιάννη Παππά καθώς και τον αεικίνητο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Μανώλη Κουτουλάκη , για την βοήθεια και ενίσχυση της Ζακύνθου. Συνεχίζουμε με όραμα και σχέδιο για το καλό του νησιού μας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Θέλω να αναφερθώ και στο νοσοκομείο Ζακύνθου, για το οποίο κάποιοι μου ασκούν πίεση, αγνοώντας βέβαια πως από 4.050.000 ευρώ πλέον ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου το 2023 έφτασε τα 15 εκ. ευρώ.

Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι στην Ορθοπεδική Κλινική έχουμε ήδη 5 γιατρούς και σύντομα έρχεται και έκτος από την Ξάνθη.

Εγώ δεν είμαι ούτε Διευθυντής της Κλινικής, αλλά ούτε και Διοικητής του Νοσοκομείου για να γνωρίζω ποιοι κάνουν εφημερίες από το σπίτι τους ή όχι, όπως καταγγέλλει ακροάτριά σας.

Χρέος του Βουλευτή, και αυτό πράττω, είναι να φροντίζω για να στελεχωθεί το νοσοκομείο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και να εξασφαλίζω τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Έχω γίνει όμως… «σάκος του μποξ» από ορισμένους, οι οποίοι ισχυρίζονται πως φταίω για όλα τα προβλήματα στο νησί. Είμαι ένας Βουλευτής που ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και δεν ακολουθώ αυτό που έκαναν οι προκάτοχοί μου, δηλαδή να έρχομαι μία φορά το μήνα στη Ζάκυνθο και να το παίζω αφ’ υψηλού.

Βοηθάω την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είμαι εκείνος που όταν διαπιστώνω ότι κάποιος δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, φροντίζω να αντικαθίσταται. Αυτό έπραξα με τον προηγούμενο Διοικητή του Νοσοκομείου και δεν έχω πρόβλημα να το πω δημόσια.

Το ίδιο θα συμβεί και για άλλους στο νησί και το μήνυμα αυτό το στέλνω σε όλους. Η ΝΔ είχε να πάρει 42 χρόνια την έδρα στη Ζάκυνθο και αυτό άλλαξε επί των ημερών μου και με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας προς το πρόσωπό μου.

Παράλληλα, η ΝΔ παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη στο νησί μας, ενώ οι δυνάμεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης μειώθηκαν. Άρα λοιπόν, δεν φταίει ο Βουλευτής, όπως κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο, για το γεγονός πως στη Ζάκυνθο η αποχή έφτασε το 65% και στην υπόλοιπη Ελλάδα το 60%.

Το μήνυμα το έχουμε πάρει από την κοινωνία και ήδη άρχισαν διορθωτικές παρεμβάσεις. Θα είμαι πάντα δίπλα στον κόσμο, γιατί αυτό κάνω σε όλη την πορεία μου.

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ήρθαν στο γραφείο μου παραγωγοί της Λαϊκής Αγοράς και κάτοικοι στα Ταμπάκικα, οι οποίοι μου εξήγησαν τα προβλήματα που υπάρχουν με τους Ρομά.

Επειδή στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό, επικοινώνησα με τον Αστυνομικό Διευθυντή και του ζήτησα σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή να υπάρχει περιφρούρηση, μέχρι να «καθαρίσει» τελείως η περιοχή. Αυτό ήδη άρχισε να γίνεται, ενώ στη συνέχεια θα μπει μπάρα και ο χώρος θα περιφραχθεί.

Θα πάω στο Υπουργείο Ναυτιλίας για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων. Να σας πω όμως, ότι δεν βρήκα και κάτι έτοιμο. Καταλαβαίνω τους πολίτες ότι θέλουν λύσεις στα προβλήματα εδώ και τώρα, όμως να γνωρίζουν πως έχω αρχίσει από την αρχή.

Εξασφαλίσαμε η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια να γίνει στο μόλο του Αγ. Νικολάου, ενώ σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά η στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη.

Ταυτόχρονα, είμαστε σε καλό δρόμο για τη χρηματοδότηση που αφορά τις πλωτές εξέδρες στο λιμάνι μας και σχεδιάζουμε το Λιμενικό Ταμείο να κάνει όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για το υδατοδρόμιο των υδροπλάνων.

ΑΡΓΑΣΙ

Με κατηγορούν επίσης ότι δεν προχωρά η ανάπλαση του Αργασίου, όταν γνωρίζουν πως εγώ ήμουν εκείνος που σαν Δήμαρχος Ζακύνθου βρήκα τη μελέτη και τώρα προσπαθώ να νομιμοποιηθούν όλες οι αυθαιρεσίες που υπάρχουν εκεί, ούτως ώστε στην πορεία να κατεδαφιστούν, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Έχω την ελπίδα ότι με τον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Στασινόπουλο, μπορούμε να συνεννοηθούμε για όλα τα ζητήματα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχω αρμοδιότητα για το 2ο Δημοτικό Σχολείο, εντούτοις πήγα εκεί μαζί με μηχανικούς της ΚΤΥΠ και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, προκειμένου να δούμε τι θα κάνουμε για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών.

Όπως βλέπετε ξεκινάω από το μηδέν και παίρνω την ευθύνη. Το κάνω αυτό γιατί θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου και παρά το γεγονός ότι κάποιοι με αντιπολιτεύονται. Δεν θα σταματήσω να ενεργώ κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν έχω ανάγκη να είμαι στη θέση του Βουλευτή, όσο όμως βρίσκομαι εκεί θα κάνω αυτό που πρέπει, τιμώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου…».

 


Current track

Title

Artist