Current track

Title

Artist

Νίκος Πέττας: Δεν πάω για Δήμαρχος, αλλά για Βουλευτής

11/05/2023


«Παραείναι βαρετή η προεκλογική περίοδος και θα συμφωνήσω μαζί σας ότι είναι καλύτερο εμείς οι υποψήφιοι να συγκρουστούμε για τις απόψεις και τις ιδέες μας, μέσω ενός debate, από να κάνουμε μονολόγους.

Έχω πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για τις ιδέες μου. Ο φιλελευθερισμός, τον οποίο και υποστηρίζω, υπάρχει από το 1789 και εντεύθεν, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα αριστερά ιδεώδη. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που επιβιώνουν οι δεξιοί και οι αριστεροί τόσα χρόνια.

Η καθημερινότητα της Ζακύνθου είναι απαράδεκτη. Λέω πως αν οι συμπολίτες μας με εκλέξουν Βουλευτή, θα γίνω ο χειρότερος εφιάλτης και του σημερινού Δημάρχου, αλλά και του επόμενου. Μαύρο φίδι που τους έφαγε! Θα τους κάνω τη ζωή πατίνι!

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να στέλνει χρήματα κι αυτά να μην μετατρέπονται σε έργα προς όφελος των συμπολιτών μας. Θα κάνω όχι μία, όχι δύο, αλλά 100 αναφορές όπου χρειαστεί.

Επισκέφθηκα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και πράγματι επιβεβαιώνω κι εγώ αυτό που λέτε, ότι τα πεσμένα δέντρα και τα κλαδιά στα δάση λειτουργούν ως προσάναμμα. Ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε με 200.000 ευρώ από το κράτος για να καθαρίσει μετά την κακοκαιρία του «ΙΑΝΟΥ», αλλά δεν το έπραξε. Έχουμε μια ανύπαρκτη Δημοτική Αρχή, που κάνει παράβαση καθήκοντος και η συμπεριφορά της είναι εγκληματική! Θα γίνουμε παρανάλωμα του πυρός!

Είναι απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν. Οι πολίτες όταν πηγαίνουν στην κάλπη, πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην επιλέγουν τους εκπροσώπους τους με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον ή τις κουμπαριές τους. Τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Αν εγώ τσακωθώ με τη γυναίκα μου μέσα σε έξι μήνες θα πάρω διαζύγιο κι ο καθένας θα ακολουθήσει το δρόμο του. Με τον Βουλευτή ή με τον Δήμαρχο όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού χρειάζεται να περιμένουμε 4 χρόνια για να τους αλλάξουμε!

Έχουμε έναν Δήμαρχο στην παρούσα φάση που είναι στον κόσμο του. Αυτός ο κήνσορας της νομιμότητας, πήγε κι έκανε παράνομες εργασίες στην περιοχή του Βεζάλ. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Δεν θα χρησιμοποεί το Νόμο όπου τον βολεύει και θα κάνει ό,τι θέλει σε άλλες περιπτώσεις.

Το λέω για πολλοστή φορά ότι δεν θα συγκροτήσω δημοτικό ψηφοδέλτιο. Δεν κατεβαίνω στις βουλευτικές εκλογές για να εμπλακώ στα δημοτικά πράγματα. Όσοι κάνουν τέτοια σενάρια, πιθανόν να χρειάζονται κάποιον καλό γιατρό!

Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα καλούμαι να επικοινωνήσω με τον κόσμο, ώστε να μάθει τις προτάσεις μου για όλα τα θέματα στον τόπο. Δεν πηγαίνω σε κηδείες, γάμους και βαφτίσεις, εκτός κι αν πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζω σε διαπροσωπικό επίπεδο. Σκοπός μου δεν είναι οι… χαιρετούρες, αλλά να παρουσιάσω λύσεις γιατί τα προβλήματα είναι εδώ και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η γενιά των πατεράδων μας κατέστρεψε τον τόπο και εμείς οι νεότεροι κληθήκαμε να πληρώσουμε τα σπασμένα.

Λέω στον κόσμο πως η Κεντροδεξιά είναι η πιο σωστή επιλογή. Η ΝΔ έχει κοστολογημένο πρόγραμμα. Η οικονομία πηγαίνει καλά, όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Είναι πολλά ακόμη που πρέπει να διορθώσουμε. Έχουμε το δημόσιο χρέος, το δημογραφικό, τα εθνικά θέματα.

Και στη Ζάκυνθο κυνηγάμε το κέρδος και σωστά το πράττουμε αυτό, όμως έχει διαπιστωθεί πως μια μερίδα του κόσμου έχει «δεξιά» τσέπη και ψηφίζει αριστερά. Νομίζω πως αυτό πρέπει να τελειώσει.

Θέλω να πω και κάτι ακόμη: Το τελωνείο Ζακύνθου είναι μια μικρή Εφορία. Κατά την επίσκεψή μου εκεί με ενημέρωσαν πως από τις 13 οργανικές θέσεις, μόλις 4 υπάλληλοι καλούνται να ελέγξουν πρόσωπα και καταστάσεις στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου.

Αυτή η υποστελέχωση αποτελεί ντροπή! Δεσμεύομαι πως είναι το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσω να επιλύσω σαν Βουλευτής Ζακύνθου, σε συνεργασία και με τον συνάδελφό μου στην ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή. Το κράτος χάνει τεράστια έσοδα. Ας με στηρίξουν οι συμπολίτες μου στην κάλπη και θα δουν αμέσως τη διαφορά…».


Current track

Title

Artist