Current track

Title

Artist

Κώστας Καποδίστριας: Δεν έθεσα βέτο στον συνδυασμό Τρεπεκλή ούτε έμεινα στην Περιφέρεια για τον μισθό

31/08/2023


«Είμαστε οι επιλογές μας και αυτό φυσικά ισχύει και στην πολιτική, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να κρίνει αντικειμενικά την προσφορά του καθενός μας κι αν αφήνουμε θετικό ή αρνητικό αποτύπωμα στα πράγματα.

Ευχαριστώ αυτούς που στηρίζουν το Όραμα που έχω για τη Ζάκυνθό μας και τα Ιόνια Νησιά. Όταν τελειώνει ένας κύκλος προσφοράς με προσωπικό κόπο και επιτυχία, τότε ξέρεις ότι εκπλήρωσες το χρέος σου στους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο και φτάνεις στην ώρα της Ευθύνης και των Αποφάσεων.

Στον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή διέκρινα έναν τεχνοκράτη με όραμα, γνώση και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι επαληθευμένες διοικητικές του ικανότητες, οι δημοκρατικές του ευαισθησίες καθώς και η εμπιστοσύνη που αποπνέει , με έπεισαν ότι τα νησιά του Ιονίου μπορούν καλύτερα.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι μέλος της ΝΔ και γνωρίζει πως θα δώσει λύσεις, δημιουργώντας στην παρούσα φάση ένα ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Στα καφενεία του νησιού όντως ακούγονται πολλά κάθε φορά και θα απαντήσω στον ισχυρισμό ότι έμεινα όλο αυτό το διάστημα στην Περιφέρεια για να παίρνω μισθό, κάτι όμως που δεν ισχύει.

Κατ’ αρχήν είμαι δημόσιος υπάλληλος 33 χρόνια. Ο Νόμος παλαιότερα, όταν στην Ελλάδα υπήρχαν χρήματα στα ταμεία, έδινε τη δυνατότητα σε κάποιον να έχει δύο μισθούς. Τον έναν από τη δουλειά του και τον δεύτερο από την πολιτική θέση που ενδεχομένως να κατείχε.

Τα τελευταία έτη όμως, αυτό άλλαξε. Πλέον πρέπει να επιλέγεις αν θέλεις μισθό από τη δουλειά σου ή από την πολιτική. Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο. Πρόκειται λοιπόν περί αστειότητας όταν κάποιοι μιλούν για μισθό, διότι ήδη τον είχα και δεν περίμενα να γίνω Αντιπεριφερειάρχης για να τον αποκτήσω. Κάποια πράγματα δυστυχώς για ορισμένους δεν μπαίνουν στη ζυγαριά. Δεν με κράτησε ο μισθός στην παράταξη της κ. Κράτσα, αλλά η αγωνία να γίνουν έργα στο νησί μας, όπως το πράσινο σημείο στο αεροδρόμιο, το στούντιο ηχοληψίας στο Μουσικό, το λιμάνι του Κερίου και ο εξοπλισμός στο ωδείο του Αγγερικού.

Αποφάσισα να μην φύγω το 2021 όταν η κ. Κράτσα δεν με όρισε χωρικό Αντιπεριφερειάρχη. Έμεινα και δούλεψα ως Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πλέον παραμένω Περιφερειακός Σύμβουλος.

Δεν είχε γίνει καμία συμφωνία προεκλογικά με την κ. Κράτσα για το ποιος θα είναι χωρικός Αντιπεριφερειάρχης. Μόνο ο κ. Άκης Κοντονής είχε θέσει θέμα ότι τη θέση αυτή πρέπει να την κατέχει ο πρώτος σε σταυρούς.

Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις, όμως αυτοί που με είχαν ψηφίσει με ρωτούσαν ενοχλημένοι για το τι ακριβώς είχε συμβεί. Το 2019 στο ψηφοδέλτιο της κας Κράτσα στη Ζάκυνθο συμμετείχαν συνολικά 13 υποψήφιοι. Από αυτούς μόνο οι δύο θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές μαζί της. Μέχρι τώρα έχουν φύγει 7 Αντιπεριφερειάρχες. Από τα συνολικά 21 άτομα της πλειοψηφίας έχουν μείνει τα πέντε. Τελικά ίσως να μη φταίνε οι παίκτες για ό,τι συνέβη, αλλά ο προπονητής!

Τον τελευταίο χρόνο η επικοινωνία μου με την κ. Κράτσα ήταν μόνο δια μέσω εγγράφων και διαβιβαστικών. Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει να συνεδριάσει πάνω από έναν χρόνο. Το 2019 επί έξι μήνες δεν είχα ούτε καν γραφείο για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Δεν εγκατέλειψα την προσπάθεια όμως, παρά τα εμπόδια.

Δεν υποστηρίχθηκε, όπως έπρεπε, το γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Ήμουν μόνος μου, δεν είχα υπάλληλο για 3,5 χρόνια και πορεύτηκα με κάποιους εθελοντές φίλους μου, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συνεισφορά τους.

Η κ. Κράτσα. βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν αποκαλείς «βαρίδια» αυτούς που σε στήριζαν επί τέσσερα χρόνια. Ήταν ένα δελτίο τύπου που έχει σκληρές εκφράσεις και δεν το αξίζουν αυτό οι πρώην συνεργάτες της.

Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που προετοιμάζει τα έργα και ο ρόλος του Βουλευτή είναι να πιέζει για τις χρηματοδοτήσεις. Πρέπει να πω ότι στις επικοινωνίες που είχα με τη σημερινή Δημοτική Αρχή δεν συνάντησα άρνηση για οποιοδήποτε έργο, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αργά αντανακλαστικά.

Είχε γίνει συζήτηση του κ. Τρεπεκλή με την ομάδα Γάσπαρου αλλά δεν ευοδώθηκε. Δεν είναι αληθές ότι εγώ έβαλα βέτο για ανθρώπους του κ. Γάσπαρου. Το ψηφοδέλτιο το κατάρτισε ο κ. Τρεπεκλής και όχι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Εξάλλου, εγώ τα βέτο τα έχω ζήσει στο πετσί μου στο παρελθόν.

Όπως συνέβη με την κ. Κράτσα, έτσι και με τον κ. Τρεπεκλή δεν συζητήσαμε για θέσεις μελλοντικά. Η κουβέντα μας ήταν πάνω σε προγραμματικές θέσεις και συμφωνήσαμε να γίνει τουλάχιστον ένα μεγάλο έργο σε κάθε νησί. Είδα μια μπέσα στο πρόσωπό του και αυτά τα στοιχεία με έπεισαν να είμαι μαζί του.

Είμαστε μια ομάδα ετοιμοπόλεμη και έμπειρη. Ο νέος Περιφερειάρχης θα έχει τους 21 από τους 31 συνολικά περιφερειακούς συμβούλους και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες των Ιονίων Νήσων θα μας εμπιστευθούν…».


Current track

Title

Artist