Current track

Title

Artist

Κική Καρυδάκη: Σε λειτουργική κατάρρευση το νοσοκομείο της Ζακύνθου/ Η κυβέρνηση και ο Βουλευτής να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αφήσουν τις πολιτικάντικες υπεκφυγές

04/03/2024


«Με έκδηλη αγωνία και περισσή ανασφάλεια παρακολουθούν οι συμπολίτες μας, τα τραγικά, επαναλαμβανόμενα περιστατικά, μη έγκαιρης και αναποτελεσματικής περίθαλψης, που λαμβάνουν χώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα ενός νησιωτικού τόπου όπως η Ζάκυνθος, βιώνει συνθήκες λειτουργικής κατάρρευσης, στο πλαίσιο της ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ πλέον προσπάθειας ΔΙΑΛΥΣΗΣ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που επιχειρεί συστηματικά και με πρόγραμμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε ρόλο επισπεύδοντα ο σημερινός Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης και σε ρόλο αμαρτωλής συναίνεσης μετά πλείστων δικαιολογιών, ο τοπικός εκπρόσωπος της κυβερνητικής πολιτικής, βουλευτής Δ. Ακτύπης.

Ο Σύριζα-ΠΣ Ζακύνθου με επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις του καθώς και με τον ανάλογο κοινοβουλευτικό έλεγχο από την περίοδο της πανδημίας ακόμα, έχει αναδείξει την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση του Νοσοκομείου μας.

Έτσι και τώρα, η ΝΕ του Σύριζα Ζακύνθου επισημαίνει τις εγκληματικές ελλείψεις και παραλείψεις που αφορούν στην υποβάθμιση και διάλυση του νοσοκομείου με αντίκτυπο στην υγεία των Ζακυνθινών:

-Το εξουθενωμένο και υπαμειβόμενο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό), παρά την δημοσιονομική χαλάρωση και τα χρήματα του ταμείου συνοχής και ανάκαμψης

-Το διαρκώς επιδεινούμενο  πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσω-πικό λόγω αποχωρήσεων και μη κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών του ΕΣΥ.

-Το υπάρχον γνωστό πρόβλημα σε Παθολογική, Καρδιολογική, Παιδιατρική Κλινική και το Ακτινολογικό, με οσονούπω επέκταση στη μονάδα τεχνητού νεφρού και την Πνευμονολογική Κλινική.

-Την αδυναμία λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων σε ιατρικά αποδεκτό χρόνο ραντεβού, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα και η κοπή ραμμάτων τραύματος, παραπέμπεται στα τακτικά ιατρεία με χρόνο αναμονής 2 μήνες!

-Την έλλειψη έγκαιρης συντήρησης κρίσιμου ιατροτεχνολογιού εξοπλισμού, υποδομών και συστημάτων ασφαλείας (Σύστημα κεντρικής Θέρμανσης και πυρασφάλειας)

-Την απουσία για πάνω από ένα χρόνο διοικητή στο Νοσοκομείο. Μαθαίνουμε βέβαια ότι ήρθε τώρα κάποιος. Του ευχόμαστε καλή θητεία με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και όχι της κυβερνητικής πολιτικής.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του βουλευτή είναι κενό γράμμα, αφού η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά. Οι δε υποσχέσεις του, προκαλούν την οργή των κατοίκων για υποτίμηση της νοημοσύνης τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου καλεί τον βουλευτή και γιατρό, Διονύση Ακτύπη να αναλογισθεί τις ευθύνες του γιατί η αρρώστια και ο θάνατος δεν επιδέχονται πλέον πολιτικάντικες υπεκφυγές και δικαιολογίες.

Υπάρχουν πολλές ελλείψεις γιατρών στην παθολογική κλινική και σε άλλες. Ακόμη και ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί και στέλνουν τον κόσμο στους ιδιώτες. Ακόμη κι όταν έγινε η έκρηξη στην καμινάδα του νοσοκομείου, ο κ. Ακτύπης μας έλεγε λαϊκιστές, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ΝΔ πήρε 41% αβλεπί και ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε για τις όποιες αστοχίες του στη διαχείριση της εξουσίας. Τα προβλήματα όμως παραμένουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες και να διεκδικούμε σε κεντρικό επίπεδο την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Ζακύνθου από τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση.

Προτρέπουμε τους πολίτες της Ζακύνθου να σταματήσουν τη σιωπηρή ανοχή και σε εγρήγορση να σκεφθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι οι κυβερνητικές πολιτικές  ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ και ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε δυναμικά το Νοσοκομείο που έχουμε Ανάγκη και μας Αξίζει…».


Current track

Title

Artist