Current track

Title

Artist

Νίκος Τσίπηρας: Δεν θα δείξουμε άλλη ανοχή στην παραβατικότητα μικρής μερίδας μαθητών/ Η Ένωση Γονέων εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες

14/02/2024


«Κατ’ αρχήν να πω ότι τα γεγονότα με την παραβατικότητα των ανηλίκων δεν θα τα κρύψουμε κάτω από το χαλί, όπως θέλουν ορισμένοι.

Στη Γενική Συνέλευση των γονέων του 2ου Λυκείου έλαβαν μέρος πάνω από 200 άτομα, αριθμός εντυπωσιακός που δείχνει ταυτόχρονα και την ανησυχία που υπάρχει. Όλοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για ό,τι έχει συμβεί.

Ουσιαστικά, οι γονείς ύψωσαν τη φωνή τους και όλο αυτό το διάστημα ήταν μια σιωπηρή πλειοψηφία που είχε μείνει στην άκρη, αφήνοντας μια μικρή μερίδα μαθητών να κάνει καταλήψεις και ό,τι άλλο θέλει.

Οι καθηγητές πήραν θάρρος από την παρότρυνση των γονέων να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται, ούτως ώστε τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά και εκτός αυτού, να είναι ασφαλή.

Υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών, που χαλάνε το κλίμα του σχολείου. Πρέπει να συνετιστούν και δεν θα επιτρέψουμε να απειληθούν τα παιδιά μας.

Την τιμωρία τους θα την αναλάβουν οι καθηγητές. Μας εκπλήσσει όμως, ότι μέχρι χθες η Ένωση Γονέων δεν είχε κάνει δήλωση για τα γεγονότα που μας απασχόλησαν.

Εμφανίσθηκαν ξαφνικά με μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν το όνομά μου. Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των γονέων ήταν να μην συμμετέχουν στη συνέλευση εξωγενείς παράγοντες, ώστε να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση με τους καθηγητές. Γι αυτό άλλωστε δεν επετράπη και η παρουσία του Δεκαπενταμελούς των μαθητών. Έπρεπε να κουβεντιάσουμε κάποια πράγματα ανοιχτά μεταξύ μας.

Δυστυχώς, η Ένωση Γονέων εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και κινείται με κομματική λογική. Αντί να ασχολούνται με τα παιδιά, κάνουν οτιδήποτε άλλο. Καλή και αναγκαία η εκδήλωση για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, όμως ανάλογες εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν για τα παιδιά της Ουκρανίας και του Ισραήλ, που επίσης έχουν σφαγιαστεί.

Η Ένωση Γονέων έχει ξεχάσει τον ρόλο της και με τις ενέργειές της απομονώνεται από την υπόλοιπη κοινωνία. Εδώ χρειάζονται άμεσες αποφάσεις και μιλάμε για την ασφάλεια πολλών μαθητών. Συνεπώς, οι διευθύνσεις των σχολείων χρειάζεται να κινηθούν γρήγορα.

Σαφώς και επιθυμούμε να βελτιωθούν οι υποδομές στα σχολεία και να υπάρχουν ειδικότητες ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, όμως δεν μπορούμε να ρίχνουμε συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα.

Η Ένωση Γονέων δεν πρέπει να καλύπτει παραβατικότητες, ούτε να στηρίζει καταλήψεις, ιδιαίτερα μάλιστα όταν κατά τη διάρκεια αυτών γίνονται ζημιές στο σχολείο. Μακριά οι πολιτικές σκοπιμότητες από τα παιδιά μας.

Τα πράγματα στο σχολείο τις τελευταίες ημέρες έχουν ηρεμήσει και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η γενική μας συνέλευση. Προχωράμε ενωμένοι και στην επόμενη κατάληψη του σχολείου, θα είμαστε εκεί. Δεν θα δείξουμε άλλη ανοχή…».

……………………………………………………………

Ντένης Λιβέρης: Έχει δίκιο ο Ν. Τσίπηρας στα όσα λέει/ Μέλη συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος καλούσαν τα παιδιά σε κινητοποίηση για τα αμάζευτα απορρίμματα

Ως πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου, παρεμβαίνω στην εκπομπή σας για να επιβεβαιώσω αυτά που είπε ο κ. Τσίπηρας και να τον συγχαρώ, διότι όντως κάποιοι χρησιμοποιούν τα παιδιά για τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.

Την εποχή που τα σκουπίδια ήταν στους δρόμους, με κάλεσαν σε κινητοποίηση που θα γινόταν εναντίον του τότε Δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά. Απάντησα ότι δεν θα επιτρέψω στους μαθητές του Μουσικού να συμμετάσχουν, αν πρώτα δεν συναινούσε η πλειοψηφία των γονέων σε γενική συνέλευση που θα κάναμε.

Την επόμενη ημέρα, μέλη συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, επειδή δεν τους άρεσε η απάντησή μου, ήταν έξω από το σχολείο και μοίραζαν φυλλάδια με τις κομματικές τους θέσεις, καλώντας τα παιδιά στην κινητοποίηση.

Είναι πολύ κακό το φαινόμενο οι γονείς να παρκάρουν τα παιδιά τους στα σχολεία και να μη νοιάζονται γι αυτά. Σε κάθε γενική συνέλευση που κάναμε με το ζόρι συγκεντρωνόταν 15 γονείς. Είναι λυπηρό…».


Current track

Title

Artist