Current track

Title

Artist

Ντένης Μαλαπέτσας: Η ποιότητα της ζωής μας θα βελτιωθεί σημαντικά

12/10/2023


«Θέλω να ευχαριστήσω όσους με την ψήφο τους με έφεραν στην πρώτη θέση του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης με τον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Τσουρουνάκη.

Αναγνωρίστηκε από τους συμπολίτες μας ο αγώνας που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια για τα σημαντικά προβλήματα της Ζακύνθου κι αν κάποιοι είχαν υιοθετήσει τις προτάσεις μου, σήμερα η Ζάκυνθος θα ήταν μια «έξυπνη πόλη».

Είμαστε διατεθειμένοι να εκφράζουμε όλους τους πολίτες μέσα στο Τοπικό Συμβούλιο και να συνεργαστούμε με κάθε αρμόδια Αρχή, όπως είναι το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο.

Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε στον δεύτερο γύρο και πλέον υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα είμαστε οι νικητές των εκλογών, γιατί καταφθάνουν μηνύματα στήριξης από παντού.

Καλώ τους Ζακυνθινούς να ψηφίσουν και την Κυριακή που έρχεται τους ικανούς και κυρίως αυτούς που έχουν τη γνώση για να επιλύσουν τα προβλήματα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Αν ο σημερινός Δήμαρχος, κ. Νικήτας Αρετάκης, είχε μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων δίπλα του, είναι βέβαιο πως θα έκανε δέκα πράγματα παραπάνω. Ό,τι θετικό έχει δρομολογήσει για την πόλη της Ζακύνθου, θα το συνεχίσουμε.

Το «λίφτινγκ» με τους πεζόδρομους, τα φωτιστικά και τις αναπλάσεις θα προχωρήσουν κι άλλο, ενώ θα προστεθούν δενδροφυτεύσεις και επιδιόρθωση των σπασμένων πεζοδρομίων.

Θα γίνουν επίσης αντιπλημμυρικά έργα γύρω από την πόλη, ενώ στόχος είναι το πάρκινγκ στα Καμίνια για να αποφορτιστεί η πόλη από το κυκλοφοριακό.

Σε ό,τι αφορά την πεζή καθαριότητα και την αποκομιδή, ως νέα Δημοτική Αρχή θα προσλάβουμε προσωπικό και θα τοποθετηθούν κάδοι σε περισσότερα σημεία. Στο πρόγραμμά μας έχουμε και την υπογειοποίηση αυτών, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Δήμος μπορεί να απευθυνθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για να αιτηθεί την πρόσληψη προσωπικού και στη συνέχεια εγκρίνονται οι συμβάσεις, με κονδύλι από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Στα σχέδιά μας είναι και ειδικό όχημα για να πλένουμε τους κάδους όταν αυτοί αδειάζουν.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Γιώργος Τσουρουνάκης, δήλωσε πως θα είναι άμισθος, όπως και ο κ. Αρετάκης. Αυτός που ηγείται ενός συνδυασμού πρέπει να έχει λύσει πρώτα το βιοποριστικό του πρόβλημα και ο κ. Τσουρουνάκης τηρεί τις υποσχέσεις του.

Με τη σειρά μου συμπληρώνω πως αν εγώ είμαι ο πρόεδρος της πόλης από τη μικρή οικονομική αποζημίωση που προβλέπεται, θα διαθέσω ένα ποσό για το γήπεδο μπάσκετ στο Κρυονέρι, ώστε να περιφράξουμε τον χώρο, να τον καλλωπίσουμε και να αποκτήσουμε έναν αθλητικό χώρο «στολίδι» στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Είμαι συναισθηματικά δεμένος με το συγκεκριμένο γήπεδο.

Θα βοηθήσω όμως και όπου αλλού μπορώ. Θα πρέπει και οι υπηρεσίες του κράτους να συνδράμουν τη Δημοτική Αρχή και να μην υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία όταν είναι να γίνει ένα έργο, που θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Είναι εφικτός ο στόχος της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, γιατί αυτό δεν είναι μόνο επιδίωξη του συνδυασμού μας, αλλά και απαίτηση όλης της κοινωνίας. Δεν υπάρχει Ζακυνθινός που να μη θέλει να γίνει αυτό το έργο.

Χρειάζεται επίσης να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο στην πόλη, αλλά πριν από αυτό να αναβαθμιστεί ο βιολογικός καθαρισμός. Να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις για τις παρεμβάσεις αυτές ακόμη κι αν χρειαστεί να αλλάξουμε την περιγραφή.

Οι συμπολίτες μας μπορούν πλέον εύκολα να συγκρίνουν τις προσωπικότητες των δύο υποψηφίων Δημάρχων, αλλά και αυτών που έχουν εκλεγεί μαζί τους και να αποφασίσουν. Στο συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας» υπάρχει ένα κράμα νέων και έμπειρων ανθρώπων, που είναι ικανοί και γνώστες.

Αποφάσισα να είμαι στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Τσουρουνάκη μετά τη δεύτερη συνάντηση που έκανα μαζί του. Ο άνθρωπος αυτός μου ανέλυσε τις σκέψεις του για την επίλυση του προβλήματος με το νερό και ήταν ο μόνος πολιτικός που στάθηκε στη μελέτη του ΙΓΜΕ.

Κατάλαβα πως το είχε ψάξει το θέμα και πως εμπιστεύεται τη γνώμη των ειδικών. Όπως κι εγώ, ενσωματώνει το επιστημονικό κομμάτι στην πολιτική και ήταν εύκολο να συμπορευτώ μαζί του, γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Ο συνδυασμός μας έχει πρόγραμμα για την καθημερινότητα που είναι άμεσα υλοποιήσιμο. Υπάρχουν έτοιμες μελέτες που θα εφαρμοστούν και πάμε πλέον στην ψηφιακή μετάβαση του Δήμου.

Την Κυριακή θα επισφραγιστεί η νίκη μας στην πόλη και σε όλη τη Ζάκυνθο. Από την επόμενη κιόλας ημέρα της εκλογής μας μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, θα καταγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα σε κάθε γειτονιά και δεσμευόμαστε με παρρησία πως η ποιότητα της ζωής μας θα βελτιωθεί σημαντικά…».


Current track

Title

Artist