Current track

Title

Artist

Μαρία Τσανάκα: Όταν ανεβαίνουν βίντεο με βία στο διαδίκτυο προκύπτουν μιμητικές συμπεριφορές/ Ο Ν. Τσίπηρας κατηγορεί την Ένωση Γονέων για πολιτικές σκοπιμότητες όταν επιχείρησε να την αποδομήσει ως στέλεχος της ΝΔ

15/02/2024


«Να βρεθεί έτσι απλά μια λύση για τη νεανική παραβατικότητα δεν είναι εύκολο. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον και να αναληφθούν μια σειρά από δράσεις και πράξεις. Είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, στο οποίο πρέπει να συμμετέχουν αρκετοί.

Εμείς, ως Ένωση Γονέων, με την ανακοίνωσή μας δεν είπαμε να μη δίνεται δημοσιότητα σε αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα. Μιλήσαμε με ειδικούς και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ο κίνδυνος των μιμητικών συμπεριφορών όταν ανεβαίνει στο διαδίκτυο βίντεο με βία.

Επίσης, και σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα, μπορεί πράγματι να μην αναφέρθηκαν ονόματα, όμως κάποιοι γονείς που μίλησαν δημόσια στα ΜΜΕ «φωτογράφισαν» τα παιδιά που επέδειξαν παραβατικότητα.

Ας αναλογιστούμε όλοι τι έχουμε κάνει για να διαμορφώσουμε ένα υγιές περιβάλλον και να δώσουμε αξίες στα παιδιά. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το σχολείο της Παναγούλας έχει έναν ψυχολόγο για 600 παιδιά, όταν θα έπρεπε να υπάρχουν έξι με τη συγκεκριμένη ειδικότητα, την οποία χρειάζονται και οι εκπαιδευτικοί για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις κρίσεις που ξεσπούν.

Ένας ψυχολόγος λειτουργεί ως βαλβίδα αποσυμπίεσης. Έχω ξαναπεί πως τα παιδιά μας καβαλάνε ένα μηχανάκι και σκοτώνονται. Σε ένα πλούσιο νησί, όπως η Ζάκυνθος, δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι, καλλιτεχνικά προγράμματα και ενίσχυση εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Με την ανακοίνωσή μας κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις για όλα αυτά.

Δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, όμως η Ένωση Γονέων δεν μπορεί να πει ποιες θα είναι οι τιμωρίες. Εμείς ζητάμε διερεύνηση των γεγονότων. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τα παιδαγωγικά εργαλεία που χρειάζονται.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν, σύμφωνα με τη Νομοθεσία, είναι να δώσουν μια διήμερη αποβολή ή να στείλουν τα παιδιά σε ένα άλλο σχολικό περιβάλλον. Δηλαδή, να φύγει το πρόβλημα από ένα διδακτήριο και να πάει αλλού. Δεν θα λιθοβολήσουμε τα παιδιά και τους γονείς τους.

Η συνέντευξη στον σταθμό σας του κ. Νίκου Τσίπηρα, που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων στο 2ο Λύκειο, ήταν αντιφατική από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ενώ μιλάει για ανοιχτό διάλογο, δεν άφησε την Ένωση Γονέων να συμμετέχει στη γενική συνέλευση. Υπήρξε τραμπουκισμός. Είχαμε τηλεφωνήσει στον πρόεδρο, κ. Νίκο Βαρδακαστάνη, και ζητήσαμε να συμμετέχουμε. Στη συνέχεια μας απάντησε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, γιατί έτσι αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο. Η γενική συνέλευση των γονέων όμως, έπρεπε να αποφασίσει και όχι το ΔΣ.

Παράλληλα, είναι ψευδές ότι κληθήκαμε στη γενική συνέλευση από τους γονείς των παραβατικών παιδιών. Εμείς ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση του σχολείου. Μας έρχονται όλες οι ενημερώσεις και δεν είναι κάτι κρυφό. Να πω ακόμη ότι ούτε υποκινούμε, ούτε στηρίζουμε καταλήψεις. Αυτά που λέγονται είναι ανυπόστατα και εξωπραγματικά.

Αυτό που έχω δηλώσει στο παρελθόν στην εκπομπή σας και πιθανόν κάποιοι το άκουσαν και δεν το κατανόησαν, είναι ότι αν γίνονται καταλήψεις πρέπει την απόφαση να τη λαμβάνουν τα παιδιά και να μην μπαχαλοποιείται η κατάσταση.

Για ποιες πολιτικές σκοπιμότητες μας μιλά ο κ. Τσίπηρας όταν αυτός είναι στέλεχος της ΝΔ και αποτέλεσε στο παρελθόν πολιτικό προσωπικό του Δήμου. Εσκεμμένα μπήκε στην Ένωση Γονέων πριν έναν χρόνο για να την αποδομήσει, λίγο πριν τις Βουλευτικές εκλογές.

Επειδή ήμουν υποψήφια στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, δεν πρέπει να έχω άποψη και κοινωνική δραστηριότητα; Πρέπει να μας τραμπουκίζουν;

Είχαμε προγραμματίσει εδώ και καιρό μια εκδήλωση για τα παιδιά της Παλαιστίνης και τη γενοκτονία που συντελείται εκεί, όμως ούτε κι αυτό άρεσε στον κ. Τσίπηρα. Μας είπε γιατί δεν κάνουμε το ίδιο για τα παιδιά του Ισραήλ και της Ουκρανίας. Του απαντώ πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων έχει εκλεγεί εδώ και δύο μήνες. Ποιον πόλεμο απ’ όλους να πρωτοπρολάβει;

Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και στα πλαίσια αυτά υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατασταρίου, αυτό το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024, στις 18:00, στο Δημοτικό Σχολείο Κατασταρίου αναπτύσσεται ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, με την κ. Γιώτα Μέρτη να αναφέρεται στην Υπερπροστασία, που αποτελεί μια κακοποιητική παγίδα.

Στις 28 Φλεβάρη θα γίνει και δεύτερη εκδήλωση με τον κ. Στραβοπόδη για τη νεανική παραβατικότητα στο Λύκειο του Κατασταρίου…».


Current track

Title

Artist