Current track

Title

Artist

Νίκος Ακτύπης: Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα σε ό,τι αφορά το Ναυάγιο/ Εκκλησία και πολιτικά κόμματα ήθελαν την αποτυχία της Επιτροπής

09/01/2024


«Φωνάζουμε επί χρόνια για το Ναυάγιο και τον κίνδυνο που υπάρχει αυτό να χαθεί. Τώρα λέω πως είναι αργά για δάκρυα Στέλλα.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά το θετικό είναι ότι Περιφέρεια, Δήμος και Βουλευτής είναι ενωμένοι. Για την εκκλησία που με ρωτάτε, απαντώ πως εμείς ασχολούμαστε με την Αυτοδιοίκηση και με τα του οίκου μας. Οι ρόλοι μας είναι ξεκάθαροι και διακριτοί.

Θυμάστε πως πάντα υποστήριζα τη δημιουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία θα μπορούσε να διαχειριστεί τα 2,7 εκ. ευρώ που εξασφάλισε ο Βουλευτής και να γίνουν πράγματα. Προσθέτω πως ο κ. Διονύσης Ακτύπης είναι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το «Ναυάγιο» όλα αυτά τα χρόνια.

Η Επιτροπή του Ναυαγίου που έφτιαξαν τελικά, δεν είχε τη δυνατότητα να δημοπρατήσει έργα και ουσιαστικά εκτέθηκε, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και πολιτικά παιχνιδάκια από κόμματα της αντιπολίτευσης που πανηγύρισαν με την αποτυχία, προκειμένου να χτίσουν το δικό τους αφήγημα. Ακόμη θυμάμαι, για παράδειγμα, την κινητοποίηση που έγινε στο Ναυάγιο με την παρουσία του Βουλευτή Κέρκυρας, κ. Αυλωνίτη, και όχι μόνο.

Τους ίδιους πανηγυρισμούς έκανε και η τοπική εκκλησία και πολλοί είχαν συνταχθεί πίσω της. Επίσης, κάποιοι άλλοι που έχουν κονομήσει από το Ναυάγιο τώρα βρίσκονται διακοπές σε εξωτικά νησιά και θα έρθουν σε λίγο καιρό να εκφράζουν και άποψη επί του θέματος.

Η αλήθεια είναι πως αυτοκαταστρεφόμαστε. Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένας δημοτικός φορέας και ο χώρος εκεί να μην είναι… «γυφταριό». Πρέπει η εικόνα να αλλάξει μέχρι τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο.

Αν εξαιρέσουμε μια ομάδα παιδιών του Ελατιακού και τους μικρούς λεμβούχους, ουδείς άλλος έχει ενδιαφερθεί για την καθαριότητα της περιοχής. Δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ αυτοί που κάθε χρόνο έχουν τεράστια έσοδα από το Ναυάγιο.

Κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζονται φωτογραφίες και κιάσα. Είμαστε μονιασμένοι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των σχολείων, είμαι ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης από τους Διευθυντές των διδακτηρίων, τους προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και από την Ένωση Γονέων.

Αν δυσκολεύεται κάποιος να συντηρήσει ένα σπίτι, φανταστείτε τις απαιτήσεις που υπάρχουν για τα σχολεία του νησιού μας, πολλά από τα οποία δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Στο νηπιαγωγείο του Κερίου υπήρξε άμεση αντίδραση από τη Δημοτική Αρχή και το θετικό είναι πως ομάδα εθελοντών της περιοχής μαζί με τον Αντιδήμαρχο, κ. Κώστα Κόκορη, απομάκρυναν τα πεσμένα κεραμίδια της στέγης.

Τώρα περιμένουμε προσφορά από σκεπά της περιοχής και θα προχωρήσουμε στην ολική αντικατάσταση της στέγης.

Από εμένα δεν θα δείτε «φτηνή» πολιτική. Δεν θα σταθώ δηλαδή στο τι δεν έγινε στο παρελθόν. Εξάλλου, οι προηγούμενοι από εμάς κρίθηκαν στις τελευταίες εκλογές. Άλλοι πήγαν σπίτι τους και σε άλλους δόθηκε η εντολή να συνεχίσουν.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή θα κριθεί στο τέλος της θητείας της. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Νικήτας Σπίνος, δήλωσε πως υπάρχουν 3,8 εκ. ευρώ για τα σχολεία και επειδή πολλοί μου τηλεφωνούν για αυτό το θέμα, ψάχνω να τα βρω και θα δούμε αν όντως υπάρχουν…».


Current track

Title

Artist