Current track

Title

Artist

Ντένης Μαλαπέτσας: Η πολιτική έχει τοξικότητα

21/02/2023


«Έχω απομακρυνθεί από την πολιτική για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Ο χώρος αυτός απαιτεί ενέργεια και πολύ κόπο, ενώ σε βγάζει από κάποιους άλλους στόχους που έχεις θέσει. Δεν έψαξα ποτέ ούτε την αναγνωρισιμότητα μέσα από αυτή τη διαδικασία και δεν είχα ποτέ εγωιστική διάθεση, όπως κάνουν άλλοι που θέλουν να είναι συνεχώς στα πράγματα.

Κάνω όμως αναρτήσεις για διάφορα ζητήματα, διότι θέλω αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο σε διάφορα πόστα να τοποθετηθούν άνθρωποι με επιστημονικό υπόβαθρο. Δεν γίνεται να ασχολείσαι με τα σκουπίδια και το νερό, αλλά να μην έχεις σπουδάσει το αντικείμενο.

Θα πω κάτι για πρώτη φορά: Όταν υπεύθυνος Τομεάρχης στη ΝΔ ήταν ο κύριος Κεφαλογιάννης και βλέποντας πως το πρόβλημα με τα σκουπίδια αφορά όλη την Ελλάδα, κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση, βασική παράμετρος της οποίας ήταν η κυκλική οικονομία. Οι Δήμοι μπορούν να έχουν έσοδα στα πλαίσια της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για ανακυκλώσιμα υλικά και κομποστοποίηση, ενώ από τα απορρίμματα μπορούν να παράγουν ενέργεια.

Το σχέδιο αυτό δεν το πρότεινα όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι στην Ελλάδα όταν δεν είσαι μέλος ενός κόμματος δεν ακούν αυτό που τους λες, αλλά σε χλευάζουν. Η πολιτική έχει αρκετή τοξικότητα.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται κουβέντα στη Ζάκυνθο γιατί ο κ. Σπύρος Ξένος κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με το ΠΑΣΟΚ. Αντί να ασχολούμαστε με το ποιος μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, σπαταλάμε τις δυνάμεις μας στην ονοματολογία.

Έφερα αυτό το παράδειγμα για να καταδείξω την τοξικότητα της πολιτικής. Εμείς οι νέοι άνθρωποι κάνουμε δύο δουλειές και δεν τα βγάζουμε πέρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε οικογένεια. Από την άλλη πλευρά οι συνταξιούχοι αντί να απολαμβάνουν τους κόπους μιας ζωής, αναγκάζονται να εργάζονται για να μπορέσουν να ζήσουν.

Με αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να ασχολούνται όλοι, καθώς και με τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Πολλοί δεν θα έχουν δουλειά γιατί τα εργοστάσια και οι άλλες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με ρομπότ και με τεχνητή νοημοσύνη. Όποιος είναι ανειδίκευτος δεν θα μπορεί να σταθεί στην αγορά εργασίας.

Τα κόμματα πρέπει να δημιουργήσουν την πλατφόρμα της νέας εποχής και να τροποποιήσουν πολλά πράγματα στην ιδεολογία τους. Αυτό που έρχεται δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε.

Για την κατάσταση της Ζακύνθου τονίζω ότι απαιτείται: Α) Η υπογειοποίηση των κάδων. Β) Η αγορά μικρών ηλεκτρικών οχημάτων για να παίρνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Γ) Η δημιουργία «πράσινων» νησίδων. Δ) Η πιο στενή συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Ε) Κατασκευή λιμνοδεξαμενών και δημιουργία νέων γεωτρήσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πάμε σε αφαλάτωση, γιατί αφενός το κόστος θα είναι τεράστιο και αφετέρου θα αντιμετωπίσουμε και περιβαλλοντικό πρόβλημα…».


Current track

Title

Artist