Current track

Title

Artist

Μαύρα Κάρδαρη: Πόλος έλξης και διαφήμιση για το νησί το δρώμενο της Γκιόστρας

30/05/2023


«Ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας, όπως κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος διοργανώνει το δρώμενο της Γκιόστρας.

Φέτος, οι εκδηλώσεις είναι την Παρασκευή 2 Ιουνίου, το Σάββατο 3 Ιουνίου και την Κυριακή 4 του μήνα.
Θα παρακαλούσαμε το Σάββατο το απόγευμα που είναι η παιδική Γκιόστρα, αλλά κυρίως την Κυριακή το απόγευμα, να μην υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα  στην Αλ. Ρώμα.

Έχουμε συνεργασία με την Τροχαία και την Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου καθώς και με την Δημοτική Αστυνομία για κλείσιμο των οδών Αλ. Ρωμα, από το ύψος των Αγίων Σαράντα- πεζόδρομος -21ης Μαΐου – πλ. Άγιου Μάρκου -Λ. Δημοκρατίας, αλλά ζητάμε και την συμβολή των πολιτών έτσι ώστε οι κάτοικοι και τα καταστήματα να είναι τουλάχιστον για τις ώρες της παρέλασης, όσο το δυνατόν συνεργάσιμοι για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη διέλευση πεζοπόρων τμημάτων και αλόγων.

Είναι η δεύτερη Γκιόστρα μετά την εποχή του κορωνοιού και προσπαθούμε το δρώμενο να είναι ακόμη καλύτερο. Θα συμμετέχουν ομάδες από τα Ιόνια Νησιά (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Κύθηρα), ενώ για πρώτη φορά φέτος περιμένουμε μπάντα από το Κόλτσεστερ της Αγγλίας με σκωτσέζικες φορεσιές.

Μαζί μας θα είναι το Σαν Μαρίνο, η Αμβέρσα, για πρώτη φορά η Σαρδηνία και η Σουλμόνα, ενώ στο νησί αναμένεται και ο Δήμαρχος Κυθήρων. Συνολικά περιμένουμε πάνω από 150 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της φετινής Γκιόστρας θα συζητήσουμε με τους φίλους μας τους Ιταλούς και τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, τη δημιουργία ενός φιλολογικού πάρκου, διότι μας ενώνει ο ποιητής Ούγκο Φώσκολο.

Ως πρόεδρος του σωματείου «Γκιόστρα ντι Ζάντε», ευχαριστώ θερμά τους ξενοδόχους του νησιού που μας βοηθούν στη διαμονή των προσκεκλημένων μας, τους λοιπούς επιχειρηματίες χορηγούς μας που συνδράμουν στη σίτιση, την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου που είναι συνδιοργανώτρια της φετινής εκδήλωσης, αλλά και τον Δήμο Ζακύνθου που είναι δίπλα μας στην προετοιμασία που κάνουμε.

Ήδη τουριστικά γραφεία από όλη την Ελλάδα και ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να επισκεφθούν το νησί μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κι αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί το δρώμενο της Γκιόστρας είναι πλέον πασίγνωστο και αποτελεί πόλο έλξης.

Θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας στην πλατεία Σολωμού με ειδικό χωμάτινο διάζωμα για τα άλογα και κάγκελα, ενώ το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-6-2023
Ξεκίνημα  19:45 έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου
Πλατεία Σολωμού
Ώρα: 20:00  Έπαρση σημαιών – κήρυξη της Γκιοστρας Ζακύνθου 2023-Παρουσίαση αντιπροσωπειών 
Θ’ ακολουθήσουν Δρώμενα από τις ομάδες : Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας, τον Κυθηραικο Σύνδεσμο Αθηνών, από την σχολή χορού Όλγας-Μπερτα-Σέλληνα, από το San Marino χοροί εποχής και επίδειξη  με σπαθιά και ζογκλέρ  
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 3-6-2023
 
Πλάτωμα Αγίων Σαράντα-πεζοδρομος 
Ώρα: 19:30 Παρέλαση ομάδων παιδικής Γκιόστρας
Η πομπή θα διασχίσει τις οδούς: Αλεξάνδρου Ρώμα – Λ. Δημοκρατίας – κατάληξη Πλατεία Σολωμού.
Ώρα: 20:15 Διεξαγωγή παιδικής Γκιόστρας
Θα ακολουθήσουν: Χοροί εποχής, Τοξοβολία, και παραδοσιακοί χοροί από τα Ιόνια Νησιά
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 3-6-2023  
Πλάτωμα Αγίων Σαράντα-πεζοδρομος
 
Ώρα: 19:00 Η Μεγάλη Παρέλαση όλων των ομάδων της Γκιοστρας 2023 και το ιππικό αγώνισμα
Η πομπή θα διασχίσει τις οδούς: Αλεξάνδρου Ρώμα – Λ. Δημοκρατίας -Πλατεία Σολωμού. Διεξαγωγή του αγωνίσματος της Γκιόστρας
Λήξη Γκιοστρας 2023 —χοροί από όλους τους συλλόγους και συμμετέχοντες».
 


Current track

Title

Artist