Current track

Title

Artist

Μαριέττα Ποταμίτη: Περιφέρεια και Δήμος έχουν να διαχειριστούν πολλά προβλήματα την επόμενη πενταετία/ Αρετάκης και Κράτσα δεν έκαναν σημαντικά έργα στο νησί μας

21/12/2023


«Είναι χαρά μου, που μετά από 20 χρόνια απευθύνομαι δημόσια, μέσω της μεγάλης μου αγάπης, που είναι το ραδιόφωνο. Αν και εργάστηκα πολλά χρόνια στην τηλεόραση, θεωρώ το ραδιόφωνο το καλύτερο μέσο.

Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στους νέους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, διότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αρχίζοντας από την Περιφέρεια, θα πω ότι αγνοείται η τύχη του εργοστασίου στο Λίβα. Ένα έργο που έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες, εντούτοις πέρασαν 4 χρόνια και ακόμη δεν είδαμε τίποτα.

Ο νέος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης πρέπει να ασχοληθεί ακόμη με τα αλιευτικά καταφύγια στον τόπο μας, καθώς και με την προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, σε συνεργασία βέβαια και με τον Βουλευτή Ζακύνθου.

Από την άλλη ο Δήμος, έχει να διαχειριστεί την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η οικογένειά μου κάνει ανακύκλωση, όμως στους μπλε κάδους βλέπουμε κάποιους να πετάνε σύμμεικτα σκουπίδια.

Την ώρα που η Ζάκυνθος παράγει 30.000 τόνους απορρίμματα χειμώνα και καλοκαίρι, δεν υπάρχει προσωπικό και δεν έχουμε οχήματα. Το έργο του κ. Αρετάκη στον τομέα αυτό ήταν μηδενικό.

Ο κ. Αρετάκης είναι καλλιεργημένος άνθρωπος και έχει γνώσεις, όμως προτίμησε από την αρχή μέχρι το τέλος της θητείας του να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Το καλοκαίρι ήμουν πολύ θυμωμένη, διότι βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση από τα αρνητικά σχόλια που έκαναν, κυρίως, Έλληνες τουρίστες.

Στην πλατεία Σολωμού το γκαζόν ήταν κίτρινο, υπήρξαν ξεκολλημένες πλάκες και μάλιστα ήταν αρκετοί εκείνοι που έπεσαν και τραυματίστηκαν. Το μόνο που μας έσωσε ήταν πως είμαστε όμορφο νησί.

Αυτό που οφείλει να κάνει ο νέος Δήμαρχος, κ. Στασινόπουλος, που έχει εμπειρία ως πολιτικός, είναι να προσλάβει προσωπικό, να αγοράσει απορριμματοφόρα και να φτιάξει τα ήδη υπάρχοντα.

Επίσης, στα σχολεία πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των παιδιών για την ανακύκλωση, όπως συνέβαινε επί Δημαρχίας, Παύλου Κολοκοτσά. Να ξεκινήσουμε από την αρχή στο θέμα αυτό. Διότι αν παράγουμε λιγότερα απορρίμματα, θα δίνουμε και λιγότερα χρήματα στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα σκουπίδια στον Λίβα.

Ο κ. Αρετάκης άνοιξε τα χαρτιά του. Έχει εξασφαλίσει γραφείο και θα παρακολουθεί στενά τη νέα Δημοτική Αρχή, γιατί δεν έχει και τι άλλο να κάνει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει εμμονές και πιστεύει πως από τις παρεμβάσεις που θα κάνει ως αντιπολίτευση, η κοινωνία της Ζακύνθου τον χρειάζεται ακόμη.

Όταν πετάς λάσπη στους αντιπάλους σου, στο τέλος κάτι μένει, εφόσον η άλλη πλευρά που δέχεται την επίθεση δεν απαντά. Είμαι σίγουρη πως ο νέος Δήμαρχος θα αναγκάζεται πολλές φορές να δίνει απάντηση και να ασχολείται με όσα θα λέει ο κ. Αρετάκης.

Πιστεύω πως θα γίνει οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο. Δεν υπάρχει ο πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ που ισχυρίζεται ο κ. Αρετάκης, ο οποίος αφήνει πίσω του πολλές εκκρεμότητες, τις οποίες θα κληθεί να καλύψει ο νέος Δήμαρχος.

Ο κ. Στασινόπουλος δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει δουλειά με τους συνεργάτες του, διότι στις 3 Απριλίου αρχίζει η τουριστική περίοδος στο νησί μας. Ας ελπίσουμε ότι έχει σκεφτεί τι θα κάνει και τονίζω πως διαθέτει έμπειρα στελέχη στον συνδυασμό του, όπως ο κ. Διονύσης Τουρκάκης, που έχει περάσει από κρίσιμα πόστα στο Δήμο και μπορεί να προσφέρει πολλά.

Αυτή η τετραετία που πέρασε μάς πήγε πίσω. Δεν έγινε τίποτα σημαντικό. Η πόλη μας πρέπει να είναι καθαρή και προσβάσιμη. Στην πλατεία Σολωμού είχαν ξεριζωθεί δέντρα, που έμειναν εκεί για δύο χρόνια και τελικά τα απομάκρυναν ιδιώτες.

Ταυτόχρονα, πρέπει να δούμε τι θα γίνει φέτος με το Ναυάγιο. Η νυν Περιφερειάρχης, κ. Κράτσα, δέχθηκε να κλείσει χωρίς να αντιδράσει. Δεν ζήτησε να υπάρξουν ζώνες ασφαλείας, ώστε να μπορούν να υπάρχουν λουόμενοι επί της παραλίας. Δεν βοήθησε.

Γενικότερα μιλώντας, δεν μπορώ να θυμηθώ ένα έργο που έφτιαξε η Περιφέρεια στη Ζάκυνθο. Έγιναν κάποιοι μικροί δρόμοι, η Αγ. Αικατερίνη στους Κήπους, το Καστρομονάστηρο στα Στροφάδια και μέχρι εκεί. Κάτι μεγάλο δεν είχαμε.

Θεωρώ πως η κ. Κράτσα δεν μπόρεσε να συνεργαστεί στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ήρθε ελάχιστες φορές στη Ζάκυνθο. Αυτό ήταν λάθος της. Επίσης, όλα τα μηνύματα προεκλογικά ήταν αρνητικά, όμως δεν τα έλαβε υπόψιν και τα προσπέρασε.

Έπρεπε να επιλέξει τη θέση που της πρόσφερε ο πρωθυπουργός στην UNESCO και να μην είναι υποψήφια Περιφερειάρχης. Έκοψε κάθε σχέση με ανθρώπους που μιλούσε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, με αποτέλεσμα να αποκοπεί από την πραγματικότητα…».


Current track

Title

Artist