Current track

Title

Artist

Νίκος Ακτύπης: Τοξικότητα και λασπολογία σε αυτή την προεκλογική περίοδο

22/09/2023


«Περίμενα ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα κυριαρχήσει ο πολιτικός πολιτισμός, όμως συμβαίνει το αντίθετο αφού έχουμε τοξικότητα και λασπολογία. Αντί να ασχολούμαστε με αυτά που μας ενώνουν, προτάσσουμε αυτά που μας χωρίζουν.

Κατέρχομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Για τη Ζάκυνθο», γιατί ο Γιώργος Στασινόπουλος είναι φίλος μου και άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης. Έχει δώσει εξετάσεις και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Ήταν χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, συμμετείχε στο Επιμελητήριο και σε Συλλόγους Γονέων. Έχει ενέργεια και ακούει τους πάντες. Συνεργάζεται και συναποφασίζει. Είναι νέος και έχει διάθεση να επιλύσει τα προβλήματα του τόπου μας.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε ένα δημοσίευμα σε ιστοσελίδα των Αθηνών για τις αποζημιώσεις που αφορούν τις πλημμύρες. Όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο γνωρίζουν ποιοι μέσα σε μισή ώρα από το ανέβασμα του άρθρου, το κοινοποίησαν και ζήτησαν με τα μούτρα τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Προσωπικά δεν είμαι δικαστής, δεν ήμουν στην επιτροπή που έλεγξε τις αιτήσεις και δεν είμαι μέσα στους ωφελούμενους. Όλο αυτό που συνέβη όμως, θεωρώ ότι μας προσβάλει σαν τόπο, γιατί αντί να ασχολούμαστε με τα ουσιώδη και τα προβλήματα που υπάρχουν, κάνουμε το ακριβώς αντίθετο.

Στη Ζάκυνθο είμαστε και γνωρίζουμε ποιοι έχουν πάρει χρήματα από σεισμοδάνεια και το «Εξ’ οικονομώ». Θα εκλεγούν 29 Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρέπει όλοι μαζί να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα. Ζούμε ξανά την προ Αγαλιανού εποχή με έντονη δυσοσμία παντού, επειδή η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν αναβάθμισε τον βιολογικό καθαρισμό.

Όταν ο πολίτης δεν βλέπει καθαριότητα πουθενά, είναι λογικό να πετάει τα σκουπίδια του όπου βρει. Πρέπει όλοι μαζί να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τον τόπο μας. Αρχής γενομένης από τη νέα Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί.

Ούτε αποδεχόμαστε, ούτε και επικροτούμε τον ισχυρισμό της Δημοτικής Αρχής ότι μαζεύει λεφτά. Ο Δήμος δεν είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και πρέπει να ανταποδίδει σε έργο τα χρήματα που παίρνει από τους δημότες. Ξαφνικά και εκεί που δεν ήθελαν να φτιάξουν τίποτα στο νησί, ρίχνουν πίσσα πάνω στο χώμα. Τώρα δεν τους νοιάζει η οικονομία ή επειδή είναι προεκλογική περίοδος προσπαθούν να δείξουν πως κάτι κάνουν;

Την περίοδο της πανδημίας η Δημοτική Αρχή ήταν η μόνη που επωφελήθηκε. Γιατί τα προβλήματα με τα σκουπίδια και τα λύματα θα είχαν προκύψει από τότε. Τώρα είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο με δυσοσμίες. Ο μόνος που τόλμησε να φτιάξει αποχετευτικό δίκτυο στη Ζάκυνθο ήταν ο Γιάννης Αγαλιανός. Έκτοτε σταμάτησαν τα πάντα.

Με επίσημα πλέον στοιχεία αποδείχθηκε πως δεν έγιναν ατασθαλίες την περίοδο που Δήμαρχοι στη Ζάκυνθο ήταν ο Στέλιος Μποζίκης και ο Παύλος Κολοκοτσάς. Μιλάμε για την οκταετία 2011-2019. Ήμουν 4 χρόνια Αντιδήμαρχος με τον κ. Μποζίκη και δεν πήρα αντιμισθία. Όμως, δεν το προέβαλλα για να κάνω αυτοπροβολή ή να το παίξω εθνοσωτήρας.

Προτίμησα τον μισθό του δασκάλου που ήταν μεγαλύτερος από εκείνον του Αντιδημάρχου. Το ίδιο έπραξε και ο κ. Αρετάκης, ο οποίος δεν πήρε τον μισθό του Δημάρχου, αλλά προτίμησε τη σύνταξη του μηχανικού, επειδή ήταν μεγαλύτερη. Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν.

Συνιστώ σε όλους ψυχραιμία, γιατί στις 16 του Οκτώβρη θα είμαστε στα καφέ μαζί και θα συζητάμε.

Ο συνδυασμός μας δεν έχει κάποια προτίμηση για το ποιον θα έχει αντίπαλο στο β’ γύρο. Καλώ τους συμπολίτες μας να δουν ποιοι θα είναι οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι που θα έχουν πιθανότητα να εκλεγούν από τα τέσσερα ψηφοδέλτια και να αποφασίσει ποιοι θα βγάλουν το κάρο από τη λάσπη τα επόμενα πέντε χρόνια.

Είναι κατάντια για το νησί μας να έρχονται κρουαζιερόπλοια και οι άνθρωποι να φτάνουν στο λιμάνι με λάντζες. Πάμε πολιτισμένα να κάνουμε εκλογές, γιατί έχει αποδειχθεί πως η λάσπη γυρνάει πάντα σε αυτούς που την πετούν…».


Current track

Title

Artist