Current track

Title

Artist

Νίκος Πέττας: Κατέρχομαι στις εκλογές για να κερδίσω τη βουλευτική έδρα

07/04/2023


«Δεν περίμενα πως θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ, διότι στην πολιτική είναι όλα ρευστά όπως ξέρετε. Με γοήτευσε η πολιτική από την ηλικία των 16 ετών, όταν ακόμη πήγαινα σχολείο. Πήρα πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες, όμως ακολούθησα τη νομική. Πάντα ήμουν κοντά στη ΝΔ και είναι το κόμμα που ψήφιζα ανέκαθεν.

Θέλω να τονίσω ότι μπορεί να είμαι ο τελευταίος που έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όμως ξεκαθαρίζω πως δεν κατεβαίνω για να είμαι απλώς ένα συμπλήρωμα. Στόχος μου είναι να πείσω τους συμπολίτες μου ότι αξίζω να μου εμπιστευθούν τη βουλευτική έδρα του νησιού. Συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές δηλαδή, για να κερδίσω.

Ο χρόνος είναι πάντα κάτι σχετικό. Ποτέ δεν είσαι έτοιμος για κάτι, όμως πάντα πρέπει να λαμβάνεις το ρίσκο και να προχωράς. Στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εθνικές εκλογές θα ενημερώσω τον κόσμο για τις θέσεις μου, μέσω των social media, ενώ θα συναντήσω δια ζώσης και όσους περισσότερους μπορώ.

Ένας Βουλευτής μιας μονοεδρικής περιφέρειας, όπως η δική μας έχει μεγαλύτερο φόρτο εργασίας να διαχειριστεί, διότι δεν εκπροσωπεί μόνο το κόμμα του, όπως συμβαίνει σε μεγαλύτερες περιφέρειες, αλλά είναι υποχρεωμένος να στέκεται δίπλα σε όλους τους κατοίκους του νησιού και να παλεύει για τα προβλήματα του τόπου. Αποτελεί επίσης τον μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας μας με το κράτος. Συνεπώς, πρόκειται για ένα αξίωμα που είναι απαιτητικό.

Ένας Βουλευτής σαφώς και δεν πρέπει να κάνει ρουσφέτια. Είναι προφανές ότι δεν είναι ούτε γραφείο διεκπεραίωσης, ούτε… εξέτασης ούρων. Πρέπει, εν έτη 2023, να απεμπλακούμε από μια ανταλλακτική σχέση. Προσωπικά πιστεύω στην κοινωνία των πολιτών και ο πολιτικός πρέπει να πείθει με τις ιδέες και τις προτάσεις του. Διότι όπως έλεγε και ο καθηγητής μου, Σταύρος Τσακιράκης, από που κι ως που όλα τα αιτήματα είναι σωστά;

Χρέος ενός Βουλευτή είναι το νομοθετικό έργο. Όταν ψηφίζει μείωση των φόρων και αύξηση μισθών και συντάξεων, είναι ξεκάθαρο πως αυτό αφορά όλους τους πολίτες. Από την άλλη χρειάζεται να βρίσκεται και στον τόπο του, παρεμβαίνοντας δυναμικά για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Με άλλα λόγια η παρουσία του χρειάζεται παντού και πάντα σε όλα. Τώρα με την τεχνολογία μπορείς να είσαι σε πολλά διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα.

Η χώρα μας χρεοκόπησε πριν μερικά χρόνια και περισσότερη ευθύνη γι αυτό έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που έφτιαξαν ένα πελατειακό κράτος. Η ΝΔ ευθύνεται στο γεγονός πως δεν αντιστάθηκε σε αυτή τη συνθήκη.

Για την αισχροκέρδεια στην αγορά θα πω ότι πέρα από τους ελέγχους που σαφώς πρέπει να γίνονται από το κράτος, ελεγκτής μπορεί να γίνει και ο κάθε πολίτης. Να μην αγοράζουμε προϊόντα και να μην συμβιβαζόμαστε με την τιμή που μας ζητούν. Αν αυτό συμβεί, τότε θα δείτε πως οι τιμές θα πέσουν και ο πληθωρισμός θα καταπολεμηθεί.

Ο Βουλευτής πέρα από τις χρηματοδοτήσεις που έχει καθήκον να εξασφαλίζει για τα προβλήματα του τόπου, χρειάζεται και να πιέζει την τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να προχωρά με γρήγορα βήματα. Να γίνει δηλαδή κάτι σαν «κακός εφιάλτης».

Στη δική μου περίπτωση το γεγονός ότι προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, ίσως να είναι και μειονέκτημα. Δεν ξεκινάω από το μηδέν, αλλά από το μείον. Η συμβουλή του πατέρα μου ήταν να μην ασχοληθώ με την πολιτική. Ο κάθε άνθρωπος όμως είναι διαφορετικός και επιλέγει ο ίδιος τι θα κάνει στη ζωή του. Είμαι απόλυτα κατασταλαγμένος και σίγουρος για τις αποφάσεις μου.

Θα συμμετείχα σε ένα debate με άλλους υποψήφιους, διότι δεν με φοβίζει τίποτα και είμαι απολύτως βέβαιος για τις αξίες με τις οποίες θέλω να πολιτευτώ. Η πολιτική είναι η τέχνη της συναίνεσης και προσωπικά έχω καθαρές και κρυστάλλινες θέσεις.

Η απλή αναλογική είναι ένα ναρκοθετημένο πεδίο. Η ΝΔ θέλει μια ξεκάθαρη εντολή αυτοδύναμης κυβέρνησης. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί η συσπείρωση όσο περνούν οι μέρες θα μεγαλώνει…».


Current track

Title

Artist