Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας: Στη Φιλικών δεν προχωρούν οι εργασίες και στα Καμίνια σταμάτησαν εδώ και δύο εβδομάδες

17/11/2023


«Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου και πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος, ώστε εκείνοι οι αγώνες να γίνουν το έναυσμα για τους αγώνες του σήμερα και η ζωή η δική μας και των παιδιών μας να αλλάξει προς το καλύτερο.

Σαν Τοπικό Συμβούλιο Πόλης η θητεία μας λήγει σε λίγες ημέρες, στις 31/12/2023, όμως εμείς δεν έχουμε σταματήσει την προσπάθεια. Πιέζουμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν κάποια πράγματα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Ένα από αυτά είναι και οι εργασίες στη Φιλικών για την αντικατάσταση του αγωγού υδροδότησης. Ο προϋπολογισμός είναι 1 εκ. ευρώ και ελλοχεύει ο κίνδυνος η πίστωση αυτή να χαθεί, εφόσον το έργο δεν ολοκληρωθεί έως 31/12/2023.

Ο εργολάβος έχει δημιουργήσει πολλά θέματα, με κυριότερο όλων τη στατικότητα του γιοφυριού, γεγονός που έχει δυσκολέψει την πρόσβαση στο δεύτερο αξιοθέατο της Ζακύνθου που είναι η Μπόχαλη, ενώ και οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Στείλαμε επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αλλά απάντηση δεν έχουμε λάβει.

Καλώς έγιναν οι ασφαλτοστρώσεις προεκλογικά, ωστόσο στα Καμίνια έχουμε παύση εργασιών εδώ και δύο εβδομάδες. Είχαμε πει από την αρχή ότι το ποσό των 120.000 ευρώ είναι μικρό και δεν επαρκεί για το χώρο στάθμευσης οχημάτων, το σταμπωτό και τους κυβόλιθους.

Τα Καμίνια είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή και αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, διότι γίνονται διάφορα εκεί τις βραδινές ώρες. Εκτός των άλλων, μέσα από τα Καμίνια περνούν και πολλοί τουρίστες που έρχονται στην πόλη με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και φωτισμός. Οι κάτοικοι φωνάζουν με το δίκιο τους και δεν γίνεται να παίρνουν το Νόμο στα χέρια τους. Πρέπει να αναβαθμιστεί η ζωή τους. Η παράταξη «Δύναμη Ελπίδας», με την οποία έχω εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος, ανέδειξε τα θέματα αυτά το προηγούμενο διάστημα.

Ελπίζουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα καλέσει το παρόν Τοπικό Συμβούλιο για να την ενημερώσει. Εμείς καταφέραμε να ξεκινήσουν κάποια έργα. Δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί μαζί της τοποθετούνται στα ΜΜΕ για τα προβλήματα των Καμινίων και προτείνουν λύσεις, οι οποίες δεν πρέπει να μείνουν κενό γράμμα. Οι κάτοικοι πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να είναι ασφαλείς όλες τις ώρες της ημέρας.

Με έχει προσεγγίσει ο νέος πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης και ένα ακόμη μέλος. Τους δίνουμε τις αποφάσεις μας και είμαστε στη διάθεσή τους για να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Μέσα στον Δεκέμβριο θα κάνουμε μια τελευταία συνεδρίαση που θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα, ώστε να ενημερωθούν πλήρως οι νεοεκλεγμένοι.

Εμείς ως ανεξάρτητο Τοπικό Συμβούλιο τα βάλαμε με το κατεστημένο όπου απαιτήθηκε. Το ίδιο είναι απαραίτητο να κάνει και το νέο Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο αν χρειαστεί πρέπει να εκφράσει τους αγώνες, τους πόθους και τα συμφέροντα της κοινωνίας απέναντι στη Δημοτική Αρχή με την οποία εκλέχθηκε…».


Current track

Title

Artist