Current track

Title

Artist

Νίκος Τσίπηρας: Διήμερο συνέδριο νησιωτικής επιχειρηματικότητας στη Ζάκυνθο

24/05/2023


«Το επιχειρείν τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε διαδοχικές κρίσεις και πλέον επιθυμία όλων είναι να εργαστούν σε ένα ήρεμο και φυσιολογικό περιβάλλον.

Ο μήνας Μάιος για πολλές επιχειρήσεις δεν πήγε καλά και αυτό συνέβη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, που δεν ήταν ευνοϊκές για όσους δραστηριοποιούνται στις ακτές.

Αντίθετα, δούλεψαν οι επιχειρήσεις στην πόλη, παρά το γεγονός ότι αυτή παραμένει απροετοίμαστη και αφιλόξενη. Φέτος θα έρθουν 74 κρουαζιερόπλοια και αντιλαμβάνεστε ότι χιλιάδες επισκέπτες θα κατακλύσουν τη Ζάκυνθο.

Τα έργα όμως, του Open Mall δεν έχουν ολοκληρωθεί και η Δημοτική Αρχή τα πολέμησε όπως θυμάστε, με αποτέλεσμα να χαθούν τρία χρόνια. Η Αλ. Ρώμα δεν έχει κλείσει και όσοι κινούνται πεζοί κινδυνεύουν. Παράλληλα, στις άλλες οδούς οι επιχειρηματίες προσπαθούν με γλάστρες και τραπέζια να πεζοδρομήσουν τις περιοχές τους.

Δεν είναι μόνο η προβλήτα. Σαφώς και θα έπρεπε να διαθέτουμε μια τέτοια υποδομή, όμως όταν η πόλη έχει αυτά τα χάλια, τα σχόλια των επισκεπτών είναι αρνητικά.

Η Πολιτεία θέσπισε φορείς για τη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος. Πλέον φεύγουμε από το μοντέλο των επιτροπών και πάμε σε κάτι πιο οργανωμένο και λειτουργικό. Χαίρομαι που είδα υποψήφιο Δήμαρχο να κάνει σχετική ημερίδα και να αναφέρεται σε αυτό.

Η ανάπτυξη της οικονομίας πρέπει να συμβαδίζει σε απόλυτο βαθμό και συνδυαστικά με τα ζητήματα της καθημερινότητας και τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητο να προσφέρουμε στους πολίτες.

Στα πλαίσια αυτά την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου, η Ζάκυνθος θα φιλοξενήσει στο πλαίσιο της 53ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) το συνέδριο «Άξονες της νησιωτικής οικονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2030» και παράλληλα, τις εργασίες της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

Η διοργάνωση ανήκει στο Επιμελητήριο Ζακύνθου και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, επιμελητηριακό και πολιτικό κόσμο.

Στο συνέδριο θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει το «Βαρόμετρο της Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας», ενώ η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, θα μιλήσει για την «Ρήτρα Νησιωτικότητας στον πρωτογενή τομέα».

Θα ενημερώσουμε για θέματα καινοτομίας και το πώς μπορεί να ενταχθεί στη νησιωτικότητα. Θα μιλήσουμε για το θέμα της Απασχόλησης και για τις χρηματοδοτήσεις μέσα από ευρωπαϊκά και διακρατικά προγράμματα.

Το Επιμελητήριο Ζακύνθου συμμετέχει ενεργά στα θεσμικά όργανα του ΕΟΑΕΝ και στο Insuler. Kάνουμε τη δουλειά μας χωρίς φανφάρες και στα ταξίδια στο εξωτερικό μας συνοδεύουν πάντα κυβερνητικά στελέχη.

Μας κατηγορούν πολλές φορές επειδή έχουμε επιλέξει την εξωστρέφεια και θεωρώ πως μετά τις συναντήσεις που κάνουμε, είναι απαραίτητο να ενημερώνουμε την κοινωνία για τα αποτελέσματα και τις διεκδικήσεις. Το επικοινωνιακό είναι ένα σημαντικό κομμάτι σε κάθε προσπάθεια.

Για τις εθνικές εκλογές θα πω ότι ο κόσμος επέλεξε τη σταθερότητα και την ασφάλεια, που του προσφέρει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η διαχείριση των οικονομικών της χώρας είναι στη σωστή κατεύθυνση, οι αγορές μας στηρίζουν και η χώρα είναι σε θέση να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις.

Ο κόσμος να στηρίξει ακόμη περισσότερο τη ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Τονίζω όμως, ότι και ο Κεντροαριστερός χώρος χρειάζεται στην πολιτική ζωή της χώρας και πρέπει να ανασυγκροτηθεί, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τη στάση του σε αρκετά ζητήματα αν θέλει να κατακτήσει και πάλι την εξουσία…».


Current track

Title

Artist