Current track

Title

Artist

Μαρία Τσανάκα: Η συντήρηση των σχολείων πρέπει να μπει σε προτεραιότητα/ Θετικές οι ανακοινώσεις από τον Βουλευτή για νέες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις αρκεί να μη μείνουν στα λόγια

12/01/2024

«Έχουμε κάνει ως Ένωση Γονέων των μαθητών της Ζακύνθου, μια πρώτη επαφή με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Νίκο Ακτύπη, όμως η επίσημη συνάντησή μας μαζί του θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που έρχεται, ώστε να θέσουμε όλα τα ζητήματα που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα.

Ένα από αυτά είναι οι οικοδομικές άδειες των σχολείων. Ουσιαστικά, πρέπει να γίνει μια ανασύσταση των φακέλων, γιατί τα διδακτήρια δεν είναι αυθαίρετα. Απλώς, πρέπει να προστεθούν κάποια τοπογραφικά και τεχνικές μελέτες, για να είναι δυνατή η ένταξή τους σε προγράμματα, όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση.

Μέσα στις προτάσεις που θα καταθέσουμε στον κ. Ακτύπη είναι η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους μηχανικούς του νησιού μας, κάτι που οι τελευταίοι επιχείρησαν στο παρελθόν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Τα σχολεία χρειάζονται και στατικές μελέτες, όμως για να γίνει αυτό απαιτείται συγκεκριμένος εξοπλισμός. Φεύγουν τα χρόνια και δεν γίνεται τίποτα. Επί 8 έτη είμαι μέλος στους Συλλόγους Γονέων και τώρα πρόεδρος στην Ένωση, όμως εξακολουθούμε να συζητάμε τα ίδια πράγματα.

Βλέπουμε πως η νέα Δημοτική Αρχή ξεκινά με διάθεση και θα επιδιώξουμε να δρομολογηθούν κάποια πράγματα, όπως ο δρόμος που οδηγεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, ο οποίος έχει «κολλήσει» στο νομικό τμήμα του Δήμου.

Το 2ο Δημοτικό έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για να αναβαθμιστεί ενεργειακά, όμως εκεί πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και όχι μόνο να αλλάξουν τα πορτοπαράθυρα.

Χάρηκα όταν άκουσα τον Βουλευτή, κ. Ακτύπη, να προβαίνει σε ανακοινώσεις για διάφορα διδακτήρια στο Νομό μας και ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, που αφορούν το 5ο Δημοτικό, τη Δερματούσα, αλλά και τα νηπιαγωγεία της πόλης.

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα προχωρήσουν και δεν θα είναι μια έκθεση ιδεών. Εξάλλου, από τη στιγμή που συστάθηκε η Ένωση, βασικό μας αίτημα είναι οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η περίοδος που ζούμε είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχει υποχρηματοδότηση και ολομέτωπη επίθεση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι γονείς πρέπει να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και γι αυτόν το λόγο το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την αξία της συλλογικότητας και της πίεσης προς τους αρμόδιους.

Πρέπει να κάνουμε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης, θα θέσουμε και τον αντισεισμικό σχεδιασμό που πρέπει να υπάρχει στη Ζάκυνθο, ώστε να μη ζήσουμε ξανά τις στιγμές του 2018 που υπήρχε συγκεχυμένη εικόνα για το πως θα πάρουμε τα παιδιά από τα σχολεία.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι όσοι συμμετέχουν στο ΔΣ της Ένωσης Γονέων είναι αξιόλογοι και πολύτιμοι συνεργάτες. Αντιπρόεδρος είναι ο Τζανέτος Πομόνης, Γενική Γραμματέας η Μαρία Καλογερία, Ειδική Γραμματέας η Σπυριδούλα Κορακιανίτη, Ταμίας ο Δημήτρης Ποταμίτης, και μέλη η Μαρία Συγούρου και ο Φώτης Προβής…».

Current track

Title