Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας: Ψήφισμα για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και αίτημα για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η παραβατικότητα των νέων/ Η «Δύναμη Ελπίδας» έχει αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες και τα μέλη της

14/02/2024


«Η νεανική βία και η παραβατικότητα δεν είναι ένα γεγονός που συμβαίνει τώρα για πρώτη φορά, υπήρχε και στο παρελθόν. Ωστόσο, στην παρούσα φάση το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση.

Τα όσα συμβαίνουν σίγουρα μας ανησυχούν και μας φέρνουν όλους προ των ευθυνών μας. Όχι μόνο τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και εμάς τους αιρετούς.

Γι αυτόν το λόγο ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» κατέθεσε σήμερα αίτημα, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τεθεί θέμα προς συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, είναι το ανώτερο πολιτικό όργανο και πρέπει να γίνει ένας γόνιμος διάλογος για να βρούμε κάποιες λύσεις. Τα παιδιά πρέπει να έχουν τις απαραίτητες υποδομές στα σχολεία τους, αλλά και στις Κοινότητές τους.

Ο συνδυασμός μας την προεκλογική περίοδο είχε καταθέσει την πρόταση να δημιουργηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, μέσα από το οποίο τα παιδιά θα μπορούσαν να θέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν στον μικρόκοσμό τους και εμείς να ήμαστε σε άμεση επαφή μαζί τους.

Σε ό,τι αφορά τις φωτιές, είναι ξεκάθαρο πως η ξηρασία ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιών, πολλές από τις οποίες μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι. Τα υδάτινα αποθέματά μας μειώνονται και δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα.

Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ οι εποχικοί πυροσβέστες να μονιμοποιηθούν και αυτό ο δικός μας συνδυασμός το θέτει ως προτεραιότητα.

Δυστυχώς, μεγάλη πυροσβεστική δύναμη του νησιού μας βρίσκεται σε αδράνεια στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να αναγκαζόμαστε να φέρνουμε προσωπικό από άλλες περιοχές της Ελλάδας, με το Ελληνικό Δημόσιο να επιβαρύνεται οικονομικά. Έλλειψη προσωπικού φυσικά υπάρχει και στην Αστυνομία.

Ο επικεφαλής μας, κ. Γιώργος Τσουρουνάκης, έχει πει ότι θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας. Στα πλαίσια αυτά επισκεφθήκαμε σήμερα τους αγρότες μας στη Στήλη των Πεσόντων και ενημερωθήκαμε διεξοδικά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Επειδή τα αιτήματά τους είναι απολύτως δίκαια θα καταθέσουμε ψήφισμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα εμπεριέχει δικές μας προτάσεις, αλλά και δικές τους.

Ο αγροτικός τομέας συμπιέζεται πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά, ενώ οι δυνατότητες των μικρών αγροτών περιορίζονται σημαντικά.

Παλιότερα μπορούσαν να ζήσουν από τις αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες, όμως τώρα αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Είναι χρέος της Πολιτείας να τους στηρίξει και δικό μας να προβάλλουμε τα προϊόντα τους και να τα εντάξουμε στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας.

Την προσεχή Παρασκευή και ώρα 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Exotica» στο Καλαμάκι, η παράταξή μας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Είμαστε μια μεγάλη πολιτική οικογένεια και θέλουμε να υπάρχει αμφίδρομη σχέση μεταξύ μας, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τους στόχους μας για το 2024…».


Current track

Title

Artist