Current track

Title

Artist

Κώστας Καποδίστριας: Προσωπικό στοίχημα για εμένα το αλιευτικό καταφύγιο στο Κερί

25/07/2023


«Χθες υπογράφτηκε η σύμβαση και πλέον στο Μουσικό Σχολείο εγκαθίσταται εργολάβος για να φτιάξει όσα απαιτούνται στο στούντιο ηχογράφησης του Μουσικού Σχολείου, όπως είναι το control room, οι ηχομονώσεις και πολλά άλλα ακόμη που χρειάζονται. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός του Σεπτεμβρίου και σίγουρα πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Το δεύτερο έργο που είναι σε εξέλιξη από την Αντιπεριφέρεια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είναι ο εξοπλισμός για το «πράσινο σημείο» στο αεροδρόμιο. Θα υπάρχουν αρκετά πράγματα εκεί και αναφέρω, επί παραδείγματι, το press container και τη ζυγαριά ακριβείας. Από εμάς οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και πλέον η χωρική Αντιπεριφέρεια με τις Τεχνικές Υπηρεσίες αναλαμβάνει να το «τρέξει». Πιστεύω μέχρι την άλλη εβδομάδα να βγει η προκήρυξη και ο προϋπολογισμός είναι 126.000 ευρώ.

Η τρίτη παρέμβαση που σχεδιάζουμε να κάνουμε αφορά το ωδείο του Αγίου Κήρυκα, το οποίο όπως θυμάστε φτιάχτηκε όταν Αντιπεριφερειάρχης ήταν ο αείμνηστος Διονύσης Μυλωνάς.

Υπάρχει ένα χρηματικό υπόλοιπο από το Interreg και με αυτό θα γίνουν εργασίες στο δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας, στην Κεφαλονιά θα αγοράσουν drones για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ στη Ζάκυνθο θα πάρουμε τεχνολογικό εξοπλισμό για το ωδείο του Αγίου Κήρυκα, κουρτίνες και ό,τι άλλο χρειαστεί, με το ποσό που έχουμε στη διάθεσή μας να είναι 125.000 ευρώ.

Πάμε στο αλιευτικό καταφύγιο του Κερίου τώρα, που για εμένα από την αρχή αποτέλεσε ένα προσωπικό στοίχημα. Με τη συμβολή φίλων μηχανικών και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, το τεχνικό μέρος του έργου μας είπε το αρμόδιο Υπουργείο ότι ήταν ορθό.

Δηλαδή ήμασταν εντάξει με τις τιμές, τις ηλεκτρομηχανολογικές  και ακτομηχανικές μελέτες, καθώς επίσης και με τα αναγκαία τοπογραφικά.

Από το γραφείο μου και με τους δικούς μου κωδικούς στείλαμε αυτά τα έγγραφα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο μας ενημέρωσε πως το έργο κόβεται προσωρινά, διότι υπήρχαν ελλείψεις στις διοικητικές εγκρίσεις, όπως ήταν η εξομοίωση της ζώνης λιμένα. Το οικόπεδο που βγαίνει προς την παραλία θα έπρεπε να ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο και όχι στην Κτηματική Υπηρεσία.

Είχαμε στείλει σχετικό έγγραφο από πέρυσι στο Λιμενικό Ταμείο, το οποίο καθυστέρησε 8 μήνες να μας απαντήσει για το παραπάνω θέμα και αυτό αποτέλεσε μια στρεβλότητα του συστήματος.

Τελικά με τη βοήθεια του φίλου, κ. Πάνου Λυκουργιώτη και του κ. Δημήτρη Γιαννούλη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας έφυγαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς τα Υπουργεία και την Αποκεντρωμένη, συνεπώς με ΦΕΚ που θα εκδοθεί το οικόπεδο που βλέπει προς τη θάλασσα, θα περάσει στην κατοχή του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου το επόμενο διάστημα και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί, διότι πλέον κατά 95% είμαστε έτοιμοι.

Το μόνο που λείπει είναι να πάρουμε άδεια δόμησης για το μικρό κτήριο που θα κατασκευαστεί και το Λιμεναρχείο να εκδώσει μια βεβαίωση για τον αριθμό των σκαφών που θα υπάρχουν στο λιμάνι του Κερίου. Μιλάμε για έγγραφα που μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας εντός ολίγων ημερών.

Στις 14 Ιουλίου μας ενημέρωσαν εγγράφως ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ταμειακά υπόλοιπα για να χρηματοδοτηθεί το έργο με 7 εκ. ευρώ. Αυτό είναι η αρνητική πλευρά του πράγματος, όμως η θετική είναι ότι επειδή πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και ώριμη παρέμβαση πλέον, που έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις, με το που θα γίνει προκήρυξη μπορούμε να υποβάλλουμε πρόταση χρηματοδότησης. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει και ο βουλευτής Ζακύνθου, κ. Ακτύπης, στο θέμα αυτό, ώστε να αφήσουμε μια σοβαρή και απαραίτητη παρακαταθήκη για τον τόπο μας…».


Current track

Title

Artist