Current track

Title

Artist

Μαίρη Καλογερία: Η «Λαική Συσπείρωση» εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών

25/09/2023


«Είμαι υποψήφια στη Δημοτική Ενότητα Ζακυνθίων με τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Κωνσταντίνου, από θέση αρχής. Γιατί πιστεύω ότι αποτελεί τη μοναδική πρόταση που μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της Ζακύνθου. Τον γνωρίζω μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες.

Δεν πάει άλλο η κατάσταση που ζούμε. Οι ανάγκες του λαού έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα από τους άλλους τρεις συνδυασμούς των μεγαλοξενοδόχων και του all inclusive.

Τα σχολεία μας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Στο 2ο Δημοτικό έχουν φύγει σοβάδες και φαίνονται τα σίδερα στις κολόνες. Στα περισσότερα διδακτήρια υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας. Δεν υπάρχει πυρασφάλεια και λείπουν αλεξικέραυνα. Η συντήρηση είναι αποσπασματική και η εγκατάλειψη εμφανής με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Υπερηφανεύονται πως έχουν λεφτά στο ταμείο, αλλά τα σχολεία δεν παρουσιάζουν την εικόνα που θα έπρεπε. Η «Λαική Συσπείρωση» έχει βάλει σε προτεραιότητα τα σχολεία. Πρέπει να καταγραφούν όλα τα προβλήματα και να γίνουν παρεμβάσεις, όπως συνέβη από τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Μέσα στο βούρκο, τη δυσωδία και τη λασπολογία των ημερών, που δείχνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι μόνο τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων και του τόπου δεν θέλουν να κουβεντιάσουν, εμείς επιμένουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, να τα αποκαλύπτουμε και να παλεύουμε ώστε να λυθούν προς όφελος των Ζακυνθινών.

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με υποψηφίους και επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Κωνσταντίνου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ και του Βιολογικού στην περιοχή του Αεροδρομίου.

Το έγκλημα που συντελείται δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, η λέξη ντροπή χάνει το νόημά της. Βουνό τα ανακυκλώσιμα μαζί με τα σκουπίδια! Άδεια κουφάρια, ένας πολύτιμος κτιριακός και μηχανολογικός εξοπλισμός που σαπίζει!

Επί 4 χρόνια ο κ. Αρετάκης κατέστρεψε συνειδητά τον εξοπλισμό του Δήμου, πολύτιμα μηχανήματα, είτε αχρηστεύοντάς τα είτε κάνοντάς τα δώρο στην ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε., με σκοπό την παραχώρηση στην ΞΕΝΟΣ Ανώνυμο Εταιρεία της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Παρέα με τα σκουπίδια και με τους τεράστιους αρουραίους δουλεύουν οι εργάτες της καθαριότητας, αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια μας, χωρίς γάντια, μάσκες, ρούχα, χωρίς εμβόλια, χωρίς αποδυτήρια και με προσωπικό, αντί μόνιμο, να εργάζεται με τις γνωστές 8μηνες συμβάσεις!

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Βιολογικό ο οποίος λειτουργεί από το φιλότιμο των εργαζομένων και μόνο, με την Δημοτική Αρχή να είναι καθαρά απέναντί τους από την πρώτη στιγμή.
Ένας Βιολογικός τον οποίο κρατάνε ζωντανό 30 χρόνια οι εργαζόμενοί του, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό, με ελάχιστα μέσα και με ελάχιστο επιστημονικό προσωπικό, με ό,τι μπορούν να συντηρήσουν οι ίδιοι, ζώντας μες την βρώμα, τα σκουπίδια που πνίγουν την περιοχή και τα ποντίκια.

Επιπλέον, από τον Αύγουστο, η LEVANTE FERRIES ναυτιλιακή εταιρεία αρνείται να μεταφέρει την λυματολάσπη με το δρομολόγιο καυσίμων.

Γι’ αυτό, στις εκλογές που έρχονται είναι μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει μαζική υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης για να αλλάξουμε πορεία, να αλλάξουν οι προτεραιότητες! Να μπουν επιτέλους σε προτεραιότητα οι ζωές μας απέναντι στα συμφέροντα των λίγων οι οποίοι λυμαίνονται πραγματικά τον τόπο. Παλεύουμε για το συμφέρον των πολλών, ώστε να να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, κόντρα στα συμφέροντα και στις πολιτικές που μας επιβάλλουν…».


Current track

Title

Artist