Current track

Title

Artist

Κώστας Γαρδέλης: Ο Δήμαρχος με απείλησε με ΕΔΕ επειδή καθαρίσαμε στη Λιθακιά

21/06/2023


«Κάθε χρόνο και λίγο πριν αρχίσει η καλοκαιρινή σεζόν κάνουμε εθελοντικό καθαρισμό από τη Λίμνη του Κερίου μέχρι την παραλία του Βεζάλ, διότι ο Δήμος στο θέμα αυτό είναι ανύπαρκτος.

Προσωπικά είμαι στην περιβαλλοντική ομάδα Natura και εθελοντής πάνω από 25 χρόνια, προσπαθώντας να βοηθήσω τον τόπο μου. Πριν από λίγες ημέρες με πήρε τηλέφωνο ο Δήμαρχος και μου είπε πως θα με περάσει από ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), επειδή καθαρίσαμε! Μάλλον νομίζει πως είμαι υπάλληλος του Δήμου. Τι να πω; Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν. Και δεν καθαρίζουν και μας ζητούν και τα ρέστα! Δεν με πτοούν τέτοιες απειλές.

Ως πρόεδρος της Λιθακιάς είμαι έτοιμος να πάω στον Εισαγγελέα, διότι δεν έχουμε πεζή καθαριότητα και όλη η Δημοτική Ενότητα Λαγανά έχει καταντήσει μια χωματερή και αποτελεί πλέον εστία μικροβίων.

Εμείς που είμαστε μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Κάτι η ακρίβεια, κάτι η κακή εικόνα της Ζακύνθου, με την έλλειψη νερού, τα σκουπίδια και τα λύματα, έχουν συντελέσει στο να μην υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση.

Θα φύγουν όλοι οι ποιοτικοί τουρίστες και θα μείνουν αυτοί που τρώνε μια πίτσα και πίνουν ένα μπουκάλι νερό σε μια παρέα 8 ατόμων. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να σταθούν τα καταστήματά μας.

Η Ζάκυνθος και την τελευταία τετραετία παραμελήθηκε. Μιλάω με συναδέλφους μου σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα, οι οποίοι μου λένε πως εκεί τα πράγματα πάνε καλύτερα.

Το νησί μας υποφέρει. Επειδή διετέλεσα πρόεδρος και την προηγούμενη τετραετία μπορώ να σας πω ότι επί Δημαρχίας, Παύλου Κολοκοτσά, υπήρχε μια ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Τώρα βρισκόμαστε στο μηδέν και αυτό που σας λέω δεν είναι αντιπολίτευση απέναντι στην παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά η σκληρή πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε.

Ο κ. Αρετάκης μιλούσε προεκλογικά για τρεις νέους βιολογικούς και για λύσεις στα απορρίμματα και στην υδροδότηση. Αντί αυτών πάμε στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού και το νησί βρωμάει απ’ άκρη σ’ άκρη. Να είστε σίγουροι πως κανένας πρόεδρος στα χωριά δεν θέλει να βλέπει τις περιοχές του βρώμικες και εγκαταλελειμμένες. Ο ρόλος μας όμως, είναι γνωμοδοτικός και όχι εκτελεστικός. Τα κλειδιά του τόπου τα έχει πάντα ο Δήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά την παραλία του Βεζάλ και τα όσα έγιναν εκεί, τα οποία και προκάλεσαν την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας, τονίζω πως είχα πει στον κ. Αρετάκη να πέσει λίγη πίσσα, ώστε να κλείσουν οι λακούβες που υπάρχουν στο σημείο. Δεν του είπα σε καμία περίπτωση να ρίξει πλέγματα και μπετόν μέσα στον αιγιαλό! Σημειωτέον, πως η γραμμή του αιγιαλού βρίσκεται πίσω ακριβώς από το άγαλμα του Βεζάλ. Αν ο πρώτος πολίτης του τόπου χτίζει μέσα στη θάλασσα, τότε εμείς οι πολίτες τι πρέπει να κάνουμε;».


Current track

Title

Artist