Current track

Title

Artist

Μαρία Δρυ: Ο συνδυασμός «Μένουμε Ιόνιο» μπορεί να διορθώσει τα πράγματα στην Περιφέρεια

20/09/2023


«Στον συνδυασμό «Μένουμε Ιόνιο» έχουμε στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και όχι χρίσμα, διότι στο ψηφοδέλτιό μας υπάρχουν αρκετοί ανένταχτοι πολίτες.

Αποφασίσαμε να μην καθίσουμε στον καναπέ μας και να διεκδικήσουμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Γνωρίζουμε ότι το εκλογικό σώμα έχει κουραστεί από τις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και από τα παχιά τα λόγια τα μεγάλα.

Πριν έρθω στη Ζάκυνθο ήμουν στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος, γιατί μέχρι τώρα βλέπει να γίνονται μπαλώματα και να μη δίνονται ουσιαστικές λύσεις.

Στις 8 του Οκτώβρη ο κόσμος θα αποφασίσει αν η κ. Κράτσα έχει πετύχει στο έργο της ή όχι. Εκείνο που διαπιστώνουμε εμείς πάντως, είναι πως επί πολλά χρόνια τα πράγματα παραμένουν βαλτωμένα και τα προβλήματα διογκώνονται. Δεν υπάρχει καμία βιωσιμότητα και το θέμα είναι το τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Η Μαρία Δρυ είναι μια ενεργή πολίτης, που ασχολείται με τα κοινά επί μακρόν. Είμαι αρχιτέκτονας με σπουδές στην Ιταλία και το 2010 αποφάσισα να επιστρέψω στην Κέρκυρα και να μείνω εκεί, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Εργάζομαι με σύμβαση στην Αρχαιολογία και ήμουν στην αντιπολίτευση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών.

Δεν κάναμε στυγνή αντιπολίτευση, αλλά ψηφίσαμε κάθε πρόταση που έφερνε η Δημοτική Αρχή και ήταν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ασχοληθήκαμε και με τα προβλήματα της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.

Σε όλα τα Ιόνια Νησιά υπάρχουν παράπονα του κόσμου για έλλειψη βασικών υποδομών. Όλη η Περιφέρεια είναι «φτωχός συγγενής» σε ό,τι αφορά την απορρόφηση χρηματοδοτήσεων.

Στην Κέρκυρα ξοδεύουμε 17 εκ. ευρώ το χρόνο για να πηγαίνουν τα σκουπίδια εκτός νησιού. Ο προϋπολογισμός του Δήμου για τα απορρίμματα είναι 5 εκ. ευρώ. Δηλαδή, βρίσκουμε άλλα 12 εκ. ευρώ από ίδιους πόρους, τα οποία θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε για να φτιαχτούν παιδικές χαρές, σχολεία, να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία μας και ούτω καθ’ εξής. Αυτά τα χρήματα λείπουν από την τοπική κοινωνία.

Η λύση για τα απορρίμματα, επειδή και στη Ζάκυνθο η κατάσταση έχει δυσκολέψει, είναι η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση. Για να ενημερωθεί όμως το κοινό και να ακολουθήσει αυτό που του λες, πρέπει πρώτα να σε εμπιστευθεί. Ο μόνος τρόπος είναι να δώσουμε κίνητρο με μείωση δημοτικών τελών.

Δυστυχώς, αυτή την τετραετία η Περιφερειακή Αρχή συμπεριφέρθηκε μικροπολιτικά και ήταν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης σε όλα. Δεν υποστηρίζω ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις παθογένειες του παρελθόντος, είναι βέβαιο όμως ότι έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε αρκετά πράγματα.

Αν Περιφέρεια και Δήμος Ζακύνθου δεν κατάφεραν να συνεργαστούν, υπάρχει συνευθύνη. Για τον συνδυασμό «Μένουμε Ιόνιο» και για εμένα προσωπικά, απαιτείται να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός στην Περιφέρεια μέσα από τον οποίο θα αυτοελεγχόμεθα και θα έχουμε στοχοθεσία για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πράγματα που μπορούν να γίνουν.

Είμαι πάντοτε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και σε αυτόν της σοσιαλοδημοκρατίας. Πέρα όμως από τα κόμματα, για εμάς προέχει η δουλειά και η προσφορά για τα νησιά μας, γιατί η Αυτοδιοίκηση είναι ακομμάτιστη και ανεξάρτητη.

Τόσο ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής, όσο και ο κ. Γαλιατσάτος έχουν κριθεί στο παρελθόν και δεν νομίζω πως έχουν να προσφέρουν κάτι άλλο. Με την κ. Κράτσα μας χωρίζουν περισσότερα πράγματα από αυτά που μας ενώνουν και δεν ισχύουν τα σενάρια περί δικής μου υποψηφιότητας μαζί της, πριν τεθώ ως επικεφαλής συνδυασμού.

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης έχει κάνει ένα επικοινωνιακό άλμα και μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να φτιάξει μια εικόνα, όμως δεν υπάρχουν δείγματα των θέσεων και της πολιτικής του σταθερότητας. Είναι ένα προϊόν μιας επικοινωνιακής προπαγάνδας στα social media…».

Ετικέτα

Current track

Title

Artist