Current track

Title

Artist

Ντένης Μαλαπέτσας: Σοκαρίστηκα με τα όσα είδα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο/ Είμαστε πολύ πίσω και ξεπερνάμε μόνο τις Αφρικανικές χώρες

01/12/2023


«Είχα ακούσει κάποια πράγματα για το 2ο Δημοτικό Σχολείο, όμως οφείλω να πω ότι δεν γνώριζα επ’ ακριβώς την κατάσταση και τα όσα είδα με σόκαραν.

Η εικόνα είναι επικίνδυνη και έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά που διακατέχονται από άγνοια κινδύνου. Το 1988 υπήρξα κι εγώ μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου, το οποίο πλέον βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση και αυτό τα λέει όλα.

Στη Ζάκυνθο οι πολιτικοί μας πανηγυρίζουν που φέρνουν αίθουσες προκάτ, καλύπτοντας μια υποχρέωση όπως νομίζουν, όμως ουσιαστικά στοιβάζουν τα παιδιά και αφαιρούν προδιαγραφές.

Είμαστε λίγο καλύτερα από Αφρικανικές χώρες, όμως απέχουμε πολύ από τα Δυτικά πρότυπα και από τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές.

Αυτό που έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο με την πτώση των σοβάδων, δείχνει την αδράνεια και την ανικανότητα. Κάθε 10 χρόνια συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, το πρόβλημα είναι εμφανές, όμως το αντιμετωπίζουν με μπαλώματα και όχι στη ρίζα του.

Έχουμε κάθε χρόνο εννέα μήνες στη διάθεσή μας για να διαχειριστούμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε τον Σεπτέμβριο να λειτουργούν όλα ρολόι. Και αυτό που πρέπει να λάβει χώρα είναι με το κλείσιμο των σχολείων να υπάρξει έλεγχος των και να ακολουθήσει η συντήρησή τους.

Μιλάμε για την απλή λογική που θα έπρεπε να επικρατεί όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και στα υπόλοιπα ζητήματα του τόπου μας, όπως είναι τα σκουπίδια, το νερό και ο βιολογικός.

Έχει ευθύνη και ο κόσμος για το ποιους ψηφίζει. Έπρεπε να κοιτάζουμε το βιογραφικό του καθενός και όχι να τον εμπιστευόμαστε επειδή μας λέει καλημέρα.

Δεν έχω κάνει ακόμη κάποια επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του νέου Τοπικού Συμβουλίου Πόλης, όμως αυτό θα γίνει από Γενάρη όταν και θα αναλάβουμε επίσημα τα καθήκοντά μας.

Σε ό,τι αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Ζακύνθου, δυστυχώς εδώ έχουμε μείνει στη δεκαετία του ‘80 και του ‘90. Τοποθετούμε ένα δέντρο με μια φάτνη και τέλος.

Άλλες περιοχές στη χώρα στήνουν παραδοσιακά χωριά και πάρκα, ενώ ιδιώτες συμμετέχουν σε όλο αυτό, με τους Δήμους να εισπράτουν χρήματα. Ταυτόχρονα προσελκύουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και ενισχύουν τις αγορές τους.

Εμείς εδώ απέχουμε από τέτοια οράματα και έχουμε ένα αδύναμο πολιτικό προσωπικό, που λειτουργεί με μπαλώματα στα σχολεία. Κατασπαταλούν συνεχώς χρήματα για να σοβατίζουν, δίχως να περνάνε με ρυτίνη τα σίδερα. Φαύλος κύκλος.

Με λύπη μου λέω πως τα προβλήματα στη Ζάκυνθο είναι πολλά. Το πρώτο είναι το κυκλοφοριακό που θα θέσω στο νέο Τοπικό Συμβούλιο Πόλης και τα πρανή της Μπόχαλης. Θα ασχοληθούμε όμως με όλα.

Συμμετέχω στον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας» και συνεργάζομαι με τον κ. Γιώργο Τσουρουνάκη. Επιθυμία μας είναι να γίνουν πράγματα στο νησί μας και να βρεθούν λύσεις. Μας ενδιαφέρει να πάει καλά ο Δήμος και αυτό είναι μια υγιής στάση.

Ως συνδυασμός θα είμαστε κοντά στους πολίτες και μετεκλογικά. Να μη διστάσουν να με πάρουν τηλέφωνο ή να μου στείλουν μήνυμα για όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα που τους απασχολούν, ούτως ώστε να τα θέτω στο Τοπικό Συμβούλιο και στη συνέχεια αυτά να συζητούνται και στο Δημοτικό Συμβούλιο…».


Current track

Title

Artist