Current track

Title

Artist

Κώστας Καποδίστριας: Έκλεισε ο κύκλος μου στον συνδυασμό της Ρόδης Κράτσα γι αυτό και παραιτήθηκα

22/08/2023


«Το Σεπτέμβριο του 2021 μετά τις επιλογές και αλλαγές που αποφάσισε η Περιφερειάρχης κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στη Χωρική Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, με Δημόσια τοποθέτησή μου είχα δηλώσει ότι θα συνεχίσω την προσπάθεια, διότι όλοι κρινόμαστε από την αξιοπρέπεια και το έργο μας και όχι από τον τίτλο της όποιας θέσης.

Είχα δε επισημάνει ότι «είμαστε οι Επιλογές μας», όπως άλλωστε ήταν και είναι το προεκλογικό μου σύνθημα. Σύνθημα βέβαια που απευθύνεται σε όλους… γιατί τα πρόσωπα είναι αυτά που ασκούν το ύφος και το ήθος της εξουσίας.

Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που είχα αναλάβει τελειώνουν στις 31/12/2023. Τα περισσότερα έχουν υλοποιηθεί ήδη στα νησιά του Ιονίου, υπολείπονται όμως να προχωρήσουν έργα τα οποία είναι μεν έτοιμα από την Αντιπεριφέρεια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά απαιτούν ενέργειες που είναι αρμοδιότητα των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών. Αναφέρω, επί παραδείγματι, το πράσινο σημείο στην περιοχή του αεροδρομίου, το Μουσικό Σχολείο που ο Δήμος πρέπει να καθαρίσει κάποια πλακάκια για να μπει ο ανάδοχος μέσα, καθώς και τον εξοπλισμό στο ωδείο του Αγίου Κήρυκα.

Η τετραετής αυτή πορεία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ήταν γόνιμη και δημιουργική και με συγκίνηση νιώθω υπερηφάνεια που τα καταφέραμε μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Η Προσφορά είναι Υποχρέωσή μας προς τους πολίτες.
Όταν τελειώνει ένας κύκλος προσφοράς με προσωπικό κόπο και επιτυχία, τότε ξέρεις ότι εκπλήρωσες το χρέος σου στους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο και φτάνεις στην ώρα της Ευθύνης και των Αποφάσεων.

Επειδή τελικά όλοι κρινόμαστε από τις Επιλογές μας οι οποίες διαμορφώνονται και από τις καταστάσεις που ζούμε, κατόπιν ωρίμου σκέψεως έκρινα να μη συνεχίσω στις ερχόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο στο οποίο έδειξα συνέπεια για 4 χρόνια.
Παραμένω Περιφερειακός Σύμβουλος μέχρι το τέλος της θητείας, για να συμβάλλω στην περάτωση των έργων και για να τιμήσω τους ψηφοφόρους που με εμπιστεύονται.

Θέτω δημόσια την παραίτηση μου από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, έχοντας τη μόνιμη εκπαιδευτική μου ιδιότητα και αποφασίζοντας για τη συνέχεια.

Ευχαριστώ αυτούς που στηρίζουν το Όραμα που έχω για τη Ζάκυνθό μας και τα Ιόνια Νησιά και ιδιαίτερα αυτούς που εθελοντικά βοήθησαν στην υλοποίησή του.

Στην απόφασή μου ρόλο έπαιξε το γεγονός πως η Αντιπεριφέρεια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, δεν είχε τη διοικητική υποστήριξη που θα έπρεπε, με συνέπεια να μείνουμε πίσω στις δημόσιες σχέσεις και στην προβολή του έργου μας.

Δεν υπήρχαν οξύτητες αυτά τα 4 χρόνια μεταξύ εμού και της κ. Κράτσα, πέρα μόνο από διαφωνίες σε κάποια θέματα. Γεγονός είναι πως ο κόσμος που με ψήφισε και με έφερε στη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά τους ψήφους, θα ήθελε να δικαιωθεί η επιλογή του και να είμαι χωρικός Αντιπεριφερειάρχης. Εγώ όμως, όπως ανέφερα και πιο πάνω, συνέχισα να κάνω τη δουλειά μου και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι απόλυτα θετικό.

Το μόνο που θα σχολιάσω είναι πως από το προηγούμενο ψηφοδέλτιο της κ. Κράτσα έφυγαν σχεδόν όλοι…».


Current track

Title

Artist