Current track

Title

Artist

Νίκος Γκλαβάς: Να μείνουμε μακριά από την τοξικότητα σε αυτή την προεκλογική περίοδο

19/09/2023


«Με ενδιέφερε να συμμετέχω στα κοινά και επέλεξα να είμαι στον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου, Γιώργου Στασινόπουλου, γιατί εκεί είμαι ο εαυτός μου και εκφράζω τις θέσεις μου ελεύθερα, χωρίς δεσμεύσεις. Εκεί είμαι ο Γκλαβάς ο Νίκος.

Πολλές φορές διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι, όπως οι τουριστικοί επιχειρηματίες, δεχόμαστε μια άδικη και στοχευμένη επίθεση. Η οριζόντια αντιμετώπιση των πάντων, εξισώνει την κοινωνία προς τα κάτω.

Υπάρχει τοξικότητα στην κοινωνία. Τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί και τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Όλοι μιλάμε, αλλά το λυπηρό είναι πως κανείς δεν ακούει τον άλλον. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Έχουμε εξαντλήσει τη δημόσια διαβούλευση, όμως δεν καταφέραμε ποτέ να συνεννοηθούμε. Όλοι έχουμε την ίδια άποψη για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν, όμως διαφωνούμε στον τρόπο με τον οποίο αυτά θα επιλυθούν.

Διάγουμε τις τελευταίες ημέρες μιας τετραετούς θητείας, όμως ακόμη δεν έχω καταλάβει ποια είναι η στόχευση της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Αρετάκης ξεκίνησε την ομιλία του στο δημοτικό θέατρο λέγοντας πως έχει όραμα για τη Ζάκυνθο. Τέσσερα χρόνια πάντως δεν μας το έδειξε!

Ούτε και οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης κατάφεραν να μας πει ο κ. Αρετάκης απολύτως τίποτα και είναι προφανές πως και τα άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ευθύνη γι αυτό.

Ο κ. Αρετάκης απαξίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο με την πολύμηνη απουσία του και ρωτάω το εξής: Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ξανά Δήμαρχος, θα καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης ή θα αποχωρήσει, όπως μας έλεγε το 2019; Αυτό είναι εξωφρενικό.

Στον συνδυασμό του κ. Στασινόπουλου υπάρχει σύνθεση απόψεων και προσώπων. Είναι ο κ. Τουρκάκης που κατέβαινε ως υποψήφιος Δήμαρχος και εντάχθηκε, καθώς και κάποια μέλη της «Ανάδρασης».

Δεν έχουμε έπαρση, όμως πιστεύουμε πως θα είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή. Καλώ τους συμπολίτες μας να αποβάλλουν την τοξικότητα και να μην πιστεύουν τα ψέματα που λέγονται.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες, δεν γνωρίζω συμπολίτη μας που να έπαθε ζημιά και να μην έλαβε χρήματα ως κρατική στήριξη. Αντίθετα ξέρω πως πολιτιστικά σωματεία, όπως η «Μαθητική Μαντολινάτα» δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ επειδή είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Βγήκε ένα ανυπόγραφο άρθρο σε σάιτ των
Αθηνών, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, με μοναδικό στόχο τη λάσπη και την προσβολή ανθρώπων. Όλα αυτά θα τα βρει η έρευνα που θα γίνει.

Θα μπορούσα να πω κι εγώ πως συμβασιούχοι του Δήμου συμμετέχουν σε ψηφοδέλτιο. Ο καλοπροαίρετος θα πει πως έχουν αυτό το δικαίωμα, και ο κακοπροαίρετος πως υποχρεώθηκαν να το κάνουν αυτό γιατί βγάζουν ένα μεροκάματο.

Παράλληλα, θα μπορούσα να υποστηρίξω πως κάποιος έχει πολλούς εργαζόμενους των επιχειρήσεών του στο συνδυασμό του. Ο καλοπροαίρετος θα πει ότι μπήκαν γιατί τον γνωρίζουν σαν άνθρωπο και τον εμπιστεύονται και ο κακοπροαίρετος ότι τους τέθηκε εκβιαστικό δίλημμα.

Με τα παραπάνω θέλω να τονίσω πως πρέπει να αποφεύγουμε την τοξικότητα και τον διχασμό. Η Ζάκυνθος έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτά.

Δημιουργούνται εντυπώσεις και πρέπει να λασπωθούμε στο βούρκο, γι αυτό και βλέπετε ανθρώπους της γενιάς μου να μη θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά. Την επόμενη ημέρα όμως, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πλυθούμε..».


Current track

Title

Artist