Current track

Title

Artist

Νίκος Γιακουμέλος: Οι υποδομές της Ζακύνθου πρέπει να προχωρήσουν με έναν ικανό Δήμαρχο

27/09/2023


«Χρησιμοποιώντας την πολιτική μου ευφυΐα και εμπειρία επέλεξα να συμπορευτώ με το ψηφοδέλτιο «Για τη Ζάκυνθο» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Στασινόπουλο, γιατί είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορώ να συνεργαστώ απόλυτα και να πετύχουμε σωστά αποτελέσματα για το νησί μας, που υποφέρει.

Ο κ. Στασινόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής, είναι αγαπητός, έχει φίλους παντού και γενικότερα έχει πέρασμα στην κοινωνία την οποία ακούει και τον ακούει.

Εμείς στην παρούσα φάση παρουσιάζουμε στους Ζακυνθινούς το πρόγραμμά μας και αφήνουμε πίσω μας την τοξικότητα. Η πολιτική είναι όμορφο πράγμα και δεν πρέπει να μένουμε πίσω. Ο κ. Στασινόπουλος έχει απαντήσει για τις αποζημιώσεις από τις κακοκαιρίες. Δεν θα χάσουμε άλλο το χρόνο μας ούτε θα απαντάμε συνέχεια στα όσα λέει ο κ. Αρετάκης.

Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει νηφάλια ποιον θέλει ως τον επόμενο Δήμαρχο, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά. Το πρώτο απ’ όλα είναι η καθαριότητα. Έχω θητεύσει στο Σύνδεσμο Καθαριότητας και σας λέω πως το θέμα των απορριμμάτων μας αφορά όλους. Πρέπει όλοι μας, και οι ξενοδόχοι, να συμβάλλουμε στη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων. Εμείς στο ξενοδοχείο μας ήδη το κάνουμε αυτό.

Ο Δήμος Ζακύνθου εισπράττει τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όμως δεν έχει ακόμη απολαύσει τα ανταποδοτικά έργα η κοινωνία. Τα χρήματα υπάρχουν και είναι πολλά. Που πάνε; Θα το δούμε το θέμα αυτό, διότι από τους πρώτους μήνες της θητείας μας, θέλουμε οι Ζακυνθινοί να είναι χαρούμενοι.

Ο κ. Αρετάκης έχει δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, χρησιμοποιώντας διάφορα τρικ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας δεν παράχθηκε πλούτος, δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα και δεν είδαμε από την πλευρά του καμία οργανωμένη πρόταση. Συμπεριφέρθηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, διοίκησε μόνος του και η Ζάκυνθος πήγε σημειωτόν επί των ημερών του. Εκ των πραγμάτων η θητεία του θα ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές, όπως πρέπει να κάνει κάθε νέα Δημοτική Αρχή για να ξέρει τι παραλαμβάνει.

Η κριτική που γίνεται στον ξενοδοχειακό κλάδο με λυπεί και με προσβάλλει. Πολλοί από εμάς αγωνιστήκαμε και φτύσαμε αίμα για να φτάσουμε εδώ. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου βοηθούν στην ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Σίγουρα και στο χώρο μας υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί επαγγελματίες, όπως συμβαίνει σε κάθε επάγγελμα. Είναι άδικο όμως να μας κατηγορούν όλους συλλήβδην.

Θα πω και κάτι ακόμη: Από το 1983 λείπουν υποδομές στο νησί. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τα ηνία του τόπου κάποιος ξενοδόχος. Οι πρώτοι που θέλουμε να είναι καθαρό το νησί είμαστε εμείς, γιατί φέρνουμε κόσμο στη Ζάκυνθο και μας κάνουν παράπονα για την κακή εικόνα που υπάρχει. Αν είχαν φτιαχτεί οι υποδομές, εγώ δεν θα χρειαζόταν να συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αλλά θα ασχολιόμουν με τις δουλειές μου και την οικογένειά μου.

Είμαι υποχρεωμένος να σταθώ στο πλευρό της κοινωνίας μέσα από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουμε μια καλή κυβέρνηση, έναν δραστήριο Βουλευτή και πρέπει να βγει και ένας ικανός Δήμαρχος. Να μην είμαστε διασπασμένοι. Να αγαπηθούμε. Προσωπικά δεν θέλω να πάρω τίποτα από τον Δήμο. Δεν μου λείπει ο μισθός ενός Αντιδημάρχου. Να βάλουμε απλώς το δικό μας πετραδάκι για να προχωρήσει μπροστά το νησί.

Ο συνδυασμός μας διαθέτει έμπειρα στελέχη και μια νέα και αξιόλογη φρουρά. Πάντα λέω στους νέους ανθρώπους να ασχολούνται με τα κοινά και να μην απογοητεύονται.

Εκτός από την καθαριότητα, τα υπόλοιπα προβλήματα είναι η αποχέτευση, ο βιολογικός, το νερό και το κυκλοφοριακό. Έχουμε το όραμα και θα εργαστούμε από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών για να τα λύσουμε. Δεν θα περιμένουμε να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας την 1/1/2024. Θα δώσουμε το χέρι μας στην αντιπολίτευση, γιατί από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Τα όσα συμβαίνουν με το αποχετευτικό δίκτυο του Πλάνου είναι κωμικοτραγικά. Το 2001 βάλαμε οι επαγγελματίες 1 εκ. ευρώ από την τσέπη μας για να το φτιάξουμε, γιατί τότε υπήρχαν γαστρεντερίτιδες και τα λύματα έτρεχαν σε χαντάκια και στη θάλασσα.

Κάναμε καλό λοιπόν με την κατασκευή του, αφενός για να προστατέψουμε το τουριστικό μας προϊόν και, αφετέρου, την υγεία των κατοίκων. Από τότε φωνή βοώντως εν τη ερήμω. Η ΔΕΥΑΖ εισπράττει τέλη και φέτος η Δημοτική Αρχή δεν έστειλε ένα βυτιοφόρο για να μην υπερχειλίσει το δίκτυο, την ώρα που γνώριζε πως εάν το έκανε αυτό δεν θα προέκυπτε απολύτως κανένα πρόβλημα, όπως έγινε πέρυσι.

Θεωρώ πως ο συνδυασμός μας είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών και αντίπαλός μας θα είναι ο κ. Τσουρουνάκης. Επειδή είμαι ανοιχτό βιβλίο θα σας πω ότι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζω την κ. Κράτσα για δύο λόγους: Α) Κατάγεται από τον τόπο μας και Β) Υλοποίησε σημαντικό έργο με την στήριξη και του κ. Στασινόπουλου όταν ήταν χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και μετέπειτα της κ. Μοθωναίου, που και αυτή έδωσε μάχη. Κλείνοντας θα πω ότι η Ζάκυνθος πρέπει να φύγει από την κατηφόρα και να πάει στην άνοδο…».


Current track

Title

Artist