Current track

Title

Artist

Ο γνωστός σεφ Ανδρέας Φλεμοτόμος μας φτιάχνει, για σήμερα Τσικνοπέμπτη, πίτες για σουβλάκια

07/03/2024


Όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και σήμερα ο γνωστός σεφ Ανδρέας Φλεμοτόμος μας προτείνει μία συνταγή μέσα από την εκπομπή “Καλημέρα Ζάκυνθος” .

Πίτες για σουβλάκι

800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
16 γρ ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
600 ml χλιαρό νερό
50 γρ επιπλέον αλεύρι για το ζύμωμα
Καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα
Ηλιέλαιο για το ψήσιμο.

Εκτέλεση
Βάζουμε τα 2/3 της ποσότητας αλευριού σε μπολ, λίγο αλάτι, ζάχαρη και ξηρή μαγιά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό, χλιαρό. Δημιουργούμε έναν χυλό και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.

Στην αρχή θα κολλάει αρκετά, όσο δουλεύουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας. Προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι και ζυμώνουμε.

Όταν γίνει μαλακό και δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια 160 γρ. περνώντας τες ελαφρά από το αλεύρι
Αλευρώνουμε τον πάτο ενός μεγάλου ταψιού, βάζουμε τα ζυμαράκια με απόσταση μεταξύ τους και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Ανάβουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά, σβήνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι εκεί για 20 με 30 λεπτά να φουσκώσει.

Ανοίγουμε τις πίτες πασπαλίζοντας με λίγο καλαμποκάλευρο και πιέζοντας με τα δάχτυλα εδώ κι εκεί, ώσπου να έχουν διάμετρο 15-20 εκατ.


Current track

Title

Artist