Current track

Title

Artist

Γιώργος Στασινόπουλος
Δήμαρχος Ζακύνθου

Ο συνδυασμός του κ. Τσουρουνάκη συμπεριφέρεται αντιθεσμικά/ Λαϊκισμός και χυδαιότητα ότι χαλάμε λεφτά για κουρτίνες και όχι για κάδους απορριμμάτων

17/06/2024


«Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι στις συναντήσεις με Υπουργούς καλούνται οι θεσμικοί φορείς.

Στις εκλογές οι συμπολίτες μας εξέλεξαν Δημοτική Αρχή, είτε εσείς διαμαρτύρεστε κύριε Τσουρουνάκη, είτε όχι. Συμπεριφέρεστε συνεχώς αντιθεσμικά και δείχνετε να μη σέβεστε το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Δήμος έχει σοβαρή εκπροσώπηση στις συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη και δεν επιδιδόμαστε σε αντεγκλήσεις.

Εξάλλου, τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του τόπου τις υπερψήφισε η κοινωνία, ενώ καταψήφισε κάποιους άλλους.

Έχω αφήσει την κομματική μου ταυτότητα και στο γραφείο μου δέχθηκα όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, που αιτήθηκαν συνάντηση. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή.

Είστε ξενοδόχος, κ. Τσουρουνάκη, κι αν δεν σας κάλεσε ο Σύλλογός σας στη συνάντηση με την κ. Κεφαλογιάννη, καλό είναι να κάνετε εσωτερική αναζήτηση.

Δεν σας είδα όμως να διαμαρτύρεστε που δεν προσκληθήκατε όταν ήρθαν στη Ζάκυνθο η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Μακρή, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολακόπουλος, αλλά και ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού. Φαίνεται πως γι αυτά τα θέματα δεν ενδιαφέρεστε. Σας νοιάζει μόνο ο τουρισμός.

Σταματήστε να λειτουργείτε με μικροπολιτική. Ξεπεράστε το άγχος σας. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι θα σας απαντώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εσείς έχετε άπλετο χρόνο να βγαίνετε στα ραδιόφωνα, να κάνετε δηλώσεις στις εφημερίδες, αλλά και να εκδίδετε τα Δελτία Τύπου σας ή να ανεβάζετε βίντεο στο διαδίκτυο για δημιουργία εντυπώσεων.

Είπατε επίσης ότι δαπάνησα 80.000 ευρώ για την ανακαίνιση του γραφείου μου, ενώ άλλος ανέφερε πως κόστισε 100.000 ευρώ. Έχετε φερεγγυότητα στη λάσπη, αφού ούτε μεταξύ σας δεν συμφωνείτε.

Η αλήθεια είναι πως στον προϋπολογισμό του Δήμου, τον οποίο ψηφίσατε κι εσείς, συνεπώς μην το παίζετε τουρίστες, έχουν μπει 60.000 ευρώ (75.000 μαζί με τον ΦΠΑ) για να επισκευαστούν τα γραφεία του Δημοτικού Μεγάρου.

Έρχεστε στο Δήμο και ξέρετε πως στα γραφεία των υπαλλήλων υπάρχουν τάβλες που παίζουν μεταξύ τους και οι εργαζόμενοι μας ζήτησαν να κάνουμε κάτι, γιατί εδώ και 20 χρόνια δεν έχει μπει ούτε πρόκα. Εμείς τους ακούσαμε.

Σε ό,τι αφορά το γραφείο Δημάρχου, τα έπιπλα κόστισαν 3.500 ευρώ, συν 13.000 ευρώ οι… «ασημένιες» κουρτίνες, όπως τις χαρακτήρισαν κάποιοι, όμως αυτό το ποσό αφορά και τον Πασχαλινό διάκοσμο και όχι μόνο τις κουρτίνες. Ούτε σπατάλες κάνουμε ούτε πολυτέλειες. Αρκετά με τον λαϊκισμό.

Είναι χυδαιότητα αυτό που είπατε ότι στερούμε κάδους απορριμμάτων από τον κόσμο για να φτιάξουμε γραφεία. Ισχυριστήκατε επίσης ότι οι περισσότεροι από τους 202 εργαζόμενους που προσλάβαμε με εξάμηνες συμβάσεις παίρνουν το μισθό στον σπίτι και δεν δουλεύουν. Αν έχετε τέτοια λίστα να τη δημοσιοποιήσετε και να είστε βέβαιος πως θα υπάρξουν κυρώσεις είτε στους Διευθυντές, είτε στους πολιτικούς προϊστάμενους.

Ειλικρινά είστε πολιτικά απίστευτος. Υποστηρίξατε πως έχουμε φύλακα στα σφαγεία, χωρίς καν αυτά να υπάρχουν. Να σας ενημερώσω πως εκεί είναι η βάση των τεχνικών μας συνεργείων. Παραλάβαμε έναν χώρο διαλυμένο και πλέον εκεί λειτουργούν αποθήκες του Δήμου, υπάρχει οργάνωση, γίνεται έλεγχος και καταγραφή των υλικών, γι αυτό και έχει μπει ο φύλακας…».

 


Current track

Title

Artist