Current track

Title

Artist

Μαριέττα Ποταμίτη: Η μόνη λύση είναι να είμαστε κοντά στα παιδιά μας και να συζητάμε μαζί τους/ Για ένα βίντεο στο Tik Tok άρχισε η φασαρία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη

08/02/2024

«Η ψυχολογία των παιδιών του 2ου Λυκείου που επέστεψαν άρον-άρον από την πενταήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι καλή και είχαν μια άσχημη εμπειρία.

Οι συνοδοί καθηγητές αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο, διότι επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και μόλις είδαν ότι θα μπορούσε να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών, έδρασαν γρήγορα και φρόντισαν να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα. Ήταν απόλυτα σωστή η απόφασή τους να επιστρέψουν στο νησί μας τα παιδιά. Δεν τιμώρησαν τους μαθητές, αλλά τους προστάτεψαν.

Το βράδυ της Τρίτης τέσσερα άτομα από το 2ο Λύκειο, βγήκαν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και άρχισαν να δημιουργούν ένα βίντεο για να το ανεβάσουν στο Tik Tok, όμως έλεγαν υβριστικά συνθήματα για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν ανέβηκε ποτέ στην προαναφερόμενη πλατφόρμα, ωστόσο τα συνθήματα τα άκουσαν τέσσερα άτομα που περνούσαν κάτω από το ξενοδοχείο και άρχισε μια στιχομυθία. Τα παιδιά αμέσως μετά επέστρεψαν στα δωμάτιά τους.

Οι τέσσερις περαστικοί όμως, δεν αποχώρησαν και μπήκαν μέσα στο ξενοδοχείο, ζητώντας από τη ρεσεψιόν να τους πει σε ποια δωμάτια μένουν οι μαθητές. Υπήρξε η ψύχραιμη στάση μιας καθηγήτριας του σχολείου μας που ήταν εκεί. Ειδοποίησε τους συναδέλφους της, οι οποίοι μίλησαν με τα τέσσερα αυτά άτομα και τελικά βγήκαν έξω. Προς στιγμήν τα πράγματα ηρέμησαν.

Στην πορεία διαπιστώθηκε πως αυτοί είχαν στήσει καραούλι και υπήρχε κινητικότητα έξω από το ξενοδοχείο, από άτομα που φορούσαν κουκούλες. Τονίζω πως δεν συγκεντρώθηκαν 100 άτομα, όμως είναι βέβαιο πως πιο πέρα από το ξενοδοχείο θα υπήρχε επεισόδιο, εφόσον οι μαθητές έβγαιναν και πήγαιναν να διασκεδάσουν σε κλαμπ. Αποφασίστηκε από τους καθηγητές να απαγορευτεί η έξοδος.

Σημαντικό στοιχείο είναι πως πριν οι μαθητές του 2ου Λυκείου αναχωρήσουν για την εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, οι καθηγητές τους είχαν προειδοποιήσει πως αν οποιοσδήποτε τους ρωτούσε με ποια ομάδα είναι, να απαντήσουν με καμία.

Γνωρίζω πως στη Θεσσαλονίκη θα πάνε εκδρομή και παιδιά από το Λύκειο Κατασταρίου. Καλό θα ήταν να αποφύγουν αυτό το ταξίδι, διότι η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Όσα παιδιά δημιούργησαν το επεισόδιο πρέπει να τιμωρηθούν. Ο Διευθυντής του σχολείου και οι καθηγητές, έχουν επιβάλλει τιμωρίες στα παιδιά επειδή παίζουν με το κινητό τους μέσα στην τάξη ή διότι δεν παρακολουθούν το μάθημα και κοιτάνε έξω.

Έχουν υπάρξει ωριαίες αποβολές. Κάποιοι γονείς ουδέποτε πήγαμε στους εκπαιδευτικούς να παραπονεθούμε για την τιμωρία του παιδιού μας και να κάνουμε φασαρία. Δυστυχώς όμως, άλλοι γονείς προβαίνουν σε αυτή την κακή συμπεριφορά και τραμπουκίζουν μέσα στο σχολείο.

Το πρόβλημα αρχίζει μέσα στην οικογένεια. Δεν μπορείς να βρίζεις τον καθηγητή μπροστά στο παιδί σου, διότι χάνεται κάθε έννοια σεβασμού. Πως θέλετε να αντιδράσει ένας μαθητής μετέπειτα όταν συμβαίνουν όλα αυτά;

Πολλά παιδιά έχουν ήδη ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του Δεκαπενταμελούς. Είμαι μητέρα και δεν θέλω να κατακρίνω άλλους γονείς. Πρέπει όμως να υπάρξουν συνέπειες για αυτά τα γεγονότα και να γνωρίζουν οι νέοι μας πως δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε, διότι θα υπέχουν τιμωρία.

Επίσης, όταν τα παιδιά μας επιστρέφουν από το σχολείο καθημερινά, εμείς οι γονείς οφείλουμε να τα ρωτάμε πως πέρασαν στο σχολείο. Μπορεί η ερώτηση να φαίνεται χαζή, αλλά πιστέψτε με δεν είναι. Πρέπει να μιλάμε με τα παιδιά μας και να τα συμβουλεύουμε. Να είμαστε κοντά τους με κάθε τρόπο…».


Current track

Title

Artist