Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας: Έπρεπε να αφήσουν τον Ν. Αρετάκη να μιλήσει στην ορκωμοσία ως ένδειξη σεβασμού/ Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» θα επισκεφθεί την πλατεία της Μπόχαλης για να λάβει ενημέρωση

18/12/2023


«Θέλω να ευχηθώ υγεία και ευημερία σε όλους για τις ημέρες που διανύουμε. Με μυαλό και διάθεση να αλλάξουν πολλά στον τόπο μας.

Η στιγμή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν σημαντική για όλους μας, διότι όσοι έχουμε εκλεγεί δώσαμε όρκους τιμής και την υπόσχεση να παλέψουμε για τις ανάγκες των πολλών, κάτι που κάνουμε από την πρώτη στιγμή στον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Τσουρουνάκη.

Ακούσαμε από τη νέα Δημοτική Αρχή τη λέξη συνεργασία και θα πω ότι αυτό θα φανεί στην πράξη και όχι από τις δηλώσεις. Εμείς θα αναπτύσσουμε κάθε φορά την επιχειρηματολογία μας και δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.

Επειδή ήμουν δίπλα στον κ. Αρετάκη, ο οποίος απεχώρησε από την ορκωμοσία επειδή δεν του έδωσαν το λόγο, πρέπει να πω ότι ήθελε να συγχαρεί τη νέα Δημοτική Αρχή.

Κατά την άποψή μου δεν θα αποτελούσε καταστρατήγηση του πρωτοκόλλου αν τον άφηναν να κάνει έναν σύντομο χαιρετισμό, και από τη στιγμή μάλιστα που έδωσαν το λόγο στην απερχόμενη Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κατερίνα Μοθωναίου, ενώ αναγνώστηκε και μήνυμα της κ. Κράτσα.

Θα ήταν ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή και σίγουρα ο κ. Αρετάκης δεν θα «έκλεβε» την παράσταση από κανέναν. Εξάλλου, ο λαός της Ζακύνθου στις τελευταίες εκλογές έστειλε τα δικά του μηνύματα. Για εμένα θα έπρεπε να μιλήσουν όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρκετοί από τον συνδυασμό μας αποφασίσαμε να ορκιστούμε με πολιτικό όρκο, διότι είναι δικαίωμα του καθενός να επιζητά τη διάκριση μεταξύ πολιτικής και εκκλησίας. Είμαι ένας άνθρωπος που βρίσκομαι κοντά στην εκκλησία, όμως λέω ότι ο κλήρος δεν πρέπει να έχει διασύνδεση με τις πολιτικές αποφάσεις.

Πέρα των τύπων, του φαίνεσθαι και της μπουφανίας μιας οργανωμένης τελετής, υπάρχει και η πράξη. Ο συνδυασμός μας θα είναι εκεί για να διασφαλίζει τα συμφέροντα του κόσμου. Ο τόπος μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Για την πλατεία της Μπόχαλης θα πω ότι εμείς λειτουργούμε συλλογικά και όχι κατά μόνας. Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες την Μπόχαλη, θα ενημερωθούμε από την Κοινότητα, τους κατοίκους και τους αναδόχους του έργου, εφόσον υπάρχουν εκεί, και στη συνέχεια θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει φανεί αφερέγγυος σε πολλές περιπτώσεις, όμως ευελπιστούμε ότι τώρα θα δούμε κάτι διαφορετικό από τον ίδιο. Δεν θέλουμε να καταστροφολογούμε. Απλώς επισημαίνουμε πως η πλατεία της Μπόχαλης είναι το δεύτερο αξιοθέατο μετά από από το «Ναυάγιο» και δεν θέλουμε να εξελιχθεί σε μια νέα οδό Φιλικών.

Επικροτούμε τα έργα και προσθέτω ότι στην Μπόχαλη πρέπει ακόμη να δούμε τα πρανή και όλα όσα αφορούν την πολιτική προστασία. Περιμένουμε από τη νέα Δημοτική Αρχή να συστήσει ομάδες εργασίας, να έχει εξωτερικούς συνεργάτες για τη σύνταξη μελετών και να αναβαθμίσει τις Υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου.

Την προσεχή Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου το απερχόμενο Τοπικό Συμβούλιο Πόλης θα πραγματοποιήσει απολογιστική συνεδρίαση στο Πνευματικό Κέντρο. Θα ενημερώσουμε για τις δράσεις μας τους νεοεκλεγέντες και θα επισημάνουμε τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά…».


Current track

Title

Artist