Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας: Δεν… «σουλουπώθηκαν» επαρκώς οι γειτονιές της πόλης

18/04/2023


«Ζήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια τα έθιμα του Πάσχα στο νησί μας. Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν για να γίνουν όπως πρέπει τα πανηγύρια του Αγίου Λαζάρου και της Αγίας Τριάδας. Είχαμε αρκετούς εκδρομείς, όμως οι υποδομές δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένες και θέλω να θίξω πως πολλές επιχειρήσεις αυτή την περίοδο ήταν κλειστές.

Στα θετικά ήταν το κομμάτι της πεζής καθαριότητας, που πραγματικά γίνεται καλή δουλειά στον τομέα αυτό. Εκείνο που θα ήθελα να πω είναι ότι όσοι εργάζονται στο συγκεκριμένο τμήμα πρέπει να μονιμοποιηθούν και να μη δουλεύουν με ολιγόμηνες συμβάσεις, ζώντας σε καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας.

Από κει και πέρα, δεν υπήρξαν βαψίματα, ασπρίσματα με ασβέστη και αντικατάσταση κάποιων φωτιστικών, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένως το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης. Έγιναν πολλές εργασίες καθαρισμού σε μερικά μόνο σημεία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησαν μέσα σε λίγες ώρες στην ουσία να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον έναν μήνα πιο πριν. Δεν… «σουλουπώθηκαν» επαρκώς οι γειτονιές της πόλης.

Επίσης, ένα ακόμη παράδοξο που ζήσαμε ήταν ότι τα τουριστικά λεωφορεία στάθμευαν στη Στήλη των Πεσόντων και όχι στον λιμενοβραχίονα, όπως αποτελεί πάγιο αίτημά μας.

Είμαι ενήμερος πως κάποιοι εργαζόμενοι του Δήμου, που δούλεψαν Κυριακές και αργίες, δεν πήραν τα εξαιρέσιμα που δικαιούνται, επειδή ο Δήμαρχος δεν υπέγραψε τα σχετικά εντάλματα. Αν υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν δικαιούνται να πάρουν τα χρήματα αυτά, δεν σημαίνει πως πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τη Δημοτική Αρχή. Είναι ένα θέμα το οποίο ο Δήμαρχος πρέπει να το ξαναδεί, διότι αυτοί οι άνθρωποι υπερέβαλαν εαυτόν. Πρέπει να εμπιστευθεί τους προϊσταμένους των τμημάτων και να μην τους αντιμετωπίζει όλους σαν λαμόγια.

Η Αλεξάνδρου Ρώμα ανοιγοκλείνει κάθε φορά ανάλογα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς έχουμε ζητήσει μόνιμη πεζοδρόμηση. Υπήρχε κυκλοφοριακή μελέτη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το θέμα αυτό θα μπορούσε να προχωρήσει, όμως ο σημερινός Δήμαρχος δεν πλήρωσε ένα ποσό και η Αποκεντρωμένη έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Καταστρέφεται η πόλη όσο παραμένει αυτή η κατάσταση.

Ενόψει καλοκαιριού θεωρώ πως η κατάσταση με το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης θα είναι χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά. Θα πάμε λίγο καλύτερα με την καθαριότητα, διότι θα υπάρχουν μηχανήματα, αρκεί βεβαίως να έχουμε και το απαιτούμενο προσωπικό για να μαζεύει τους όγκους σκουπιδιών που θα προκύψουν.

Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε στη Ζάκυνθο ούτε την έλλειψη υποδομών, ούτε τα προβλήματα με την καθαριότητα. Η επόμενη Δημοτική Αρχή δεν θα βρει ούτε μία μελέτη. Εμείς, ως Τοπικό Συμβούλιο, θα βάλουμε πλάτη και θα δουλέψουμε μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας, ευελπιστώντας να γίνει κάτι έστω και αργά…».


Current track

Title

Artist